reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

hej marcówki
ja już odwiozłam Sammiego do szkoły i siedzę w domciu,bo wybieram się na 12-ta na wizytę u położnej

Magdzior jutro będziemy żyć Twoim cc:tak:
Pinka fajne mieszkanko się wam trafiło,jak na ang. warunki to full wypas,Eryczek będzie miał gdzie raczkować:-)
Powodzenia u GP,daj znać jak wrócisz

Miłego dnia kulki

reklama
Cześć brzuszki!
zasiedziałam się trochę u synka w przedszkolu, bo ma dzisiaj bal karnawałowy( 2gi w tym roku):-) Widziałam, że frajdę mają nieziemską. Piotruś ubolewał, bo pierwszy bal przegapił chorując, to ma rekompensatę. Co tam się działo, to szok hihihihi co jeden to lepszy agragatek, a dziewczynki tak wystrojone, wymalowane i włosy porobione, że mi oczy z orbit wyszły:-D za moich czasów też były takie imprezki, ale nie aż tak..

Mamii Owczarek Berneński!!!! Moje marze, które nigdy się nie ziści. Mieszkając w mieście, w blokach nie wyobrażam sobie mordować takiego pieska.

Bosa, a ja cię rozumiem i nie zleję po dupce za twoje poglądy. Sama myślę podobnie mimo tego, że jestem świadoma, że co poród naturalny, to poród naturalny, a nie ingerencja. Również przerażają mnie te godziny bólu, próżnociągi, komplikacje.. Myślę jednak, że jakbym nie miała porównania, to pewnie bałabym się cesarki. Choć wiem, że poród porodowi nierówny i każda z nas przeżyje go inaczej.

magdziorek dołączam się do trzymających kciuki

harsh biedny Olo:-( Kurujcie się szybciutko. Tak to jest jak dziecko wybywa spod naszych skrzydeł. Mój chodzi do przedszkola 3 tydzien i tak się zastanawiam właśnie, że to coś długo

Pastelka podziwiam cię za tą twoją aktywność. skąd ty na to wszystko bierzesz siłę:szok::-)

Ostatnia edycja:
Bosa-śwetnie cię rozumiem - bo mnie poród z planowo skróconą II faza w postaci kleszczy czy próznociągu tez przeraża, a mamy podobne problemy z siatkówka, no ale ja mam wskazanie do cc. Poród sn - ok, ale sn+kleszcze/próźnociąg to ja juz wolę cc. A swoja droga cos ty miała za okulistę?

a to z okazji dnia kota - mój zwierz
Zobacz załącznik 328436
Vetka, najciekawsze, że okulistów było dwóch: pierwsza, opiekująca się mną od dawna nie potrafiła się określić do końca. Jakby bała się podjąć jakąś wiążącą decyzję.
A kolejny lekarz, do którego trafiłam, ponoć świetny specjalista, okazał się "zwolennikiem natury" i powiedział wprost, że on mi wystawi skierowanie na cc, coś się jeszcze stanie i będę go ciągać po sądach, a co natura to natura. Ja jakoś w kleszczach i vacuum natury specjalnie nie widzę. No palant po prostu!
Czekam teraz co prawda na bardziej specjalistyczne badania oczu, ale termin mam dopiero w okolicach terminu porodu, więc mogę najzwyczajniej w świecie nie zdążyć ich zrobić.

A to moje świąteczne koty:
KOTA (3).jpgjasio.jpg

Bosa-koty cudne, a próznociąg i kleszcze nijak sie maja do natury. I nie chodzi tu oto że czesem sie je używa przy porodzi sn, który nagle zaczął sie wikłać, ale że na wstępie planuje sie sn+kleszcze/próznociąg. Wg mnie jesli planowo trzeba wspomóc poród to bezpieczniejsze jest cc niż sn+kleszcze/próżnociąg.

Ostatnia edycja:
vetka nawet nie pisz o tych kleszczach i próznociągach, bo na samą myśl mam dreszcze:szok: co za rzeźnia:eek: mam nadzieję, że dziewczynki się nie przerażą:-D

Witajcie.....kurcze mialam teraz pierwszy raz mały zawrot głowy z moimi dziewczynkami:) Obie sie uparły zeby nie spać, stękać, popłakiwac i mrauczec na zmiane:) i tak od ok.9 a jedna nie spała ze mna juz od 7 i tak sobie słodko patrzyłyśmy w oczy:)
Dzisiaj ma nas drugi raz odwiedzic polozna srodowiskowa...ciekawe o ktorejs ie do nas dokula:)?!hmmmmm

Scarlet ja już jestem przerażona, mam wizję zaklinowanego Jasia i kleszczy czy tego próżnociągu brrrrrrrrrrrrrr oby nie!!

Hars zdrówka dla Was od chorej ciotki ;)

Z rana byłam na pobraniu krwi, śniadanko z eMkiem i teraz on odsypia nockę, a ja kombinuję jak tu się rozpakować................

Hej Dziewczęta

Magdziorku - powodzenia!!
Harsh - kurujcie się z Olem szybciutko, żeby na powitanie Maleństwa być w dobrej formie!
Bosa - ja jestem za porodem naturalnym ale w Twojej sytuacji wcale a wcale Ci się nie dziwię, u nas w szpitalu poinformowano nas, że próżnociągu i kleszczy w zasadzie się już nie używa ale na wszelki wypadek są - i sam ten fakt już mnie przeraża!
Papciu - odsypiaj kobitko :-)

ja też coś lekko zasmarkana i nawet jakiś dziwny kaszel mnie w nocy przegnał do domowej apteczki po Islę!!

Hej kochane!

Ja tylko na sekundę bo ten weekend to sesja i mam kilka rzeczy do zrobienia tak więc wybaczcie mi od razu z góry moją nieobecność:zawstydzona/y: na konkretny wątek dałam znać co na wizycie i zmykam !!
Ściskam wszystkie mocno i grzeczne mi tu być !!!;-)

ppapaty

reklama
dospalam:tak::tak: teraz sniadanie i lece sie szykowac bo za 2 godzinki musze wyjsc

Malina- bez takich czarnych wizji prosze Jasiek urodzi sie bez pomocy jakichkolwiek narzedzi zobaczysz............:tak:;-)

Harsh- tak dzis do menu porodowego dopisuje ananasa:-D:-)
scarlet- to sobie wyobraz co bedzie np za 10 lat na szkolnych balach haah pewnie nie raz nam szczęka opadnie:szok:

miłego dnia laseczki

dzieki laski za trzymanie kcików przydadzą sie:-D:-D

Do góry