reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

reklama
witam

wczoraj nic nie pisałam bo byłam tak wsciekła ze az sie gotowałam pojchałam do przycodni a tu sie okazuje ze komus sie daty pomyliły i zamiast napisac na skierowaniu 18 to napisali 19 kwietniawiec pojechałamna darmo całej sytuacji opisywac nie będe co by was nie zanudzać i ide jutro do przychodni...........

co do kolek dziewczyny u mni po raz drugi sprawdzaja sie butelki dr.brown:tak::tak: używałam ich przy Wiktorii tak i teraz jak mały sie meczył od soboty maz w poniedziałek kupił i kolki poszły papa na poczatku cała niedziele dawałam mu gripe water pomogłona tyle za mały juz tak nie płakał ale dalej go skręcało a po zmianie butelek wodę odstawiłam i po kolkach wiec laseczki spróbujcie też zmienic butle fakt tanie nie są bo za 3 butelki dalismy 21 pound to około 100zł na polskie ale naprawde warto..........

aaaa i polecam wam herbatke Dr.Alex Sadlek MioBio herbatka ( Spokojny Sen) po 1 miesiącu:tak::tak: jest naprawde super kupa leci po niej odrazu:tak:

moj morfeusz mniej juz spi więc i na neta czasu brak bo dzieckiem trzeba sie zajmowac:tak::tak:sam za długo nie polezy bo mu się nudzi:-p

Malinka- ciesze sie razem z wami:tak:

to tyle bo dziecko wzywa pranie i obiad czeka:tak: jak niuniek zasnie to postaram się wpasc

Pinka, ja myślałam nad tymi butelkami dr Browna, ale niby Aventu są antykolkowe. Mówisz, że aż taka różnica? Daj znać czy nic się u ciebie nie zmienia w następnych dniach, to zainwestuję w to cudo. Niby tak krótko trwają te kolki, a człowiek zrobi wszystko, żeby się od nich uwolnić! Zresztą, jak przeczytałam, że czasem trwają do 6 miesięcy, a w najgorszych przypadkach do 10, to się modlę, żeby nas ta przyjemność ominęła:szok:

Futrzak nieźle to wygląda :) widzę, że tu postrzymujesz sobie Pitera, ale trzeba? nie trzyma się sam? tak tylko z ciekowości pytam, bo mój klocek chyba już w chustę się nie nadaje, ma 6,8kg ;)
A co do rączek - to Twój też ma taką żałobę za paznokciami? Masakra, mogłabym czyścić codziennie a on tak "grabie" po ubrankach swoich, po nas, po kocu, że ciągle ma czarne ;) a obcinam już teraz co tydzień, bo pazury to mu rosną jak szalone, gorzej z włosami, wycierają mu się na bokach i robi mu się irokez ;))))

Ewi nie tak do końca, trochę uważać musimy, ale mam nadzieję, że objawy nigdy się nie pokażą :)

Marta niezła jesteś - przy trójce łobuziaków wpadać na forum :)

Koncia ja też nie wiem jak ubierać :/ Zanim wyjdziemy to wydaje mi się, że dobrze ubrałam, ale jak wyjdziemy i jest tak ciepło jak dziś, to myślę, że za dużo na niego napakowałam, dzisiaj miał body z krótkim, cienki sweterek i wiosenną kurteczkę, rajtki, spodenki i butki, no i ta nieszczęsna czapa, przez którą każde wyjście to ryk aż nie poczuje świeżego powietrza ;)

Dzieciaki chyba pogodę wyczuły i chciałyby spacerować cały dzień ;) Mój Ptaszek spał godzinę przed spacerem, 2 na spacerze i zasnął dopiero teraz uff a ja nie wiedząc w co ręce włożyć, czy łazienka, czy lodówka, czy okna, czyszafki w kuchni wlazłam na forum ;) No ale niestety samo się nie zrobi.. Przez te szpitalne przeboje już nawet nie chciałam koszyka robić, ale jednak postaram się, by te święta, w końcu pierwsza Wielkanoc we trójkę, miały "tę" atmosferę :)

malinko - chustawać mozna nawet 3-latki, do 9 kg w chuście elastycznej, a od urodzenia do 3 lat (i pewnie dłużej jesli się ma siłę) w chustach tkanych
My dzisiaj miałysmy pajacyka z długim rekawkie na gołe ciało i kombinezonik bawełniano-frotkowy, cienka bawełniana czapke i tyle

Malinuś nie zapominaj że moje starsze oba w przedszkolu i teraz jak ciepło to śmigam po nich z Pablem wózkiem - taki spacerek ok. 4km w obie strony. Dziś poszalałam na zakupach i na spacer w nowych butach poszłam:zawstydzona/y::sorry2: i nóg i kręgosłupa od wnoszenia wózka nie czuję:no:.
Jutro wybywam do teściów bo wędzić mamy a ludziska kiełbachę swojską zamówili a takiej jak my robimy :-pto rzadko kiedy uraczy:tak::-D.

reklama
koncia- no poprawa jest baaaaa kolek już wogóle nie ma maly ładnie je nie pręzy sie wszystko jest tak jak przed kolkami:tak:
Malina- to niezle twoj synek waży haha moja 7kg miala jak 6 miesiecy konczyła:-p

kurcze ale jestem padnieta zamówiłam sobie witaminy centrum bo czuje sie wyjałowiona mam nadzieje ze o nich poczuję się troszkę lepiej pogoda cudna oby tak narazie zostało:tak::-( serwetki do święconki poprałam kosze przygotowane.......

Do góry