reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Bosa nie rycz i nie załamuj się - najpierw niech się wszystko wygoi do porządku - potem może zupełnie inaczej to wyglądać - Stellka potrzebuje uśmiechniętej mamy! śle tulki pocieszki:tak:
koncia a jak to u Was jest? nie mogłaś zostać do piątku? w sumie to tylko dwa dni i jutro będziesz przy małym, choć rozumiem że jest Ci smutno:-(
katjusza współczucia - ale dobrze że opanowałaś sytuacje:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Bosa to ja Ci bardzo współczuję jak masz duuużo gorzej. Mnie przerażają takie blizny i wydają mi się wielkie i mam wrażenie że dziewczyny muszą bardzo cierpieć z bólu po cięciu i że ona strasznie bolą itd...

hello:tak::tak:

chyba 5 raz zabieram sie za pisanie tego posta moze teraz mi sie uda:tak::-D młody kima mi na reku zaraz ide go kompac..... ogolnie jest bardzo grzeczny marudzi tylko ak jest głodny lub pielucha pełna a tak to kima albo czaruje mnie swoimi oczetami i usmieszkami....... jak narazie jakos sie nie moge ogarnac z tym wszystkim ale mam nadzieje ze pomalutku zpanuje nad tym ;-)

widze ze sporo dzieciaczków juz mamy to dobrze:tak:;-);-)postaram sie byz z wami w miare na bierzaco:-D

ok juz musze spadac brrrrr

pozdrowionka

Harszku- z tego co wiem, jak 1 rodzic jest obcokrajowcem to możesz nadać jakiekolwiek imię :). Myśle tez ze nie będziesz miała problemów z polskim obywatelstwem dla dziecka (kiedyś w przyszłości) bo w ta stronę nie robią problemów. Faktycznie- jak Olafowi przeszło po pól dnia to pewnie alergia. Leki anty allergiczne dostępne są bez recepty, ale opakowania są mniejsze i troszkę droższe niż na receptę-ale to tu w PL

Madzikm i wierka ja mam termin na 30-ego wiec dotrzymał wam towarzystwa

Bosa- tym na, sie niesmutaj, mialas jakieś krwiaki w ranie- ja. Tez myśle ze cześć z tego to opuchlizna..dać sobie chwilke czasu.przy twoim tempie życia zrzucisz brzunio ekspresem!

Malinka- super ze tak szyybko sie wyrwalas z domku
Koncia- malutki już za moment będzie przy tobie bliska do góry
Pinka- ja wciąż przeżywam twój poród- super ze wszystko u was ok- zaglądaj tu częściej
Katjuszka i Milu miło was tu widzieć mamuski

Katjusza- współczuje bólu cyców i zazdroszczę z jednej strony nawału pokarmu:) A ten stanik to musiał być pewnie mega seksi:):-D

Bosa
-nie chciałam cie załamać. Ja na poczatku tez miałam opuchnięty brzuch i to co Twoja mam mówi jest bardzo możliwe tym bardziej w Twojej sytuacji z tą rana. A blizna bliźnie nie równa- może sie okazać ze moja juz taka różowa zostanie do końca a Twoja okaże sie ze jak juz sie zagoi będzie lepsza...głowa do góry:)masz jeszcze czas zeby były jakieś efekty!!

Koncia- przytulam- do jutra bliżej niż dalej:)

Bosa- nie zalamuj sie , tak jan Milutek pisze wszystko jeszcze przed nami, za wczesnie nam stwierdzac jak bedzie wygladal brzuch pozniej. Po pierwszej cc mialam brzuch owiele wiekszy - taki maly wielorybek :zawstydzona/y: i dlugo wszystko schodzilo. Cos okolo 6 mies po przestalam odczuwac dyskomfort w okolicy blizny a walek na brzuchu pozostal do nastepnej ciazy. Wszystko zalezy od genow rodzaju skory i jak ci sie goja rany. Sa jakies cwiczenia na brzuch z tego co wiem : ja nie stosowalam bo jestem za leniwa :zawstydzona/y:
Nie zalamuj sie- popatrz na Stelke - tak czy tak warto bylo :-);-)

same rozpakopwane mamusiie na tym forum juz teraz :-) ale wam fajnie ze juz mozecie sie doswiadczeniami i przezyciami wymieniac...;-)a my nadal czujemy kolanka i kosteczki maluszkow w nazych brzuszkach:-D

kurcze ciekawie co u masali od tej wczorajszej akcji sie nie odzywala... w szpitalu chyba nie jest bo by mi napisaly chyba??

bosa nie placz slowa DoVE sa chyba swiete w takiej sytuacji

oj przepraszam tulipek tu sie ze mna placze jako dwupak jeszcze:)

Ostatnia edycja:
i jeszcze ja jestem w dwupaku.....
od jutra przeterminowana wdl. OM :baffled:
w sumie to 9 marzec to moj pierwszy termin, w szpitalu wpisali sobie 10 marzec, a wdl.usg 14 marzec- choc ten termin bralam najmniej pod uwage bo z B. tez mialam pozniejszy termin z usg,a urodzilam w terminie z om.

Tez chce juz byc po.... bo mnie od kilku dni wszystko drazni ;/

No to sobie ponarzekalam :-D:-D
Mialam nadzieje,ze dzisiaj urodze,ale niestety nic mnie nie bierze...

reklama
buziaczku tak podobno ten najdokladniejszy, ale ja mialam robione usg u polskiego gina i u niego wyszlo kilka dni pozniej.... po usg w szpitalu data mi sie nie przesuwala (a w szpitalu maja o wiele lepszy sprzet).

Tak czy inaczej chce juz byc po hehe ;-) bo mnie ogarnia coraz wieksza panika przedporodowa ;-) :p

Do góry