reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

hej hej!

harsh ja nie widziałam u Zosi żadej poprawy po lekach na alergię...one były " w ciemno" przepisane, bez żadnych testów:confused:

tulip ty masz rację! nasz macierzyński będzie trwał i trwał;-) a wcześniejsze Marcjanki do pracy....jakoś muszę się pocieszyć;-)

bosa jej! ale masz przejścia z tą raną! zakażenie się wdało?

i ja myślałam, że się oczyszczam przed porodem ale potem wpadłam na to, że najadłam się zepsutej kiszonej kapuchy:-D:-D:-D

Heh, ja ostatnio zjadlam 3 peczki rzodkiewek...i tez sie cieszylam ;)
A co do lekow- z pediatra Olafa dopiero na piatek udalo mi sie umowic, ale dala nam przez telefon nazwe leku antyhistaminowego, ktory moga stosowac dzieci od 2go roku zycia. Stwierdzila, ze nie zaszkodzi, a moze akurat pomoze.
Generalnie to bylam pewna, ze nie ma tutaj takich bez recepty, bo szukalam nawet w sklepach i powiem szczerze, ze jestem przeciwnikiem pojenia dzieci lekami, ale juz bylam gotowa sprobowac na wlasna reke... 3 przeziebienie w ciagu 3 tygodni..
Hars u nas w szpitalu nie ma ZZO bo juz pytałam. Boję sie ze tam zemdleję z dzieckiem w połowie kanału rodnego i będzie cyrk... W ogóle mam takiego stresa! I jeszcze mąż jutro jedzie na konferencję do Warszawy na cały dzień wiec w razie co to nie ma mnie kto do szpitala nawet zawieść!

Ewi, powiem Ci, ze gdy sie rodzi, to nie wiem skad ta sila sie bierze. I nie zartuje teraz...czlowiek absolutnie sie zatraca w tym co sie dzieje i jestem prawie pewna, ze nie zemdlejesz.
Oczywiscie jak kazdy, ja tez mialam taki moment kiedy stwierdzilam- pierdziele- mam dosc...ale trzeba trzymac sie mysli, ze do w koncu sie skonczy, ze jest w tym wszystkim cel...

A ja chce jeszcze powiedziec, ze MILUTEK- ja nie wiem jakim cudem ty jestes w stanie chodzic wyprostowana! Takiego biustu to Ci chyba kazdy moze zazdroscic! Pochwal sie jaki masz rozmiar???? I jaki szczuplak z Ciebie!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
markul - lepiej zeby pomogly te spacerki bo mi wlasnie wszystko poszlo do brzuszka w dol tradycyjnie:( ale odziwo cellullit sie taki duzy nie zrobil ani jednego rozstepa to moze jest jakas szansa ze wroce do rozmiaru 8/10 a nie 12/14...ohhhh...jak to wogole wyglada te rozmiary wokol siebie...:-D sama nie wierze ze tyyle przytylam
wierka u ciebie 3 tyg do porodu a ja to mam porod miec niby piatek sobota ale jakos sie nie zapowiada...:-( i nie wiem co by tu zrobic zeby w terminie urodzic... mialam isc dzis na spacer ale boje sie isc mile do centrum bo co jak juz nie wroce... ostatnie wrocilam ze lzami w oczach bo tak bolal mnie brzuch:dry:jeszcze u nas gora pod blok ostatnie 500 metrow jak piramida stroma... dam sobie spokoj ... bo kto udzwignie takiego klocka potem do domu jak cos:szok::-)

Jestem jestem widze że oprócz buziaczka nawet żadna nie zajrzała na lekarski sprawdzić co u mnie ?!!!! więc właśnie pakuje sie do szpitala kto nie doczytał to informuje

na dodatek co chwile wyłaczaja nam prad i spalił mi sie telewizor czy elektrownia odpowiada za takie rzeczy bo w laptopie już mi nie chodzi dzwiek a naprawa telewizora też pewnie nie mało bedzie kosztowała a to przez tych baranów

papcia to kiedy jedziesz??:-)ale masz koncowke ciazy... kocham takie niespodzianki... oby ci jakos pokryli koszty napraw bo to drogo wyglada:szok:

jade rano jutro wyjeżdzam o7 bo musze ładnych 40km dojechać a na 8musze byc właśnie otwarłam moje ptasie mleczko bo przecież później go nie skonsumuje a do elektryki właśnie dzwoniłam i mam napisać pismo bo oni są ubezpieczeni od takich rzeczy i zobaczymy co z tego wyjdzie

