reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

scarletka u nas też choroba:confused: Zosia od 3 dni ma ponad 38 stopni gorączki. Właśnie byłam z nią u lekarza, m w pracy....druga córa chyba wie co robi nie spiesząc się:sorry2:

a tą herbatkę z malin to w aptece kupię? taka malinowa z Herbapolu?

Ostatnia edycja:
reklama
Madzik to nie jest zwykła ekspresowa herbata tylko z liści malin, ja próbowałam w kilku aptekach u mnie i nie znalazłam :/ Może od razu lepiej wysyłkowo kup :)

Napisałam do Olki, bo coś za długo cicho siedzi, na bocianach jej odp.

A ja zmykam do mojego kwękacza, pospał ładnie 2h i pewnie jeszcze z godzinkę się pomiziamy zanim będzie papu i znowu spanko, no chyba, że Janko ma inne plany ;)

Powiedzcie mi tylko jak tu ustalić stałą godzinę wieczornej kąpieli kiedy karmi się na żądanie?? ;) U nas na razie mieścimy się pomiędzy 18-20, może za jakiś czas jak pory karmienia, spania i zabawy będą "sztywniejsze" to kąpiel będzie zawsze o tej samej porze, póki co Jasiek dyryguje nami jak chce :D

hihi widze ze nagle wszystkie ostro herbatke z lisci pija:):-):-) ja mam na jutro termin a pkresu a na pojutrze z usg wiec zobaczymy czy sie cos wydarzy...

HARSZ co do testow alergicznych to mi GP powiedzial jak sie kiedys o takowe pytalam ze w uk sie ich nie robi od lat 80tych bo daja ryzyko przeniesienia zarazku tychze testowych chorob do organizmu i figa testow nie ma...w pl robia a tu mowia ze to przestarzale i sie tego nie stosuje i nikt ich tutaj nie zrobi...:dry: osobiscie uwazam ze to jakies brednie ale nie wiem ...lekarzem nie jestem...:sorry2:

co do dziwnych porodow to jak mi masala pisala rano to az mnie dreszcze perzeszly bo to ta herbatka na 100 % i to tak szybko jej poszlo ze szok ja to bym w jej wypadku na M25 urodzila...tj. na autostradzie bo nie ma bata w takim tempie zdazyc od nas do alesbury...:baffled::no:no ale ona sie juz wam sama pochwali jakie to cuda miala:)

malinka zostawilam cos tobie na marcjanskich dzieciaczkach:-)

za chwile to tylko laski z uk beda przeterminowane bo w pl was tak dlugo nie trzymaja z tego co widze... super jeszcze mi meza do pracy dzis wezwali na wieczor...wrrrr...:wściekła/y::wściekła/y: ale na zakupy ze mna pojechal i kupilam sobie 2 pary spodni i buty:-)to mam lepszy humor :-)

madzikm- liscie malin najpredzej w sklepach z ekologiczna zywnoscia kupisz ( nie wiem skad pochodzisz- ale w wawie latwo je dostac)- wiec ew. daj cynka to ci wysle ( choc liscie te zalecaja pic wczesniej juz chyba od poczatku 3 trymestru- podobno fajnie macice przygotowuja.
Oprocz tego ja lykam olej z wiesiolka - oeparol- on pomaga szyjke zmiekczyc ( zaleca sie 3x2 tabletki- a po przeterminowaniu 3x3)- spokojnie kupisz w aptece; ale no worries :D my jeszcze mamy czas

Malinka i pinka- ja i tak was podziwiam ze cokolwiek skrobniecie od czasu do czasu. ja dzieciatka jeszcze nie mam- ale zawsze cos wypada- do zrobienia- i jakos dzien przelatuje przez palce- nim sie obejze a juz moja corcia bedzie wyczekiwala swojego dziecka :D ( zarcik- moze az tak szybko ten czas nie leci)

Harsh- mi tam porodu wrozyc nie musisz- ale moze tak 6 cyfr/liczb ci sie sni czasem coo? - dalabys cynka- w koncu dla corki posag potrzebuje

Buziaczek- moze ty zmnien sobie nicka na cos z "P" to ciebie szybciej ruszy ;-) ( NP. Puziaczek)

tulip - wez mnie nie dobijaj... bede tu tkwic jako jedna co nie urodzila do maja przyszlego roku...ehhh... e tam mam ciagle nadieje ze cos sie w terminie ruszy ... a jak nie to mnie rozniesie bo juz nie moge ciagle tylko urodilas juz?? nie ...jeszcze nie:shocked2:

tulip - wez mnie nie dobijaj... bede tu tkwic jako jedna co nie urodzila do maja przyszlego roku...ehhh... e tam mam ciagle nadieje ze cos sie w terminie ruszy ... a jak nie to mnie rozniesie bo juz nie moge ciagle tylko urodilas juz?? nie ...jeszcze nie:shocked2:

Buziaczku kochany- to ja moze wezme od ciebie telefon- to jak za 3 tyg bede rodzila to ty tu bedziesz zeby ode mnie info przekazac;-)
zartuje kochana- trzymam kciuczki, zeby juz sie ruszylo. zaciagaj dzis swojego mezczyzne do "roboty" moze cos sie zacznie

Witajcie dziewczyny :-) Widzę coraz więcej dzieciaczków:-p
Co do odejścia czopka śluzowego to możliwe że odchodzi w kawałeczkach?? Bo mi wczoraj coś wyszło ale takie na wielkość paznokcia z małego palca.. więc zastanawiam się czy to był kawałek czopa czy co? ;-)
Wiecie może co tam u Papci??
Dzisiaj w nocy męczyły mnie okropne skurcze... były co jakieś 15 min ale ustąpiły:-( A myślałam że może akurat.

no probujemy ale cos naszemu synkowi sie nie spieszy:) coz kiedys tam wyjdzie...teraz to tylko czekac pozostalo...w sumie to malo ktora marcowka terminu tu doczekala wiekszosc juz wczesniej w szpitalach byla wiec moze moze ... tutaj to w szpitalu i tak cie nie zatrzymaja jak masz mniej niz 4 cm wiec nie ma co trzeba czekac... warunek to albo skurcze co 5 min albo wody albo rozwarcie min 4 cm inaczej to wypad na chate do wanny cie wygonia ...ale swojej:-)

Powiedzcie mi tylko jak tu ustalić stałą godzinę wieczornej kąpieli kiedy karmi się na żądanie?? ;) U nas na razie mieścimy się pomiędzy 18-20, może za jakiś czas jak pory karmienia, spania i zabawy będą "sztywniejsze" to kąpiel będzie zawsze o tej samej porze, póki co Jasiek dyryguje nami jak chce :D

hehehe - mamy to samo :-) a tu jeszcze trzeba tak, żeby nie była ani za bardzo najedzona bo jej się uleje ani zbyt głodna bo się będzie wściekać :-):-) no i idealnie byłoby, żeby była po kupie :-):-):-)

reklama
hej

do teraz nie mielismy neta ;/

Ja termin mialam na wczoraj, wdl. tego co wpisali w szpitalu -na dzis
I oczywiscie nadal nic.... zreszta nawet zadnych objawow nie mam,zeby cos mialo sie zaczac :baffled:
bede przeterminowana :baffled:
ehh.. .. beznadzieja.....
a ta herbatka to u mnie dziala tyle co nic....
maluch uparty i tyle ;-)

Do góry