reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Dziewczyny, widzialyscie ten link co Marta wyslala??? OMG! I to moge powiedziec jedynie... Biedne dzieci...
[video=youtube;fFwrZHFLe2E]http://www.youtube.com/watch?v=fFwrZHFLe2E&feature=player_embedded#at=30[/video]

Katjusza, mowisz atrakcja lokalu :-D ja jeszcze jak tydzien temu Olafa odprowadzalam,to przedszkolanki sie mnie pytaly czy krzeslo potrzebuje :-D

Ruda, mowisz, ze ziemniaki u Was ok...a u nas wrecz przeciwnie.. Jedynie w postaci typowych chips angielskich, bo frytek nawet Olo nie je...

reklama
malinka a liczysz ze sie rozpakujesz jeszcze w tym tyg co bedzie? kurcze ale jak ja juz jestem w prawie 38 tyg to raczej juz nie popekam nie? ale brzuch mam jeszcze wysokochyba wiec w sumie to teraz to nie wiem po tym co napisalas ze tobie sie to stalo dopiero jak ci brzusio spadl......kupilam chlopaczkom od kolezanki tej do ktorej jade w piatek takie rzeczy bo nie wiedzialam co im dac bo juz wszystko maja...
kupilam dwulatkowi telefon zabawke bo ma manie dzwonienia otaki : !Bn3,!fg!mk~$(KGrHqYOKjIEtld+u!qiBLlPiNIms!~~_35.JPG a temu 2 i pol miesiecznemu kupilam taki grzechotek gryzaczek !BpUYqkgB2k~$(KGrHqEH-DMEuWiBwRvGBLq34uEbzg~~_35.JPG... tak pomyslalam ze taki prezent drobny bedzie lepszy niz nastepny misio lezacy pod sciana a on teraz bedzie zabkowal to zawsze im sie to przyda bo to od 3go miesiaca zycia ... moze byc?

HARSH O JEZUUU!!1:szok:

Ostatnia edycja:
Hars ja nawet tego nie włączam, bo nie chcę się denerwować ;p

Buziak pamiętaj, że ja mam mega brzuch ;p Urosłam o około 30 cm, a Jasiek do tego strasznie się wypina i jeszcze naciąga tą skórę, więc spoko, smaruj się tylko i masuj, będzie git!! Prezenty fajowe, na pewno dzieciaki się ucieszą :) Co do porodu to mam nadzieję, że zacznie się w każdej chwili ;) a jak nie to jutro o tej porze mam wizytę i nie wyjdę od gina póki czegoś nie wymyśli ;) Ciśnienie po Dopegyt troszkę spadło, obrzęki bez zmian, ale ile można tak swój organizm trzymać na skraju wytrzymałości.. Trzeba coś postanowić!!

Ps. Zapomniałam Wam napisać co mi się dzisiaj przyśniło hahahahaha

Otóż jechałam na misję do Afryki z grupą ludzi, był tam też jakiś dyrektor z mojej firmy, gadałam z nim po angielsku ;) Na miejscu mieliśmy się przebrać do pracy, on ubrał taką kurtkę skórzaną na motor, a ja go zapytałam czy jeździ motorem, to powiedział, że tak i że to on dostał ostatnio ten najwyższy mandat, o którym mówili w wiadomościach, a ja na to, że i tak pewnie nie zbiedniał od tego i się śmialiśmy ;p I szliśmy za naszą "przewodniczką" na jakąś górkę po błocie i było chłodno, a temu dyro bardzo zimno i mówi, że zapomniał drugiej pary skarpetek i żeby mu ktoś pożyczył.. Na górce weszliśmy do jakiejś chatki, gdzie na podłodze leżały co kawałek miski z zamarzniętą wodą i w niej głową świni, ale przewodniczka nas uspokoiła, że to tak ma byc i że świnie nie piją z tych misek.. zaprowadziłą nas do pomieszczenia z masą jedzenia i powiedziała, że nasza praca będzie polegać na przygotowaniu 300kg jedzenia dla świń, no a mi przypadło tarcie ziemniaków na placki ziemniaczane dla tych świń ;p
Po robocie wsiadaliśmy do autokaru, żeby wrócić do domu, a na dworze biegało maleńkie dziecko polskiej weterynarki i spytałam przewodniczki, czy to dziecko tu jest zdrowe, a ona powiedziała, że weterynarka niedługo wraca do Polski, bo mała jest zdrowa, ale ma jakąś bakterię i nie może dłużej być w Afryce, że trzeba ją leczyć u nas i mi ulżyło, bo się martwiłam, że to dziecko tam choruje :) Hahahahaha..

