reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Madzik Pan rp77 ma pampersy w takiej samej cenie jak promocja w rossmanie czy kauflandzie;) chyba że cos się zmieniło...

Futrzak a jak Ty dajesz radę z tym żelazem? Wspomagasz sie jakoś przeciwzatwardzeniowo??? Ja jak łyknę nawet jedną tabletkę to mam wc z głowy przez tydzień i do tego z wysiłku hemoridy mi wylazły!

Ostatnia edycja:
reklama
Madzik Pan rp77 ma pampersy w takiej samej cenie jak promocja w rossmanie czy kauflandzie;) chyba że cos się zmieniło...

Futrzak a jak Ty dajesz radę z tym żelazem? Wspomagasz sie jakoś przeciwzatwardzeniowo??? Ja jak łyknę nawet jedną tabletkę to mam wc z głowy przez tydzień i do tego z wysiłku hemoridy mi wylazły!

o ewi dzięki serdeczne za info!!!!

mam ten sam problem z żelazem:( , wolę wymioty + bieguna niż zaparcia, to jest dramat!!! zazwyczaj robię tak: biorę mocne żelazo ok 5 dni potem mam mega problem, na czczo lactulosa, jogurt buła z ziarnem itp. nic nie działa:(, odstawiam żelazo na ok 3 dni, jest ok, zaczynam od nowa: jeden dzień sorbifer, jeden biofer, ten drugi słabszy jest, ale i tak muszę mieć przerwę po ok tygodniu. Ważne żeby popijać co najmniej szkalnką wody.....choć u mnie ulgę przynosi tylko odstawienie

No, mieszkanko i facjata już ogarnięte, wybieram się na spacer, tak jest ładnie, że szkoda mi zmarnować tego dnia (choć zimno troszkę). Po południu czekają mnie iście walentynkowe zakupy z mężem - postanowiliśmy z okazji dnia zakochanych zafundować sobie w prezencie nowe łóżko :-D
Ja też łykam żelazo - thardyferon, na szczęście teraz już co drugi dzień, zastoje są 2-3 dniowe, trochę pomaga szklanka wody przegotowanej na czczo, no i jak poczuję, że jest szansa, to rzucam wszystko i lecę!! :-)

hej ;)
ta walentynki - my nie obchodzimy, no ale rano zbudzil mnie o 6 sms z serduszkiem ... od taty, który nudzi się w sanatorium :confused2: nie mogł wytrzymać do tej 6 wiec poslal...

siedzę i się lenię - tzn. robię zapasy pieluszkowe, apteka wykupiona, a skurcze przeszły :)

miłego dnia

Madzik ja się przyznaję że biorę jedną tabletkę na tydzień bo inaczej bym się zamęczyła... Tylko ten sprzedawca ma tylko najmniejszy rozmiar ten do 5 kg. Pojedyńcze paczki u niego bardziej się opłacały niż czteropak jak zamawiałam...

Hars a jak ten tusz z Avon? masz już?

Katjusza a dacie radę jeszcze dzisiaj wypróbować łóżeczko czy raczej dostarczą w późniejszym terminie?

Dziewczynki ktoś pracuje w aptece ale nie pamiętam kto a mam love;)

Ostatnia edycja:

hmmm... łykam w zasadzie od samego początku... i może tylko przez 1 dzień miałam problemy z zatwardzeniem ... a tak piękne twarde dowody bez wysiłku:-) tylko że w kolorze czarno zielonym :-) może to kwestia tego co się je? choć w sumie niczym przeczyszczającym w mojej diecie pochwalić się nie mogę ...więc nie wiem od czego to wszystko zależy... jedyne co to na prawdę piję bardzo dużo wody mineralnej .... po prostu od początku ciąży 2-3 l dziennie to minimum ale czy to ma wpływ na ten "problem" to nie wiem

przecież się nie puchnie od picia wody :-) moja teoria jest taka że dużo wody mineralnej jest lekarstwem na na prawdę wiele dolegliwości. Jedyne co to się na początku radziłam lekarza czy to że mam tak ogromne pragnienie i że tyle piję nie wpłynie źle na mój organizm bo są jakieś teorie o wypłukiwaniu minerałów z organizmu ... ale powiedział że jak nerki zdrowe to hulaj dusza:-D no więc u mnie w domu idzie średnio 18l wody mineralnej na 5 dni:-)

reklama
Futrzak to może ta woda tak pomaga bo ja wody mało co piję a zliczając wszystkie płyny dziennie to ok 1,5litra w tym pół litra mleka na śniadanko;) no i ja już niestety puchnę:(

Do góry