reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

U mnie też bardzo leniwie:-( Ale zmusiłam się do odkurzenia mieszkanka i pościerania kurzy; przynajmniej jest czyściutko:-) Obiadek wyciągnięty z zamrażarki, więc w tym temacie luzik:happy: Słonko za oknem świeci, więc pewnie po obiadku wybiorę się na spacerek, a przy okazji małe zakupy w Lidlu:-)
Kasiulka85 trzymaj się &&&&&&&&&&

reklama
ja z myślą o byciu w szpitalu zakupiłam podkład (taki jaśniutki żebym mogła szybko się maznąć bez ciemnych "zacieków") + nawilżający błyszczyk :-D ...oczywiście używam tego juz teraz:-) mam nadzieję że nie zapomnę spakować:-)

hEJ HEJ widze że nie tylko ja mam lenia dzisiaj od dopołudnia bo rano to ja śpie ale domek na pół sprzątniety obiad ugotowany ciasto na racuchy sie wyrabia tylko czy je usmaże bo miałam ciut mało mąki i ciasto sie kleji hmmm zobaczymy do sklepu nie pójde bo mi sie niechce

Agacina ciesze sie że mogłam pomóc

Harsh Ewi nie beczejta bo i ja bede beczała

Ksiulka trzymam kciuki

Wszystkie tu już jakieś przepowieści mają a ja na szczęście nic niech siedzi sobie kluseczka do terminu
A co do snów to ja mam takie porąbane że masakra dzisiaj np Vetka odbierała poród 2marcówka nie wiem którym w stodole i dawała im na rozwarcie 3tabletki aleve i obie szybko urodziły w miedzy czasie rozpakowała sie Vetka a ja siedziałam i ryczałam bo mnie nic nie brało a została tylko 1magiczna tabletka aleve i sie obudziłam na szczęscie już chyba lepsze były sny erotyczne codziennie na tapecie ale widze że nie tylko mi sie udziela bo m mówił że też mu sie już mój poród śnił wczoraj także chyba promieniuje już ta głupota odemnie.

malinka czytaj czytaj... ja konkretnie się wypowiem czy to w ogóle coś warte jak dojdzie, dzisiaj wysłali z koszlina, kupiliśmy na allegro za 300 zł, i tak jak futrzak pisze można używać do niego olejków... ten sprzedawca ma opinie pozytywne i niby klienci zadowoleni, ale jak będzie to nie wiem...czytałam gdzieś jakies pojedyńcze opinie że taki z allegro nic nie wart i tylko te drogie (bo sa i po 3000 zł) sie sparwdzają
katjusza my też przy pierwszym porodzie mieliśmy relaksacyjną muzykę, puszczaliśmy z telefonu, ale mój M. to się chyba tak przy tym relaksował, że zapominał liczyć czas pomiędzy skurczami:-D
mamii myślę że do porodu makijaż jakoś nie jest konieczny, zresztą wątpię czy będziesz o tym myśleć jak wyglądasz;-) ale już po czemu nie:tak: jak mamy sie poczuć przez to lepiej to troche tuszu i podkładu nie zaszkodzi, mnie po porodzie wyszły piegi, ktorych wcześniej nie mialam wiec odrobina pudru byłaby wskazana:-D
kasiulka85 kochana trzymaj się, myślami będziemy z Tobą, wszystkiego dobrego dla Ciebie i dzidzi:-)

Papcia dobrze, że jesteś! Znowu mi się śniłaś - tym razem miałaś do wyboru kilka opcji porodu, ale nie pamiętam o co dokładnie chodziło ;p

Mamii spoko, też mam podkład i tusz w gotowości :D

Jeju nie ma nic w domu, w głowie też pustka co z obiadem...............
Mężuś jeszcze odsypia, korzysta póki wiertaljoty mają przerwę ;p

Edit:

Patik rewelacja te kominki!! Że też ja nie miałam o nich pojęcia pół roku temu jak robiliśmy mieszkanko ech.........................

