reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

A u mnie kolejna nieprzespana noc, zgaga, bolące plecy i biodra na których śpię. Czuję się strasznie ciężka i ledwo się ruszam. Zawsze miałam problem z biodrami jeszcze przed ciążą, podobno mam na prosty kręgosłup, dlatego takie dolegliwości..... W środę do lekarza, więc zobaczymy co słychać u naszej niuni, bo po ostatniej wizycie położnej, stwierdziła, że to będzie już 36 tydzień, wg OM a 34 wg USG, więc zobaczymy.....

reklama
Dziewczyny jak was tak poczytuje,to mam wrażenie ze wszystkie uroki ciąży od was łapię. Pinka ze spaniem mam to samo:wściekła/y: wczoraj nie mogłam usnąć,a jak już spalam to jak mysz pod miotłą,wszystko słyszałam i ciągle się przebudzałam.

Harsh twój Olo jest bezbłędny:tak: tylko dzieci mogą takie teksty wymyślić.. Bob :-D:-D

Koncia zgaga doskwiera mi już prawie miesiąc i na tym się kończy ze wieczorem nie jem nic przed spanie,bo jak się tylko położę najedzona to się wtedy zaczyna...

Jeszcze chyba tylko swędzenia nie doświadczyłam,o czym nie mówię głośno,bo jeszcze przejdzie z Agaciny na mnie

Marta i jak tu się nie skusić na takie specjały?? 11 tysiaków to spory wynik,gratulacje

Milu miłego pobytu w szpitalu:tak:

Właśnie czekam na pana hydraulika o ile mnie dziś odwiedzi.. Wczoraj siadł nam bojler i ani cieplej wody ani centralnego:no::wściekła/y: Dzwoniłam do właściciela od którego to m-kanie wynajmujemy ale nie odbierał wiec nagrałam się na sekretarce,żeby przysłał kogoś by to naprawić. Puki co grzejemy farelka ale kto nam później za prąd zwróci?

Milego dnia cioteczki;-)

Hej hej
a po intensywnym weekendzie, ale opłacało się.. wszystko do przodu
biggrin.gif
nie będę się przyznawać, co w indexie, bo mnie za kujona weźmiecie, a to wszystko fuksem:-D strasznie wypruta jestem, bo do tego wszystkiego zabrałam się za pisanie mgr, siedzę do 2 w nocy, a z rana pobudka:cool2:

jutro mnie czeka wizyta u ginka i chyba znowu mocniejszy antybiotyk, bo robiłam badania i wiem, że wyjdą kiepskie. czuję, że tam w moczu, coś nie gra, bo cały czas piecze i boli
cool.gif
nic mi te leki tym razem nie pomogły.
Z uczuleniami po sterydach lepiej. goi się ładnie i przynajmniej nie drapie.

Wczoraj poprasowałam trochę rzeczy dla maleństwa, za dużo żeby na raz, ale partiami pomalutku sobie porobię.
Wpadłam również do 5-10-15 i Kap Ahla i nakupiłam śliczne kompleciki
smile.gif

Milu myślami i serduszkiem jestem z Tobą i twoimi dziewczynkami!

nie mam kiedy nawet Was nadgonić, bo dom przez choroby moich facetów i uczelniany weekend zaniedbany, muszę go ogarnąć, a i obiad czeka na realizację:wściekła/y: echhhh a zdawałoby się, że im bliżej końca tym więcej będzie czasu na wszytko

hejka, wpadam tylko się przywitać

Milutek powodzenia w szpitalu :tak: wracaj do nas szybciutko z królewnami, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze :tak:

scarletka, gratuluje 5iatek tudziez 4 z plusem o ile takowe masz ;-) a jaki Ty steryd bierzesz? Mi lekarz dal hydrocortizone, ale juz sie nie smaruje.

wierka, niezycze żadnego swedzenia, ale to na rekach juz da sie wytrzymac jakos.

