reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Ja sobie zalegam chwilkę w łóżku bo mam zgrabnie skręconą noga:) hi hi (nie ma to jak wpół przytomnej w nocy biec po schodach zrobić mleko dzieciom):-D. Udało mi się wymusić nie zakładanie gipsu bo w święta chrzcimy dziewczynki....Oczywiście pomaga mi bardzo dużo mama choc akurat teraz jestem sama- dziewczynki grzecznie śpią- jedna w leżaczku a druga obok mnie na łóżku. Jestem bardzo happy ze po szczepieniu w nocy nic im sie nie działo- a tak sie balismy tych legendarnych powikłań:)

Fifronko
- my zrezygnowaliśmy z tortu. Na tyle osób niezłe by nas kosztował a ciasta i tak trzeba by było upiec tak czy siak wiec jakies jedno lepsze sie zrobi i poda do ciasta. W dodatku sam fakt tego na co Ty zwróciłaś uwagę- do poniedziałku jest trochę czasu wiec może być trochę nieświeży.

Ola- trzymam kciuki za wizytę:)

Ostatnia edycja:
reklama
właśnie fifronko! najbardziej genialny pomysł to kupić tort:-D Ola to jednak jeszcze głowy nie zgubiła:-D

1261184321_by_Need4_500.jpg

No pięknie Mila! I jak Ty teraz przy gościach będziesz latać?? Kuruj się łamago :*

Futrzak mój buniek ma troche fałdek i je dokładnie myję podczas kąpieli, potem dokładnie osuszam i oliwkuję, na razie nic się nie dzieje.. może po prostu częściej trzeba będzie przemywać latem wszystkie ukryte miejsca.. w szpitalu tamtej lasce dali alantan do posypywania, ale mała miała już odparzenia..

Jak ja mam teraz na spacer iść, jak od 8:30 Jasiek się uparł, że spać nie będzie, tylko chciał, żeby go zabawiać, znudził się dopiero pół godziny temu, pomarudził i zasnął, a ja nie mam już siły walczyć z krawężnikami.. no ale muszę go przewietrzyć i siebie też by się przydało ;)

Dzieki dziewczyny za porady w sprawie tortu :)
Chyba jednak sprobuje cos sama zrobic. Kiedys musi byc ten pierwszy raz.

Wlasnie wyslalam babcie na spacer z Elunia, to moge sie za porzadki przedswiateczne zabrac.
A popoludniu tatus przejmie opieke, a ja sobie wyjde na miasto :)))))

malinka, mówisz i masz... Dedzio ma dziś problemy z żołądkiem i sie uparł że musi iść na dwór ...więc była mega szybka akcja chusta... i oto zdjęcie:-D
2.jpg

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 36
Ja stwierdzam że bym dziecko zgubiła w tej chuście!

Malinka cieszę sie że jasiek zdrowy! Ja wierzyłam że to tylko fałszywy alarm;)

Futrzak mi pediatra powiedziała że jako że mała grubiutka to większe prawdopodobieństwo odparzeń więc mam dokładnie myć, osuszać a potem zasypywać pudrem nivea i jak narazie wszystko ok;)

Fifi a tort mozesz zaimprowizować i zwykły biszkopt nasączyć pączem i poprzekładać masą bitą śmietaną a na wierzch dekoracje z brzoskwiń i ananasów z puszki oczywiście. Lukier mi jakos do śmietanowego nie pasuje...

Idę na spacer do mamy, niech się zajmie trochę tym rozdarciuchem bo ja zaraz zwarjuję!!!

hehe...Ewi...zgubić się dziecka nie da w chuście:-D nawet jak się odwiązałby węzeł z tyłu to i tak mocno się wszystko trzyma:-) ale przyznam że w podjęciu decyzji o chustach pomogła mi pogadanka+pokazówka na szkole rodzenia na ten temat:-) wtedy zmieniłam o tym zdanie:-) nawet eMek ma swoją chustę:-D

hmm...to przed upałami zaopatrzę się w taką zasypkę... bo te wzystkie fałdki sa dla mnie bardzo stresujące! tam tyle brudków się potrafi zebrać, że szok! Nawet między fałdkami po wewnętrznej stronie rączki! Ale tu akurat łatwiej o czyszczenie i pielęgnowanie...

My już po spacerku, upał jak jasna cholera. Dziecko mi zaczęło marudzić, chyba nie polubi lata. Jak wy teraz ubieracie dzieci, kiedy jest powyżej 20 stopni? Chyba pora zrezygnować z kombinezonika, tylko nie wiem co z czapeczką? :confused: Mój nie lubi czapki...

Ależ byłam głodna i mnie do kibelka goniło
p.gif
obiadek zaliczony i młody pozwolił mi zjeść. Uspokoił się jak go tylko wyjęłam z gondoli, chyba go troszkę przegrzałam...

No i co do herbatki, mały dziś pierwszy raz chętnie wypił 60ml, więc jednak będę go przepajać. Pewnie mlekiem się nie może napić, za dużo zje i go brzuszek boli. A teraz ładnie bąki puszcza, ale za to zapełnił pieluchę w 2h, zamiast w 4 :-D to też mu chyba przeszkadzało na spacerku.

futro, mój M też dziś chwile pochustował. Oboje mieli radochę:-D a ty nie rozwijasz na dupci tych pasków materiału, które idą pod nóżkami?

reklama
z tego co mi wiadomo to można nosić i tak i tak... na pewno warto rozwijać jak jest zimniej... albo jak widziałam że dziecko jest trochę większe to wtedy ładnie to leży... bo tak mam wrażenie że całego bym go ta chustą zawinęła i bym sprawdzić nie mogła czy oddycha:-D zaraz jak znajdę linka z youtube to wkleję...tam też nie rozwijają tych pasków...

qrde, nie mogę znaleść tego linka, który uważąm za suuuper bo rozwiał wszelkie moje problemy w wiązaniu chusty... w każdym razie jak popatrzy się na zdjęcia na różnych stronach z chustami to całkiem często widać że nie zawsze rozwijają te paski...

Ostatnia edycja:
Do góry