reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

hej!

jej! ile tu osób trzyma za nas - nierozpakowane - kciuki - dzięki serdeczne:-) mi w przeciągu 5 dni szyjka się skróciła (pije herbatkę) i dzidzia nisko zeszła więc proszę powiedzcie, że jest nadzieja na sn:sorry: tylko skąd wziąść skurcze???

futrzak ja się strasznie boję powrotu emka do pracy dlatego, że zabraknie mi siły i cierpliwości do Zosi:-( i pewnie będę chciała by bawiła się sama i była grzeczna:zawstydzona/y:, ale może wyzdrowieje przez tydzień, pójdzie do przedszkola a po południu będziemy już w komplecie...z nią zostałam sama dwa dni po przyjściu ze szpitala i wszystko było w porządku:tak:

tulip u mnie dziś króluje kwaśne, wczoraj było słodkie;-) ogóry kiszone w każdej postaci!

reklama
hej!

jej! ile tu osób trzyma za nas - nierozpakowane - kciuki - dzięki serdeczne:-) mi w przeciągu 5 dni szyjka się skróciła (pije herbatkę) i dzidzia nisko zeszła więc proszę powiedzcie, że jest nadzieja na sn:sorry: tylko skąd wziąść skurcze???

ja mam rozwarcie na 2 paluchy, ale skurczy brak.... więc łącze sie z Toba ;)

hej marcjanki :happy:
U nas nocka taka sobie, młody jęczał co 2 godziny. Ale powiem szczerze, że dzięki temu łatwiej było mi wstać, bo miałam mniej głęboki sen.
Ale wiecie co jest najgorsze? Całą noc śnię, że zajmuję się małym i jak mnie budzi,to zawsze sobie myślę, że przecież już go nakarmiłam :eek::rofl2: można to zaliczyć do koszmarów? Taka syzyfowa praca :-p

M nie dostał dziś karmi w naszym szopie, powiedział, że przywiezie mi wieczorem.

Laktacja chyba odrobinkę lepsza, ciągnę co 2 godziny i jest 40ml, a wcześniej tak często było 20ml, a 40 dopiero po 4 godzinach :tak: Mam nadzieję, że to nie chwilowy urodzaj :-D:-p

Waga stanęła u mnie w miejscu, na minusie nadal tylko 9kg :-(

Bosa, biedna Stellka i Wy również :no: ja mam doła jak młody wyje godzinę, bo go gazy męczą, nie chcę wiedzieć przez co Wy przechodzicie :-( Za to możesz mi przesłać trochę mleka, nie pogardzę ;-):tak:

Harsh, no to szybko Wam odpadł :tak:

futro, mój M dziś wrócił do pracy. Będę sama kąpać małego i to mnie najbardziej stresuje.

papcia, mam jednak nadzieje, że to piwko pomoże, bo przedawkowanie herbatki laktacyjnej mało co dało :zawstydzona/y:

masala, też chodziłam z czerwonymi oczami, M mnie wysłał do łóżka na 1 dzień i jakoś funkcjonuję :confused2: piję kawę zbożową, ale jak do tej pory żadne cudowne specyfiki mi nie pomagają. Może to kwestia wiary:confused::sorry: Co do diety, zapoznałam się z listą produktów szkodliwych i nie wprowadzam ich jednego dnia, wtedy w razie czego wiem, co szkodzi małemu. Podświadomie natomiast unikam cytrusów, mleka i produktów wzdymających. Jem też lekko strawnie - wszystko gotowane. :tak:

madzikm, życzę, żeby udało się SN i mam nadzieję,że skurcze się pojawią, bo nie życzę nikomu oksytocyny :no::-) I nie wyobrażam sobie drugiego szkraba w domu, podziwiam wszystkie mamusie, które rodziły po raz drugi, ja ledwo wyrabiam z tym małym brzdącem!:tak:

czesc laseczki

ja tylko na moment maly dzis marudny na reku to spi a jak go połoze to płacz cos czuje ze nauczył sie lulania na rączkach..............

Futrzakowa a czemu wybudzasz małego do karmienia???????? ja swojego nie budze bo mam nauczke po córci jak mi polozna kazała wybudzac co 3h potem do 18 miesiaca w nocy jadła z przyzwyczajenia......... jak mąz wróci do pracy dasz rade:tak::-) pomysl co my mamy zakongo jak posiadamy 2 dzieci ehehheh
Harsh- u nas tez pepek 5 dnia odpadł to wydaje mi sie normalne b ogólnie do tygodnia pepki odpadaja wiec naszym alucom odpadły akurat normalnie.....