Markul- ja przy tym moim wózkowym rydwanem może coś zdziałam na te moje uda:-)

Wierka- nic nie czułam podczas cc. Jak juz dziecko jest wyciagniete to jest takie dziwne uczucie jak Cie czyszczą- wtedy ci tak grzebią w brzuchu jak w kotle:) czujesz tylko szarpania lekkie na boki:):-D ale zero bólu!!

Haras-
ja juz biegam po schodach...nie mam wyjścia jak robię np.butle w kuchni a moje małe płaczą w niebo głosy w sypialni wściekle z głodu bo tak się czasem obudza:):):-D. A rozmiar mojego biustu jest teraz blizej nieokreslony- niestety moge sie pozalic ze mam na nim rozstepy:(:( na brzuchu ich nie mialam wiec dostałam na cycach wyrównanie 2 dni po cc:(:(

Papcia- ptasie mleczko.....mniam ale Ci zazdroszcze:):-p:-p:-p

o to powodzenia takie sprawy to sa beznadziejne i sie cholernie dlugo ciagna jak to zawsze jak ktos cos komus wisi:baffled:
oby ci wszystko dobrze poszlo...powodzonka i jedz poki mozesz potem to wielki post bedzie nie tylko sroda popielcowa:):-);-)

tak mi sie wczoraj zdawało że dzisiaj ta środa popielcowa no ale i tak na obiad miałam tylko mieso przed wypłata sie nie wybrzydza tylko sie je to co jest

Milusia też temu je otworzyłam dzisiaj

markul - lepiej zeby pomogly te spacerki bo mi wlasnie wszystko poszlo do brzuszka w dol tradycyjnie:( ale odziwo cellullit sie taki duzy nie zrobil ani jednego rozstepa to moze jest jakas szansa ze wroce do rozmiaru 8/10 a nie 12/14...ohhhh...jak to wogole wyglada te rozmiary wokol siebie...:-D sama nie wierze ze tyyle przytylam

przynajmniej rozstępów nie masz bo ja to cały brzuch mam w czerwonych kreseczkach:( chyba nigdy już bikini nie założe. W dodatku żadne kremy nie pomagają i te drogie i te tanie... smaruje się smaruje i za chwile następne są...
a nad celulitem na udach trzeba będzie spacerkami popracowac. Ja przytyłam 15 kg i niby sam brzuch i biust, ale w udach też to widzę

papciarkowa powodzenia w szpitalu, a co do prądu to dobrze że to nie wieczór bo by ciężko Ci było torbę pakowac, a tak to przynajmniej wszystko widac;)

reklama
leżę i odpoczywam...właśnie mnie oświeciłyście że dzisiaj środa popielcowa, a ja wpierniczam jak dzika i nie tylko postne rzeczy:zawstydzona/y: no to już się będę trochę ograniczać;-)
wczoraj wieczorkiem znowu mnie postraszyło skurczami, ale po prysznicu przeszło i tak sobie pomyślałam, że mam dość nastawiania się i przestaje myśleć o tym kiedy Zosia przyjdzie:tak: jak jest uparta to trudno - cierpliwie poczekam...
buziaczek nie forsuj się ze spacerami, bo może nic nie przyspieszyć, a tylko Cię połamie i ruszać się nie będziesz mogła - ja tak się w tamtym tygodniu załatwiłam:-(
wierka co to za szaleństwa z tymi oknami? mi gin kategorycznie powiedział NIE!
papcia co to u Ciebie? najpierw przeboje z gazownią, teraz z elektrownią - uwzięli się czy co? dobrze że jest przynajmniej jakaś możliwość roszczenia swoich praw - ale piszcie te pisma póki sprawa jest gorąca...
pestusia ola pastelka trzymam kciuki! do której pierwszej bocian przyleci?

Do góry