reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

dzien doberek marcjanki:)

widzisz tulipek mowilam ci:):-)&&&&&&&&&&&&&&&&&

u nas piekna nocka maly jak zasnal o 20.20 tak nakarmilam go na spaniu i przebralam tez na spaniu ok polnocy a potem sie obudzil na karmienie o 3ciej i potem kimal do 6tej kiedy to zjadl i przebrany zostal i nie spinka do teraz no sorki uciol sobie drzemke na godzinke bo mama go ku sobie wiela:)i od tamtego czasu nie kima a teraz idziemy na spacer owocki do ciasta kupic bo jutro tesciowa przylatuje na miotle:):-) milego laski:)

reklama
hej marcóweczki:-)
w nocy tata zajmował sie malym i pospalam 10h:-D spalabym dalej, ale musialam sie zebrac do pediatry, a M do pracy. Maly jest zdrowy, ladnie sie rozwija i rosnie. Wazy 4780, ze szpitala wyszedl z 3500 :happy2:
tez macie dawac dzieciom wit D do 1,5 roku?
i czy warto brac darmowa szczepionke? co zawiera? bo czytalam, ze bierzecie platne 6w1 lub 5w1, a jestem zielona w tych sprawach
:baffled:
Dziś już mnie piersi nie bolą, więc chyba na tym koniec...No nic, nie jestem uwiązana do laktatora. Przykro mi, ale z pustego nie naleję :zawstydzona/y: No i nadal 15kg na wadze, pora pomyśleć o diecie i ruchu i zrobić coś dla siebie! Nie będę zmieniać całej garderoby, mam za dużo fajnych ciuchów ;-):-D:-D M załatwi mi karnet na fitness 80% z pracki ;-):cool2:
Wczoraj poszliśmy na marszowy spacer na 4h. Była przepiękna pogoda, mieliśmy 1 karmienie pod koniec, a mały się wyspał i wieczorem szalał. A mi nogi w dupę właziły! Dawno tyle nie chodziłam.:-D Chcę więcej! Wreszcie się mogę ruszać i mam wózek :-):-):-) Dziś niestety deszcz... Troszkę mi sie zmokło w drodze do lekarza.

Hejka

Co za noc:p Cala przespana, bo mloda z nami w lozeczku... bylam zbyt leniwa, zeby ja odkladac do lozeczka po karmieniach wiec tylko z emkiem strony lozka zmienialm, zeby z roznych cycow lecialo... A Mala to juz charakterek pokazuje... zlosci sie jak nie jest po jej mysli, ze hoho... nozkami to az kopie ze zlosci jak no przestanie sie ja glaskac po policzku, albo odrywa sie ja od cyca... Ale jak jej nie odrywac skoro tak sie przejada, ze potem tylko wymiotuje i dalej szuka... masakra jakas...

Wlasnie zjadlam 150 gram markizow i ledwo siedze... a zaraz za obiad musze sie zabrac.. nic tylko tym jezorem miele... juz wiem chyba po kim Amelka to ma:p

Tulipku
to sie chyba w koncu doczekalas... juz nie moge sie doczekac, zeby Ci gratulacje zlozyc:)

Pinus ja sobie nie wyobrazam jak Ty z dwojka maluchow sie na spacer wybierasz... ciekawe ile to trwa... aaaa i czy probowalas juz sie na konkretna godzine z kims umowic:p?

Buziak to ja Ci zycze powodzenia od jutra... moja tesciowa wczoraj nam oznajmila, ze jak przyjedzie to na jeden dzien... walnieta jakas... nawet sama jej mowilam, ze ma sobie jaj nie robic bo na jeden dzien to szkoda kasy na samolot wydawac... chyba szuka pretekstu zeby nie przyjechac... w sumie lata mi to!! I juz nie moge sie mamy tu doczekac znowu:)

Madzik u nas pepek odpadl 4 dnia i tez niczym go nie przemywalam, malo tego, zamaczalam go po kapieli....

