reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

reklama
Hej laseczki,
Widze madzikm juz w domciu! Super
Papcia biedna walcy z zapaleniem u Lenki
A reszta kombinuje jak tu dieciaczki w lozeczkach usypiac :-) ,szukajcie sposobow to w przyszlosci skorzystam

U mnie po staremu wczoraj miam pol centymetra galaretki na papierze, dzis kilka kropli rozowo pomaranczoeych, moze mi czop odchodzi..no i na ktg wiecej skurczybyczkow sie pisalo..jutro musze kolrjne zwolniemie zalatwic, od soboty do srody, ew. Wziac urlop :( i w srode do szpitala bo juz bedzie 7 dni po terminie.

Pogoda dzis sliczna, marza mi sie spacerki z wozkiem, a tu nic...

tulipku mozesz pojsc z nami jutro na spacerek bo dzis sobie odpuscilismy ale w sumie skoro ci czop odchodzi to widzac po nas samych z doswiadczenia wiem ze najdalej jutro wieczorem bedziesz miec dzidzie obok siebie:) ale fajnie ciesze sie razem z toba zycze leciutkiego porodu obys nie musiala sie meczyc jak ja...:-(;-)

Dzieki buziaczku, w sumie tego czopa to jak kot naplakal..ale moze cos sie ruszy. Cholercia drugie opakowanie herbatki malinowej mi sie konczy, wiesiolek tez, niech sie mala rodzi wreszcie ;-) choc optymistycznie sie juz nie nastawiam na 'wkrotce'

wg mnie juz bedzie to WKROTCE bo tak z tym czopem mialam i ja i masala i wierka poczytaj sobie o moim porodzie:) wiec raczej sie spodziewaj kochana:) kurcze ale u nas burza z blyskawicami:/ ide sie przekimac na pol godzinki poki szymon spi bo tatus padniety przyjdzie z pracy wiec nie bedzie mial sily do mlodego wstawac no wiec mamusia musi czuwac:) wlasnie sobie zdalam sprawe ze od kad mialam bole krzyzowe noc przed porodem to ani jednej pelnej nocy nie przespalam:szok::-p a co do tej herbatki to mi sie skonczyla ona juz 5 dni przed porodem ale juz nie kupowalam nastepnej bo i tak juz tego duzo w siebie wlalam i moze temu nie porwalam sie i nie mam szwow ps.juz nawet nie krwawie:-)

Witajcie kochane
jesteśmy już w domu,wczoraj w południe nas wypuścili.Jestem przeszczesliwa i lepszego prezentu na Dzień Matki,który tu dziś obchodzimy nie mogłam dostać!! Jestem nadal wymęczona ale Jamie wynagradza wszystkie bóle:tak:
Dziękuję za gratulacje a buziaczkowi buziak za przekazanie info z porodówki
tulipek myślami jestem z Toba,zanim się obejrzysz będziesz tuliła dzidziusia i honorowo zakończysz Marzec:-)

Ostatnia edycja:
Wierka, szybciutko do domu wrocilas! Odpoczywaj kobietko po porodzie! Caluski dla malego, i czekam na opis porodu!
Ja z nudow siedze i jajka wielkanocne robie hihi, cos sie odwleka, to cos innego trzeba przyspieszyc ;-)

Własnie Małgoska usneła po kapieli i karmieniu wiec ja sie odciagam i mam chwilke na forum;)
Tradycyjnie nasza mała zgaga w czasie wizyty gosci pokazała sie ze swojej najlepszej strony czyt. spała prawie cały czas ialbo cicho obserwowała jak strzyge wojka;),no raz zapłakała bo głodna była a tak to aniołek;)Mam nadzieje ze dzisiejsza noc bedzie choc troche spokojniejsza,no i jutrzejszy dzien tez bo bede z mała sama chyba od 7 do 20.
A musze sie pochwalic jaki super prezent Gosia dostała - srebrny bucik ze schowkiem na pierwszy ząbek (taki jakby breloczek wielkosci około 2cm),piekna rzecz,nawet nie wiedziałam ze takie cos istnieje;) i do tego srebrny medalik z Maryja,do przyczepienia w wozeczku.
Wierka fajnie ze juz w domku,wracaj szybko do sił i niech maluch zdrowo rosnie:)
Tulipku alez te Twoje dziecie trzyma Cie w niepewnosci;) mi herbatka nie pomogła,tez było po terminie;)ale moze dzieki niej sama akcja szybko sie rozkrecała;)
Buziak burza? no nie zartuj,u nas piekny dzien był,takie słoneczko ze az 20 st było,tylko troszke wiało.
Dove a jakie sa tytuły tych madrych ksiazek?moze cos kupie bo nie mam nic o rozwoju takich maluchow ani o opiece procz Zawitkowskiego.
Koncia Twoj synek sie uspokoił a moja corcia sie rozszalała;)

Spokojnej nocy zycze:)

moj sie obudzil przebralam go ale juz nie zdazylam nakarmic bo kimal mi w czasie przebierania i teraz wzielam go na moj brzuszek bo caly dzien w tym lozeczku spedzil ze za chwile zapomni jak wygladam albo raczej jak pachne;-):-)wogole cale popoludnie z przerwami mi kima jak tak liczylam ilosc godzin snu od wczoraj od 19 do dzisiaj do 19 mi wyszlo az 16 godzin!!! nawet bym nie powiedziala ze on tyle spinka!!! wogole to chyba dorasta moj maly mezczyzna bo coraz to wiecej gada jak sie kloci z nami jak ma smoka w usteczkach jak go przebieram to mowi a raczej wola ojo ojo ojo ojo :)) hehe nie moge jaki ma jezyk kto by pomyslal ze taki 3 tyg brzdac bedzie tak nawijal o ile nie placze jak sie go przebiera bo tego to nienawidzi i mycia glowki bo kompiel sama w sobie to nie problem juz tylko to mycie glowki to katastrofia:sorry2: nakarmie go przed spaniem bo i tak na tatusia czekamy;-)

nio u nas zagrzmailo deszczyk siobie popadal wiosenny 20 st tez jest;-)a ja sobie poplakalam jak komedie romantyczna ogladalam i tak stwierdzilam ze tesknie za mezem bo ciagle pracuje i ciesze sie ze bedzie mial od wtorku urlop na przyjazd swoich rodzicow bo przynajmniej bede go widziec:)

mam pytanie da sie dziecko nakarmic jak spi zeby go nie budzic?:-)

reklama
Wpadam napisac, zeby madzikm i patik byly w gotowosci na przekazywanie info ode mnie. Zaczelo sie od mocniejszych skurczow, potem poszla krwawa merry i wody.
Wlasnie zalalam herbatke i mysle o krolewskim sniadaniu. Myslicie ze warto zjesc kosteczke czekolady przed? Heh chyba ciezki dzien mnie czeka
To tyle od ostatniej marcowki

Do góry