Ostatnia edycja:
agacina a gdzie kupilas te herbate?? Planuje pojsc na dniach i ja kupic, myslalam tylko, ze tu bedzie z nia problem.... widac nie ma... wiec podziel sie wiedza:pP
Raspberry leaf leaves. 100g @ £1.98 TheSpiceworks on eBay (end time 04-Mar-11 10:41:24 GMT) ja klupilam akurat ta :-) niby 100g a caly worek taki duzy tego jest, bo dzis dostalam :-)
Pila bede dopiero po 17 lutego ;-)

przespalam sie chwilke i mi troche lepiej. Znalazlam przepis na rogaliki z serka wiejskiego i mam ochote zrobic ;-) ale nie dzis moze. Dzis lasagne na obiad.
Kupilismy dzis ciasteczka Oreo, akurat do herbatki

hej hej

Oczywiście mojego promotora nie zastałam, a jego sekretariat jest zamknięty przez cały tydzień. Nie raczyli o tym napisać na stronie uczelni :confused2: nie dziwi mnie to, jednak nawiedzę go dopiero po porodzie i coś czuję, że obrona mi się jednak przesunie na wrzesień:baffled:

Wracając kupiliśmy kilka farbek do pomalowania szafy, będzie bardziej kolorowa niż miała być, choć nasze koncepcje nie do końca są jednakowe i obawiam się, że zwycięży ta proponowana przez M, bo to on maluje ;-)
Słoneczną sraczkę spróbujemy przemalować na ładniejszy żółty, 3mać kciuki, żeby wyszło jak trzeba :laugh2:

M poszedł do pracy, więc mam mnóstwo czasu na lenienie (przecież nie będę pisać pracy mgr z moim o 4% mniejszym i tak ptasim móżdżkiem:sorry:)

Wróciły napadu wilczego głodu. Czy to nie objaw zbliżającego się porodu?:huh:

Odebraliśmy leżaczek, listonosz leń kopnął się i wpisał na awizo 80zł, uprzejma pani na poczcie raczyła to skorygować:yes: Leżaczek jest jeszcze ładniejszy niż na zdjęciach i ma żyrafkowy wzorek, więc pasuje do mojej koncepcji safari :laugh2:

Idę poczytać co tam naskrobałyście od rana :happy:

Eeee wiecie co ja już jakaś nie do życia jestem - wyprasowałam kilka rzeczy i mi nogi do du** wchodzę, kręgosłup nawala, co to ma być, co pół godziny przerwa? Kurde jeszcze niedawno dawałam rade ..... :wściekła/y:

Futerko ty to potrafisz ludzi na duchu podnieść - tym nic nie mówieniem ;-)

Patik właśnie się dziś rano zrobiłam na bóstwo :eek: tymi moimi szpitalnymi kosmetykami, żeby je przetestować, (chociaż w sumie podkład sprawdzony), jak się będą zachowywały, mam nadzieję, że tusz będzie wart swojej ceny bo inaczej …. :angry:

Kasiulka85 &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

A jaki kupilas? Bo ja baaardzo lubie kosmetyki testowac ;)

u mnie już spakowana Erykah Badu i Sade ;-) chciałam wprawdzie wziąć The Clash ale mąż mi wybił z głowy ;-)

O kurcze, to bedzies miala tak strasznie spokojnie na tej porodowce...

ja z myślą o byciu w szpitalu zakupiłam podkład (taki jaśniutki żebym mogła szybko się maznąć bez ciemnych "zacieków") + nawilżający błyszczyk :-D ...oczywiście używam tego juz teraz:-) mam nadzieję że nie zapomnę spakować:-)

ja sobie na torbie zrobilam karteczke (na klapie od spodu przykleilam) 'WZIAC aparat,kamere i kosmetyczke!!'

reklama
mamii kochana ja to już od dawna nie daje rady:no: a prasuje na siedzaco i na jedną ture góre godzinę wytrzymuje...
jak sobie przypomne poprzednią ciąże i siły które miałam... ach do samego konca latałam, bylismy na etapie załatwiania kredytu na budowe wiec co chwila jeżdzilimy do banku 30 km w jedną strone, a teraz po kilkunastu minutach jazdy po tych dziurach plecy i brzuch nie wytrzymuja:-(
koncia koniecznie sie pochwal rezultatami malowania mebelków:tak:

Do góry