Koncia tutaj( w szkocji) wogole dzieciom nie podaja witaminy D... ale ja ja kupilam i zaczelam podawac, w Pl pediatra mi powiedzial, ze przynajmniej do 3 miesiaca musi dziecko to dostrawac, a najlepiej do okresu kiedy skonczy intensywnie rosnac... niestety nie sprecyzowal tego stwierdzenia....:p

Ostatnia edycja:
Masala- bardzo smieszne hahahahah:-D;-):-);-) nie nie umawiałam sie z nkim na godzine bo napewno byla bym mega spózniona :-D:-D
Koncia- co zrobisz jak sie pokarm skonczył????? ja juz powoli usiłuje sie z tym pogodzic tylko czasem trudno jak sie jest ciagle obwinianym:-:)-( a przeciez to nie moja wina:no::no: moj tez wyszedł waga 3,500 a dzis był wazony i ma 5040kg:szok:

U nas tez wiatminy D nie podaja jak sie karmi modyfikowanym to nie tzreba podawac bo samo mleko ma witaminę d + troszkę słonca i jest ok

Dzień dobry Wszystkim :-)
Ojj Kochane ... Was nadrobić to jakiś cud normalnie :-p
My wczoraj byliśmy na pierwszym spacerku. Dziś też godzinke podreptaliśmy ... taka pogoda że grzech jej nie wykorzystać. Maleńka śpi a mama ma czas na BB.
Martwi mnie pępek, tzn kikut. Wczoraj się naruszył i cały chodzi na prawo i lewo ... mam stracha kiedy Ją przebieram, już nie mówiąc o tym kiedy mam go czyścić :no:

Udało mi się opisać poród na odpowiednim wątku. Mała zaczyna kwękać ale jeszcze się nie obudziła. Cycki mi trochę nabrzmiały to chyba się naprodukowało mleka hehe bo jak nie to będzie wycie!

Ola oj coś mi się wydaje że jeszcze teściowa Cię wykorzystała;) mnie nadal boli i ciagnie, szwów mam dużo i są rozpuszczalne i wcale sie nie rozpuszczają! A już dwa tygodnie po. Ciekawe ile jeszcze mam czekać na całkowite wygojenie i rozpuszczenie.

Koncia my podajemy K+D przez pierwsze 3 miesiące. Co dalej to nie wiem.

Przemywanie pępka nie boli, kikut jest martwy więc nie ma się czego bać. Ja przemywałam Osceniseptem, odpadł już dawno, chyba z tydzień po porodzie.

Ostatnia edycja:
zaczyne od nowa wiec.
Ola ksiazki to http://selkar.pl/jezyk_niemowlat_hogg_tracy_blau_melinda_p_51072.html, http://selkar.pl/kazde_dziecko_moze_nauczyc_sie_spac_kastzahn_anette_i_inni_p_22427.html zreszta mam e-booki dzieki Pasteli
masala- juz ponoc zmieniono w przepisach i juz kaza podawac wit.D , moj znajomy pracuje w Scottish government w wydziale zdrowia i to mowil wiec chyba tak jest. Stwierdzili ze szkocja to nie floryda i nie ma slonca.
madzikm- ja za bardzo nie przepadan z karmieniem , nie pociaga mnie to. Karmie bo musze. No plus nie jest zle , nie mam problemow z karmieniem , nie mialam zadnych boli czy krwawien z sutkow. Polozna w szpitalu jak bylam jeszcze za Barnikma dokladnie mnie nauczyla podawac piers. Dla swojej wygody i swietego spokoju karmie raz dziennie butelka - przewanie na noc.

U nas noc fatalna.
Mestwin byl przemeczony i nie mogl zasnac ( bo ktos inny wrzeszczal i go to budzilo) , mylilo mu sie z potrzeba jedzenia i chcial ssac po czasie sie denetwowal plus potem pewnie mial bol brzucha bo mial straszne gazy. Ostateczie zasnol o 11 wieczorem po 6 godzinach nie spania.. Nadomiar zlego ja dostalam znowu atak bolu.... Juz go raz mialam i nie wiem skad??? Zaczynaja bolec plecy potem cala klatka piersiowa, boli tak ze nie moge wziasc pelnego oddechu bo czuje ze eksploduje poczym bol powoduje wymioty i lekkie krwawienie z nosa!!!!
Przestalo bolec dopiero o 1 w nocy , poczym poszlam spac.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Hej, ja na razie z doskoku, wszystkie młode w domu więc czasu i rąk braknie;-):tak::-D.
U nas kikucik wczoraj odpadł a psikałam Octeniseptem, żółtaczka też przechodzi - położna wpadła jak po ogień tylko małego żółtka zobaczyć:tak::-D.
Witaminki zalecone D i K dziś kupiłam i podaję Pawełkowi JuviK+D3 po 5 kropli rano i wieczorem, ortopeda też umówiony - za tydzień idziemy na kontrolne ważenie i mierzenie - do pudła spakowałam 2 pary śpiochów i 2 bodziaki - to co miałam w szpitalu bo nie nasadzę już ich na młodego:no::-D:-D:-D. Nocka znowu przespana:tak::-).
Całuski dla wszystkich.

Do góry