Ostatnia edycja:
Malinka, trzymam mocno kciuki za jutrzejszą wizytę, niech faktycznie wreszcie ten lekarz coś wymyśli!!!

A ja od jakiegoś czasu mam takie dziwne uczucie, jakby zdrętwiałego na dole brzucha - zupełnie jakbym miała tam czucie zaburzone. Normalne to? Może to kwestia rozciągania właśnie? Miała/ma któraś tak?

malina:) ale masz sny:-) to z tego ze juz bys urodzic chciala i temu juz troche na glowe pada:-)bez obrazy to emocje - za duzo myslenia:tak: jak mi sie jakies glupoty snia to moj radek mi tak mowi zebym za duzo nie myslala bo ponoc nie idzie mi to myslenie za dobrze:wściekła/y::-D:zawstydzona/y:
gon tego ginka jutro przeciez nie mozesz sie tak zameczac - zwlaszcza tym puchnieciem!!
a co do urosniecia w pasie w ciazy to ja ci powiem ze chcialabym 30 cm urosc tylko- wg mnie to strasznie malutko ci brzusio urosl bo mi urosl...uwaga uwaga...45 cm:zawstydzona/y:

Bosa ja nie pomogę, bo nie wiem co to za uczucie :/ ale drętwienie chyba nie jest dobrym objawem, co?

Buziak no nie wierzę, a ja myślałam, że dużo urosłam i mam balona giganta :/ A ile miałaś na starcie?? Ja tak koło 80cm, właściwie to nie wiem, bo mierzyłam się pierwszy raz dopiero w 13 tygodniu i wtedy było 88cm ale już było widać brzuszek ;) A teraz 113cm :)

Dawaj z porównaniem ;) Moje fotki możesz zobaczyć od początku w profilu, robię sobie od początku pamiątkową galeryjkę brzuchacza :D

Z innej beczki..
Żal.pl jak to się mówi.. kierownik mojego eMka nie odbiera od wczoraj rana telefonu, napisaliśmy mu więc wieczorem maila, to nie ma dotąd odp. Co za nieodpowiedzialny i dziecinny koleś.. No jak można się tak zachowywać.. Ułożył po raz kolejny beznadziejny i niesprawiedliwy grafik i nie chce brać za to odpowiedzialności.. A eMek ciśnienie ma wyższe ode mnie i chodzi podłamany i zdenerwowany.. Najchętniej bym jutro poprosiła gina o zwolnienie dla niego na opiekę nade mna ;ppppppppppppppppppp

reklama
malinka co za sen:-D bez robota kuchennego nie widzę tych placków :-p
bosa typowego drętwienia nie czuję, może odczuwasz tak po prostu twardnienie brzucha, jak mnie się stawia to mam uczucie jakby ja i mój brzuch to odrębne ciała - ale nie mogę stwierdzić że jak go dotykam to mam zaburzone czucie...
hars nie obejrzałam do końca, nie chce sie denerwować:no:

po 15 dostałam znowu dziwnych skurczy, ale trzymało mnie tylko przez godzinę i nieregularnie - ale bolało mocno, nawet emek patrzyl podejrzliwie pytając, czy ma zobaczyć czy samochód odpali, i że na górze są moje klapki pod prysznic, więc może przynieść, żebym do torby spakowała...jestem ciekawa czy jutro ginek coś tam wypatrzy;-)

Do góry