reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

A za oknem normalnie wiosna panie sierżancie :-) Cudnie jest!
Eee, to nie do końca tak jest różowo. Szpital w sumie nienajgorszy, ale ile stresu, żeby cię przyjęli! Bo niestety praktyka odsyłania z powodu braku miejsc w Warszawie jest częsta, zwłaszcza w okresach dzieciowego boomu (czytaj: marzec 2011). No i o płaceniu za wszystko już nawet nie muszę chyba wspominać? Tata przy cesarce - 150 zl, znieczulenie porodu - bodajże 700 zl, itd. itd. Kiedy planowaliśmy poród naturalny, to pakiet usług "dodatkowych", który nas interesował kosztował 3500 zł!!! A gdzie się do licha podziewają moje horrendalne składki na ubezpieczenie zdrowotne?!

ojej to mój szpital faktycznie bardziej różowy, bo ma certyfikat szpitala przyjaznego dziecku i wszystko w nim za darmo - i poród rodzinny i znieczulenie i wanna do porodu i osobne pokoje-porodówki z łóżkami, piłkami, drabinkami, krzesłami do rodzenia, workami sako itp... no promowanie karmienia piersią i karmienie kieliszkiem w razie gdyby się na początku inaczej nie dało i darmowa szkoła rodzenia, poradnia laktacyjna.. Chyba farciara jakaś jestem :-)

p.s. i w dodatku 10 minut na nogach od domku...

Ostatnia edycja:
reklama
Ola a te liście malin to na co???

Dzisiaj spotkałam koleżanką i przedstawiła mi teorie swoją i swoich koleżanek które są juz mamami że dziewczynki rodzą sie w terminie lub przed a chłopcy czesto po terminie... Ciekawe czy cos w tym jest...

Fifronka powinnas sie przyzwyczaic do spraw formalnych w Pl:pP Pocieszam Cie, ze tu duzo lepije nie jest:)

Ewi Bardzo Ci wspolczuje takich wiadomosci:-(
Mam nadzieje,ze Twoja teoria sie sprawdzi... po terminie to ja chodzic nie chce:)

Wierka Bidulko Ty to masz tez caly czas pod gorke:-(

Ona Lez i trzymaj te nogi jeszcze wyzej... obys pozbyla sie tej wody jak najszybciej...

Ja wlasnie wrocilam ze szpitala (opis na odpowiednim watku). teraz zabieram sie za zajadanie mojej zupy z kapusty:)) Az mi slinka leci... smrod zamieninil sie w nieziemski zapach:))

Witam kobietki :-)
dawno mnie tutaj nie bylo i stesknilam sie bardzo za wami, ale projekt nareszcie zakonczony i moge zaczac przygotowywac sie do narodzin Julka. Zaleglosci nie dam rady nadrobic, ale postaram sie byc przynajmniej teraz na biezaco. Milej reszty dnia!

Ewi wspólczuje z powodu kolegi ja np pochowałam już swojego jednego wtedy już ex
ale gratuluje łowów ja miałam pokulać sie jutro ale babcia sie zapowiedziała

Malina jeny czy Twoje sny sie spełniają? Rety taki kloc to chyba jakbym naturalnie urodziła to bym do ginesa trafiła

Katjusza zazdroszcze szpitala u mnie nawet odpłatnie nie ma możliwości znieczulenia i to mnie najbardziej przeraża

Bosa a te3500tys to przepraszam za co? zapewniaja sale jak na Hawajskich wakcjach z drinkami?

A ja poszłam dzis do funfeli i uratowała mi życie bo za skuteczna ulotką od laktatora Aventu wczoraj go wygotowałam 3min i co wszystkie plastikowe części zrobiły sie białe i matowe wygląda to strasznie na szczęscie ona też taki miała i mnie poratowała swoim.
Uff chwała Bogu że butelek nie gotowałam bo tak samo by wyglądały więc dziewczyny nie gotujcie tylko wyparzcie wrzątkiem bo poniszczycie sobie sprzety nie tanie jakby patrzeć.
w dodatku podpowiedziała mi w czym mam odebrac mała ze szpitala i sie przeraziłam bo ja myślałam że body pajac i kombinezon starczy a tu usłyszałam że body kaftanik spiochy dresik kombinezon buciki i koniecznie 2 czapeczki bo mnie nie wypuszcza w za lekkich ciuchach o rety. A teraz ide na kawuśke film i poprasować piżamki do szpitala

hej ja dzis pojechalam do kardiologa a tam okazalo sie ze jest ponad 3 h opoznieinia i pani przepisala mnie na czwartek na rano mam byc pierwsza
katjusza ja chodze na os.jagiellonskie na SR a gdzie ty bedziesz rodzic ?? ja mam lekarza z zeromskiego i teraz na patologii lezalam w zeromskim i tam bede rodzic :tak:

Ola a te liście malin to na co???

Dzisiaj spotkałam koleżanką i przedstawiła mi teorie swoją i swoich koleżanek które są juz mamami że dziewczynki rodzą sie w terminie lub przed a chłopcy czesto po terminie... Ciekawe czy cos w tym jest...

A do mnie dziś dzwoniła teściowa i mówiła, że pewnie urodzę przed terminem, bo ona obu synów rodziła w 38 tyg. ;-)
Te wszelkie ciążowe teorie mnie dobijają, jak coś nie jest udowodnione naukowo, to góvvno prawda!:rofl2:

koncia... ale za to ile smiechu z takimi teoriami:p ja do tej pory jak patrze przez wizjer to sie zastanawiam czy Amelka bedzie miec zeza czy nie:D

reklama
koncia ja beda w szpitalu zatrulam sie kotletem rybnym i miala bol brzucha jak przy zatruciu itd. ale bez biegunki czy wymiotow wiec tesciowa powiedziala ze ona czula sie wlasnie tak przed jednym i drugim porodem :szok: wiec sie ze schizowalam a po jej wizycie zwymiotowalam i bole przeszly jak reka odjal :-)

Do góry