reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

ja wczoraj sie zajadalam pizza :) tak samo jak w poprzedniej ciazy moglabym ja jesc i jesc ....
a na dzis maz mi kupil pierogi z kapusta i grzybami :-D
co prawda to nie to samo co robione,ale poki co na robienie sily nie mam.

reklama
No wiecie co ,pisałam odpowiedz i mi wszystko znikneło,buuu
No to witam jeszcze raz dziewczyny,u mnie niby było dobrze z rana ale jak zaczełam jesc sniadanko to mi rosło i jakby chciało wrocic,bleee,ciezki dzien bedzie.

ja wczoraj sie zajadalam pizza :) tak samo jak w poprzedniej ciazy moglabym ja jesc i jesc ....
a na dzis maz mi kupil pierogi z kapusta i grzybami :-D
co prawda to nie to samo co robione,ale poki co na robienie sily nie mam.
Ja w 2 przez pierwsze 4 m-ce jadłam 2 śniadania 2 2 śniadania 3 obiady ze 2 podwieczorki i ze 4 kolacje i nie przytyłam ani grama:-D Nie warto sobie żałować,widocznie potrzeba:tak:

poziomki no to nie zalowalas sobie i nic nie przytylas jeju tez bym tak chciala a ja wiem ze juz przytylam ze 2kg to na biede i ciagle jestem glodna wole nie myslec co to bedzie w 9miesiacu:)

bosonozka ja z kieleckiego,ale ze tak glupio zapytam co to jest 'kielecki niedolot' ??:)
Ten niedolot to dość niesamowita sprawa. Generalnie w niektórych wsiach w kieleckiem niedolotem nazywa się krowi placek, zanim jeszcze na ziemię takowy spadnie. Przypisuje mu się magiczne wręcz właściwości lecznicze. Opowiedział mi o tym kolega lekarz praktykujący w ośrodku zdrowia w jakiejś wichurce w okolicach Kielc. Któregoś razu przywieziono mu dziecko z sepsą - dzieciak nabawił się sepsy, bo został wysmarowany niedolotem właśnie, w ramach leczenia atopowego zapalenia skóry. A niedolot to był ponoć specjalny, bo uzyskany z krowy napojonej jej własnym mlekiem i wiejskie babki twierdziły, że taki to na mur-beton pomoże. Masakra! Dobrze, że nie zaleciły jeszcze małego na 3 zdrowaśki do pieca wsadzić.
XXI wiek a ciemnogród nadal kwitnie! Niedawno zwróciłam uwagę, do ilu wózeczków czerwona tasiemka (od zapobiegania urokom) przywiązana!

bosonozka no to ja sie jeszcze z kieleckim niedolotem nie spotkalam ;-)
no coz, ludzie nadal wierza w rozne dziwne zabobony, zazwyczaj jest to wlasnie na wsiach gdzie jeszcze duzo do powiedzenia maja babcie,prababcie :)

Zabobony to jeszcze zrozumiem na wsiach ale mojej mamie to juz pare osob (jak sie dowiedziało ze jestem w ciazy) powiedziało ze teraz to bede musiała psa oddac no bo przeciez z dzieckiem psa trzymac nie mozna, i to w duzym miescie maja takie poglady:szok:

reklama
Do góry