Koncia- u mnie tez ciut lepiej z cycem ale tylko ciut............. a waga mi spada a tym samym rozstepy na udach i posladkach juz sie pomału pojawiają:wściekła/y::wściekła/y:

madzik- trzymam kciuki zeby u ciebie szybciutko poszło;-))

lece dokonczyc obiad podrawiam

Futrzaczku mój eMek już od ubiegłego tygodnia pracuje, ale generlanie ma 3 noce na tydzień, w tym tygodniu też tak będzie i nie powiem ciągłe zajmowanie się Jasiem daje w kość, bo jednak te 5 słodkich kilosków czuję w kręgosłupie.. bywało, że nie miałam czasu śniadania zjeść, dopiero jak Tomek odespał nockę i przejął Jaśka, to zjadłam.. odsypiałam w weekend.. ale w przyszły weekend ma szkolenia od rana do wieczora, więc padnę chyba ;p Z drugiej strony wydaje mi się, że Jasiek jest spokojniejszy i bardziej przeiwdywalny jak jedna osoba się nim zajmuje, ładniej śpi i szybciej zasypia, najwyżej ja zasypiam karmiąc go i śpimy razem ;) Będzie dobrze :*

Koncia ile Ci jeszcze kilosków zostało do wyjściowej wagi?? Ja miałam 10kg jak wróciłam do domku, a teraz po 3 tygodniach jeszcze 6kg.. więc ciągle spada :)

Olka a czemu gilki wyciągacie? Katarek? Bo mnie się zdaje, że Jasiek też ma, trochę charczy, szczególnie nad ranem, gorączki nie ma, psikam roztworem Frida i próbuję coś odessać gruszką TT, ale nic nie wychodzi.. może to mleczko, bo czasem mu się ulewa.. nie wiem..

Vetka czy na ten podejrzany katarek mogę psiknąć Jasiowi Euphorbium?? Czy lepiej nie? A może iść do lekarza, co?? Wizytę u pediatry mamy dopiero 31ego..

Papcia aleś Ty pracowita, u nas by się przydał ktoś do prasowania ;)

Co do jedzenia, to ja co 3 dni wprowadzam coś nowego, ostatnio była papryka w spaghetti napoli i w pizzy bez pieczarek ;) Nie jem cytrusów, pieczarek i czekolady, kapusty (i innych wzdymających), ale to też będę stopniowo wprowadzać.. wczoraj wypiłam 2 szklanki fanty i dzisiaj Jasiek miał rzadkie kupki, więc rezygnuję..

Edit:
Na poradniku zostawiłam info o kosztach szczepień :)

Ostatnia edycja:
Lokata truskawka madzikm, przynajmniej znacie swoje rozwarcia hehe, ja lekarza widzialam ponad tydzien temu i zobacze dopiero jak mi termin minie. Moze i lepiej nie wiedziec co sie tam dzieje i nienastawiac na szybki porod

Powiem wam ze zaczynaja mi doskwierac telefony i smsy, nie rozumialam wczesniej irytacji wczesno marcowych mamus, ze kazdy wypytuje kiedy kiedy kiedy, moze juz...
Ehh dzis dostalam conajmniej kilka telefonow, smsow i chyba mam dosyc..

Mamuski, troszke przerazajace jest to ze jest tyle problemow z laktacja, zmeczeniem itd...powiem, ze ciezko sie o tym Czyta wiedzac, ze wszystko przede mna

Lokata truskawka madzikm, przynajmniej znacie swoje rozwarcia hehe, ja lekarza widzialam ponad tydzien temu i zobacze dopiero jak mi termin minie. Moze i lepiej nie wiedziec co sie tam dzieje i nienastawiac na szybki porod

Powiem wam ze zaczynaja mi doskwierac telefony i smsy, nie rozumialam wczesniej irytacji wczesno marcowych mamus, ze kazdy wypytuje kiedy kiedy kiedy, moze juz...
Ehh dzis dostalam conajmniej kilka telefonow, smsow i chyba mam dosyc..

Mamuski, troszke przerazajace jest to ze jest tyle problemow z laktacja, zmeczeniem itd...powiem, ze ciezko sie o tym Czyta wiedzac, ze wszystko przede mna

U mnie jeszcze nie zaczeli :-) ale wszystkim mówilam kwiecien :-)

Lokata bo twoje maleństwo jako i moje musi byc na dłuższa lokate odłożone :-)

reklama
Do góry