reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

papcia ja też się trochę bardzie sączę niż normalnie :p ale zauważyłam też że w ciągu ostatnich paru dni bardziej się pocę, ale sądzę, że jak się zacznie rzeczywiście poród to nie da się nie zauważyć (w końcu jak zauważysz główkę między nogami to już będziesz miała 100% pewność, że TO TO :] ), tak więc cierpliwości.
Poza tym Lenka ma jeszcze trochę czasu aby pobyczyć się w ciepełku.

reklama
Jestem ;) w niezmienionej formie czyli 2w1;)
Papcia ja tez od jakiegos czasu bardziej sie ''mocze'' ;) w nocy czasem tez mam wrazenie ze to wody ale mysle ze raczej mocniej sie poce miedzy nogami i do tego wydzielina troszke rzadsza sie zrobiła ale kolor jest nadal taki kremowy a wody ponoc sa bardziej rozowe.
Co do odejscia wod to znam dwa przypadki kiedy stało sie to własnie na lezaco.
Bosa a to nie dobra Stelka tak Was testuje;)zycze w koncu choc połowy przespanej nocy;)ostatnio czytałam w ksiazce Zawitkowskiego zeby masaz antykolkowy robic poł godziny po jedzeniu a nie jak dziecko zwija sie z bolu,moze to cos da?
Futrzak wszystkiego dobrego dla M i miłego swietowania:)
Pastela tylko pamietaj ze jak zaczyna bolec gardło to po cytrynie i imbirze moze piec jeszcze bardziej,takze albo pij przez słomke (tez nie za gorace bo to podraznia) albo potem ssij cos delikatnego na gardło np tymianek i podbiał,swietnie łagodzi.Zdrowka zycze.

Zgadnijcie jaki moj M odebrał dzis z rana pierwszy telefon? oczywiscie ''czy Ola juz urodziła? '',zaczyna sie ,grrrr

Miłej niedzieli:)

dzien doberek laski!faktycznie powiem wam ze cos nie tak z tymi cesarkami malo kto urodzil sn chyba co nie??

Futrzak ja bym sie pisala na kawalontek tego twojego ciacha jesli pozwolisz;-)

Papcia - ja to samo od wczoraj w nocy cos sie ze mnie saczy doslownie iczasmito nawet nie wiem z czego mam tak mokro... to moze byc to?? nie??

Pastela- kurcze zapobiegawczo to rutin.scorbin i herbatka z duuuuza il miodu i cytryna i pod koldre... :tak:moze podziala

Masala - nikt o tobie nie zapomnial ja jak ide to z patikiem a ciebie to juz nie wspomnialam bo przeciez my i tak razem idziemy rodzic to cale baby boom bym musiala wymieniac bo sporo osob ma takie terminy jak my:-)

Ostatnia edycja:
hejka dziewczyny, widzę, że tutaj od paru dni temat objawowo-porodowy, tak więc za bardzo się nie wtrącam, fajnie tak razem czekać na maluszki :-)

u nas pomalutku wszystko zaczya się układać, Dawidek cały dzień przesypia, wstaje tylko na jedzonko, za to w nocy masakra, tylko by jadł i rozrabiał :rofl2:

też wczoraj własnie zauważyłam, że większość porodów marcówek konczy się cesarką, hmm a to dziwne :happy2: u nas na szczęście obyło się bez cesarki :tak:

Ola niesetty ludzie to czasem przesadzają, ja to jeszcze nawet do terminu nie doszłam a słyszałam ty jeszcze nie urodziłaś? :baffled:

Masala biedulko, ja też się kilka nocy męczyłam z tymi skurczmi,wiec wiem jak to boli :-(,ale pocieszające jest to ze to juz naprawde długo nie potrwa :tak:

Papciarkowa trzymam kciuki, oby to było już to :happy:

Pastela życzę zdrówka

Cornelka super, że już jesteście z Zosią w domku :tak:

Bosa Wasza gwiazdka ma już 2 tygodnie :szok: ale ten czas leci

Buziak ja nie miałam cesarki na szczęście :tak:

Zabieram się za robienie obiadku i ciasta, bo dzisiaj mają goście wpaść :tak:, nie mają dla nas litości, każdy chce maluszka zobaczyć :happy:

masala - cholera wie co to jest ale juz mnie to wszystko wkurza co wizyta w kiblu to sie tylko zastanawiam co mi tak mokro wogole top teraz sie okazuje ze na tej szkole to zadnych info jak to sie saczy to nie podali wogole to nie wiem jak ten caly porod ma wygladac i juz wogole to mam dosyc chce juz byc po miec wszystko z glowy i przestac sie w koncu zastanawiac co to a co tamto...wrrr ... :angry::angry::baffled:nie wiem juz mi sie nie chce w ciazy chodzic...za ciezko mi ...a jeszcze mam takie glupie przeczucie ze jeszcze dlugo nie urodze... a moje przeczucia niestety z reguly sie sprawdzaja...:crazy:

RUDA- ja tez juz sie nie moge doczekac az moi rodzice 16go przyleca i doczekam sie klusek na parze:rofl2:

agnes - wiem o tym akurat ale mam wrazenie ze tylko polska ma cesarki a u nas to jakos sie daje sn?????????? jak to jest???

Patiku - a masz moze jakies wiesci od ONA??

Ostatnia edycja:
Buziaczek, Agnes bo mi sie wydaje, ze zeby w UK miec CC to juz naprawde nie wiadomo co sie musi stac (pomijam kwestie tego, ze jesli to druga ciaza, a pierwsza byla CC to robia z reguly dryga tez CC). Mam kilka kolezanek ktorym w Pl od razu przyslugiwala cesarka z roznych zdrowotnych powodow, a tu stwierdzili, ze to nic takiego... No ja w kazdym razie wole SN chyba rodzic, bo ostatnio stwierdzilam, ze sn boli glownie w trakcie porodu a cc po kiedy juz jest maluszek, ktorym trzeba sie zajac, wiec ja wole z tego powodu sn...

Buziak, ja na sr nie poszlam, bo akurat jak byla u mnie to ja w Polsce bylam, ale tak jak slucham Was na forum to nie zaluje, bo nie duzo wiecej wiecie niz ja:p

W ogole gdzies dzis przeczytalam, ze jak sa skurcze co 10 minut regularnie to powinno sie myslec o podrozy do szpitala... tylko jak to sie ma do tego, ze mnie kilka godzin trzymaly regularne co 9-10 minut, a potem przeszly... chyba wole, zeby te wody pierwsze jednak odeszly...
Zaczyna mnie to wszystko coraz bardziej stresowac... ale nie sam porod, bol itd tylko to, ze ja nie wiem jak to tak naprawde ma wygladac... kazdy mowi co innego... zwariowac mozan;/

to wlasnie tego tez sie boje i wkurza mnie ta nieawiadoma... jak to sie zacznie...tez wole sn ale dziwi mniw taki nawal cesarek i to jeszcze jak dziewczyny w sumie nawet nie przenosily ciazy itp. a tutaj? trzymaja cie do 12stu dni po zanim cos sie zacznie robic... nie wiem dziwne to jest ze tak chetnie w pl kroja...albo ze nie kroja tak tutaj... mi polozna powiedziala ze nie chca kroic bo wlasnie jak masz sie pozniej zajmowac tym maluszkiem taka pocerowana i mowia ze robia wszystko zeby do cesarki nie doszlo...hmmm

masala a co do tych skurczy to tez juz tak mialam ze sie ruszac przez kilka godz nie moglam ale potem puscilo wiec sobie nic juz z tego nie robie...czekam...cierpliwie...no powiedzmy...:baffled:

No właśnie masala, szkoda że to nie wygląda u każdej dokładnie tak samo. Wtedy byłoby wiadomo czego się spodziewać. A tak to czuję się jak przed jakimś niezapowiedzianym egzaminem, nie dość że nie wiem kiedy to nastąpi, to jeszcze nie wiem jakich pytań się spodziewać ;) Co dzień zerkam czy nie ma już glutka albo czy mi coś w rodzaju wód nie leci przypadkiem. A np. mojej mamie wody odeszły dopiero w szpitalu, w sensie że jej przecięli pęcherz płodowy (tak to się nazywa?:) ). No i weź tu bądź człowieku mądry i czekaj na coś co może się nie pojawić :)

reklama
Buziak ale jak dlugo mozna cierpliwie czekac podczas tych skurczy? Badz tu jasnowidzem, czy mina czy to juz akcja... jeszcze ja sie dodatkowo martwie o ten antybiotyk ktory musze dostac... ;/ Przerabane!! Chyba poskacze troche to moze pecherz z wodami peknie:)) Nawet wczoraj mowilam do Amelki, zeby paznokciem go przebila:pP Ale ona zlosliwa za ojciem i nie chce:pP

Do góry