reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

to ktora jedzie ze mna rodzic?:)

ja mogę ale do towarzystwa:tak:
a tym co mówią żeby wcześniej nie jechać to się nie przejmuj.Ja jak mi już porządnie krew leciała to spanikowałam i pojechałam do szpitala a tam się okazało ze rozwarcie na 1cm ale wiesz co,ze mnie zostawili bo na ktg słabo czuli tętno dzidzi
także jak czujesz ze to już czas,to dzwon po m i jedzcie a na miejscu nakłam ze czujesz skurcze co 5 min wtedy cie przebadają na 100& i nawet jak odeślą spowrotem to będziesz o niebo spokojniejsza

reklama
Scarletka, a nasza pediatra z Polski powiedziala, ze wiekszego g***a niz flegamina nie ma z kolei...wiec juz nie wiem co Ci doradzic.
Olo bardzo czesto budzi sie z takim jakby krtaniowym kaszlem- suchy, nie z klatki piersiowej, ale gdzies z gory, no i nam przepisala ona takie ziolowe kropelki Sinupret. Tylko, ze jesli Piotrus ma flegme to znaczy, ze pewnie ma mokry kaszel przy tym? Olo miewa taki bardzo rzadko, ale w PL zawsze mielismy flavamed (tak mi sie wydaje- paskudny w smaku). No a w UK zawsze mam syrop prawoslazowy na polce...
a przesypia Ci noce? Bo Olo przespal cale 2 :-D
Kurcze...Scarletka, ale jestes pewna, ze to nie alergiczne podloze?

Ja wlasnie wrocilam od lekarza z Olem tez i klatka czysta, gardelko czyste...oczy czerwone i katar... Odkszalnal kilka razy Olo- no i mamy leki przepisane antyalergiczne i wlasnie wyslal nas na testy... Od momentu podawania mu antyhistaminowych lekow zmienilo sie wszystko nie do poznania!

A co do rodzenia w UK, badan wewnetrznych itd- zalezy co kto lubi i kto na co liczy, bo ja sie ciesze bardzo, ze jestem tutaj, a nie w PL i ze tutejsze 'angielskie barany' prowadza mi ciaze. Nie stresuje sie niepotrzebnymi badaniami, jestem pod kontrola lekarza i mam do niego pelny dostep. Podobnie z polozna.

Nocki przesypia, oczywiście budzi się po kilka razy żeby odkrztusić tą flegmę, ale nie jest źle. Alergię raczej wykluczamy, bo gorączkuje. Flavamed używałam, ale różnicy nie widziałam. Może tym razem przetestuję coś na bazie ambroksolu. Cieszę się, że choć u was się wyjaśniło i z Olem lepiej, oby już z górki tylko było.

Scarletka, ale wiesz co? Z tego co mi mowiono to amboksol, flavamed, mucosolvan- to jest to samo- tylko z innym 'natezeniem' jakiegostam skladnika.
Kurcze...Olo mial taki syrop na P... i nie pamietam dokladnie tej nazwy...bardzo mu pomagal...

Ola urodzila...czyli tylko ja zostaje tak bardzo przeterminowana....

nadal mam nadzieje, ze skoro Pastelki Wiktor i moj Olo tak bardzo solidaryzuja sie w chorowaniu itd, to moze i mi sie uda wkrotce jakies skurcze itd dostac :)

Buziak do dzieła!! Powodzenia!!

Olka urodziła córeczkę :D

A my padamy na twarz, może coś dzisiaj jest, jakaś pełnia albo coś Bosa?? Bo nasz Jasiek od po 6ej dawał czadu.. Co mi się wydawało, że już śpi, to oczy wielkie i od nowa.. Tak samo jak Stellka wyspał się w nocy, nie było wojowania ani przez chwilę, karmienie o 9ej, o 12ej, 3ej i 6ej.. Ostatecznie dałam już mu się bawić pustym cyckiem i w końcu ŚPI alleluja!! Zostawiłam go już na łóżku tak jak leżał ze mną.. My się bierzemy za obiad - ziemniorki, gołąbki od mamy (ja oczywiście samo mięsko) i kalafior :D A ja mam mega biegunkę po porannej zupce mlecznej.. Wszystkie flaki mnie bolą, kręgosłup od noszenia mojego słodkiego Klopsika.. Chyba po obiadku zdrzemnę się obok Jasia ;)

Hars a ja? Ja od dzisiaj też przeterminowana haha

A Ola urodziła córkę w swoje urodziny;) fajnie nie?

Scarletka, ale wiesz co? Z tego co mi mowiono to amboksol, flavamed, mucosolvan- to jest to samo- tylko z innym 'natezeniem' jakiegostam skladnika.
Kurcze...Olo mial taki syrop na P... i nie pamietam dokladnie tej nazwy...bardzo mu pomagal...

Ola urodzila...czyli tylko ja zostaje tak bardzo przeterminowana....

nadal mam nadzieje, ze skoro Pastelki Wiktor i moj Olo tak bardzo solidaryzuja sie w chorowaniu itd, to moze i mi sie uda wkrotce jakies skurcze itd dostac :)

Pectodrill?

ale fajno się tej naszej Oli złożyło:-D lepiej sobie nie mogła wybrac

harsh - to masz szczescie bo poewiem ci ze ja do mojej poloznej sie dzis dodzwonilam pierwszy raz od grudnia... ja tam bym chciala taka opieke jak w pl a nie jak ide do rodzinnego w 36 tyg to on mi mowi ze wezmie dooplera i poslucha serduszka teraz- no przynajmniej sprobuje bo specem w tym nie jest... i co ja mam sobie o takim pomyslec ...strach sie bac:baffled:

wierka - mowisz naklamac im?:) zobaczymy narazie skurcze sie chyba pokazuja bo brzuch boli ...uuuuuuu...ala....uhhhh

Ewi dzień się jeszcze nie skończył;-)
Kurcze jakbym miała jakiegoś skurcza w rękawie to bym wam wszystkim podesłała żeby się rozkręciło:tak:

reklama
ruda, nie ma sprawy! Stellka już kciuki zaciska!
Zobacz załącznik 335526
Jakie kciuki, Gwiazdka figę pokazuje;-):tak::-D:-D.
Drzemnęłam prawie 2 godzinki, mały nadal słabo reaguje, poszłam do sąsiadki i jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki na jej głos zaczął się wiercić i wypinać:tak::-D:-D.
Zupka się pryczy dla M, tylko kapuchę wrzucę i do szkoły śmigam - ale torbę szpitalną w razie W wrzucam do bagażnika:tak:.

Do góry