reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

reklama
wierka nie znam sie jak dlugo można brać paracetamol, ale jak tydzień bierzesz i nie pomaga to może skonsultuj to jeszcze z lekarzem;-) oj bóle pachwin mam co dzień raz lżejsze raz tak mocne że ryczę z bólu:-(
Marta ale miły ten Twój emek:tak: mój też dobry ale w kuchni to tylko kawę, herbatę, no może kanapki od czasu do czasu zrobi:-D nie smuć się za bardzo:tak:
dove i nasza Hania zaczęła mieć miejsce odosobnienia na czas przemyśleń co źle zrobiła - myślałam że jest za mała ale już kilka razy okazało się że po dwóch minutach siedzenia w swoim "kącie" zaraz zrobiła to czego zrobić wcześniej nie chciała, np. zaczęła zbierać kredki bądź jedzenie które ze złością wcześniej porozrzucała...wychowywanie to ciężka praca;-)
ola widać zupka była pyszna:-)
papcia nie wiem czy to normalne, ale takie bóle na okres mam średnio kilka razy dziennie, odchodzą i przychodzą, dzisiaj w nocy też brzuch w ten sam sposób bolał:-(

ogólnie to czuje się bardzo obolała i marzę o tym, żeby wstać i nie czuć bólu:-(

patik- no niby taki sobie kacik ale czasami malec inaczej sie zachowuje i odrazu jakby mu sie wszystko poukladalo i jest grzeczny...... no chyba ze szaleje i ma przyplyw energii :-D Widze ze sa w podobnym wieku- no takie dziecko to juz cos tam wie i rozumie.

Witam, tu zowu mąż ona1986, zona przesyła wiadomosć ze szpitala:

"Hej kochane. U mnie katastrofa w szpitalu. Jak przyjeli mnie polozna nie mogła znalezc tetna i nagle mówi : " nie moge znalezc tetna doktorze" , zaczelam plakac a ona nagle mowi: 'trzeba bylo przyjsc o 18 a nie o 22 a teraz plakac"!! Przezylam najgorsze 2 minuty w zyciu ale na szczescie za chwile doktor znalazl puls. Troche tu przezylam a myslalam ze sobie odpoczne troche, kazdy lekarz proponuje co innego a pozniej na wizycie sie kloca. I wogole smiechu warte!. Nie da sie tego opisac.Daja antybiotyk i pytaja sie na co go biore. Zalosne. Nagle odstawiaja, itd. Dowiedzieli sie ze chodze prywatnie do lekarza z ktorym rywalizuja i juz wogole byla masakra, zero opieki.Pytam co mam zrobic nastepnym razem jak nie bede znow czula ruchów a ordynator mowi: "prosze przepisac sie do naszej przychodni" a ja napewno nie zrezygnuje ze swojego lekarza. Jutro mam nadzieje ze wyjde to polece do swojego lekarza i sie odezwe.Buziaki!

witam wieczornie

mam nadzieje ze udami sie dokonczyc posta w całości bo mąż z pracy przyniósł mi bezprzewodowy net ale w domu zasieg mi zanika ilatam po całej chacie jak opetana szukajac zasiegu:wściekła/y::wściekła/y: dobrze ze w poniedziałek podłącza mi już stałe łącze i bede z wami na bierząco:tak:
Milutek- teraz to juz bedzie z górki jak to sie mówi najgorsze masz za sobą:tak: teraz tylko radoasć z macierzynstwa i pełen spokój
Cliford- eeeeee gadzino jedna nie marudaj tyle zauwarz ze niektóre to tylko o sobie piszą:eek: hehe ja tez słabne jak betka czasami nawet oddychać nie mam czym..........oby do końca:-p
Hars- zdrówka dla Olo:tak: a co do karania to na moja gwiazdę nic nie działa ale ja juz nie mam na chwile obecna siły zeby jej po 1000 razy tłumaczyc poprostu olewam jej zachowanie i to chyba bardziej skutkuje bynajmniej u nas...........

Marcia- jeszcze sie ciebie na tej porodówce doczekaja hahah bo siłą zeczy urodzić musisz:tak::tak:

ona- trzymaj sie dzielnie i nie daj sie tam :tak: powodzenia i trzymam kciuki zeby wszytsko było juz ok............

patik- ja takie bóle tez mam juz od kilku dni czasami sa mocniejsze czasami słabsze a najgorsze jest to ze jak wstaje z sofy to prawie mam lzy w oczach z bólu

malina- pępek ci wyszedł powiadasz hahaahh a to ci numer jesli chodzi o jedzonko to ja tez ciagle na cos mam ochotę tylko potem wagamnie załamuje bo juz 16 kg na plusie:szok:
agacina- ja ta herbatkę to lyzeczke wsypuje zalewam kubek i czekam 5 min az sie zaparzy:-p:-p no i konsumuje:tak:
przepraszam ze wam laski wszytskim nie odpisze ale boje sie ze mi zaraz necior ucieknie i tyle z pisania tego posta bedzie:happy:

pozdrawiam was cieplutko

Ona - jak wogóle można tak potraktować pacjentkę:wściekła/y: brak słów:-( najważniejsze, że z maleństwem wszystko ok:-) mam nadzieję, że szybko Cie wypiszą i będziesz mogła udać się na wizytę do swojego lekarza;-) Trzymaj się &&&

ona a w zasadzie jej mężu... uściskaj i ucałuj żonę od nas... Boże jak czytam tego posta to miałabym ochotę wybić taki personel medyczny... co to za ludzie:wściekła/y: czekamy na dalsze wieści, trzymaj się kochana, mam nadzieję że jutro wyjdziesz i coś mądrego Ci lekarz doradzi... a w ogóle opanowali te Twoje puchnięcie?
dove rzeczywiście nasze dzieciaczki w podobnym wieku:tak: ja to myślę że one już dużo rozumieją, takie małe mądralinki:-D
edit
Pinka o jesteś:-) jak tam na nowym? z tymi bólami to można oszaleć, ale jeszcze trochę będziemy się męczyć:-( a w ogóle zauważyłam że najbardziej zaczyna boleć jak leżę na boku, może mała dodatkowo mnie uciska... jak siedzę to boli najbardziej przy wstawaniu...

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć obolałe kuleczki ;-)
Kilka zgub się dziś znalazło :-) - buziaki
Noc przespana w miarę, ale mój brzusio się zaczyna odzywać coraz częściej (ale jak czytam u was podobnie), ciekawe czy dotrzymam do końca lutego ... - najwcześniejszy termin z usg wyszedł mina 24 lutego :szok:. Wczoraj sprawdzałam usg z 12tc i tam mam na 5marca- urodziny mojego eM :-D !!! Ale fajnie by było .....
Wczoraj piękne słoneczko a dziś leje :baffled: nic się człowiekowi nie chce ....

Do góry