Nic to, musze cos ze soba zrobic, bo zaraz 10. Dzis na obiadek robie mielone z buraczkami zasmazanymi.

ale sie ostatnio wkurzylam, bo pralam pieluszki tetrowe. Z tymi pieluchami wsadzilam 2 bodziaki i cos tam jeszcze. Jak sie skubane wysiepaly! caly dywan mialam w tetrowych fredzlach. Mam nadzieje, ze to bylo tylko za pierwszym razem, no i szkoda mi szczegolnie jedego body :-( ale mam nadzieje, ze w nastepnym praniu odlezie. A w ogole prasowanie tych pieluch nie jest najprzyjemniejsze. Do tego mam zakwasy od tego codziennego prasowania, a jeszcze ze 4 pralki musze nastawic ;-)

a kocyki pierzecie?

Wierka-kurcze uświadomiłaś mi jak ja już dawno nie widziałam i nie słyszałam o farelce:-D- trzymam kciuki zeby hydraulik szybko przyszedł i to naprawił;-)

Scarletka- wspolczuje choroby ...i mam nadzieje ze szybko cie przestanie meczyc. Bede sledzic wiesci co tam na wizycie jutro:) A ze szkoła gratuluje:):-D:-)

Patik - Wiktor tylko kilka razy w swoim zyciu spał do 9, a tak to o 7 jest na nogach, zapala nam swiatla, otwiera rolety i wywala z lozek. Poza tym jak M. w delegacji to koniki muszę oporządzić, bo by mi stajnię rozwaliły z głodu ;)
Milutek - trzymaj się ;-)
Marta - och och już wstawiam wodę na kawkę i zabieram się na pyszne ciasta :-)
Madzik - o proszę, a corcia sama sie szykuje? Czy M. ubiera? Bo moj to nawet rajstop nie potrafi znaleźć w W. szufladach... ech nie wiem jak sobie poradzą jak pójdę do szpitala, dziecko bedzie glodne, bez leków, a ubrane oj wolę nie myśleć ...
Scarletka - brawo :-D

Agacina ja z pewnością kocyki będę prała.Niektóre mam po 1-wszym dziecku a te nowe tez wypadałoby przeprać. Wielkie pranie zaplanowałam sobie na dziś a tu doopa nie ma cieplej wody ani hydraulika
Scarlecia dobra robota!!!
Milutek masz racje,stara dobra farelka:) m ja ze strychu ściągnął i przed zimnem nas uratowała

Ostatnia edycja:
Cornelka, rennie mi nie pomaga
a maloxu nie próbowałam:no:

Załamka, co za dzień! Puściłam w szwach. Mam 3 rozstępy na brzusiu:-( urosłam i mam już 109 w obwodzie... A się zastanawiałam, co mi się tak dobrze na plecach leży i mnie skóra na brzuchu nie ciągnie :confused: się wzięłam rozjechałam :eek:

reklama
Napisze jeszcze raz tylko może bardziej widocznie- bo cały czas ktoś mi pisze ze dzisiaj mam cc albo ze na dniach:):-)
Nie chce żebyście się martwiły ze tego cc nie mam i ze nie wiadomo co się ze mną dzieje:)hi hi:-D
Wiec pisze od poczatku:) Dzisiaj stawiam sie w szpitalu na patologie. Tam dostane sterydy na rozwój płucek dla dziewczynek i będę mieć robione różne badania. Jak dziewczynki nie będą się pchać wcześniej na świat to po weekendzie będę mieć cc:) Czyli przed nami około 2 tygodni leżenia w szpitalu......
Trzymajcie się dzielnie i zaciskajcie teraz Wy nogi:):-D:tak:
buziaki:-p

uciekam.................................pa

p.s. mogę czytać w necie w telefonie BB ale nie mogę odpisywać- mimo wszystko będę na bieżąco:):):tak:;-):-)

Do góry