reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

Dzieki dziewczyny
Zobaczymy co mi dzis gin powie. Byle maluszkowi nie zaszkodzilo.
A temperature mam odkad mnie wzielo, nie bardzo duza bo ok.37,4 ale to przy paracetamolu.

futrzak wlasnie o tym myslalam,ze gdyby mi tak przyszlo chorej rodzic to by byla jakas masakra. Ja siedziec sily nie mam a co dopiero taki wysilek....

ja dlatego poszłam już na L4...bo co chwilę jakieś katary i kaszle.... gin mnie postraszył wcześniejszym porodem od kaszli...w szkole rodzenia powiedzieli że nie dobrze rodzić z infekcją (i że czasem jest to wskazanie do cc) ... a że nam bliżej niż dalej ... to teraz siedzę w domu...:-)

Miluś- aż taka stara to ty nie jesteś:-D

reklama
Witam się i ja:)

Na nieprzespane noce nie mogę narzekać, wstaję tylko raz do toalety budząc przy okazji M bo nie mogę się przez niego przeczołgać;) i śpię jak zabita do 10 a nawet 11!

Dzisiaj mam dentystę wieczorem, zobaczymy co z moimi zębami...

Mili ja bym chętnie zabrała te krówki bo uwielbiam ale muszę uważać co jem bo na prawdę za dużo przytyłam:(

Koncia ja mojemu promotorowi wysyłam pracę mailowo. Może i Twój się na to zgodzi? Wczoraj mi napisał że obrona może przesunąć sie na początek marca. Jeśli tak to możliwe że i ja samą obronę będę musiała przełożyć...

Skarlet współczuję nieprzespanej nocy i jeżdżenia samochodzikami po głowie. I gratuluję pewności Bartusia:)

Ruda wydaje mi się że lepiej wyleczyć niż się męczyć. Idź do lekarza i zobaczysz co powie. Bo rozumiem że domowe sposoby juz nie pomagają?

Marta że Ty jeszcze dajesz radę z tym wszystkim! I chleb i ciasto i jeszcze krokiety! I dzięki że mi przypomniałaś o święcie babci i dziadka bo bym zapomniała!

Pinka nie zazdroszczę tej przeprowadzki. U mnie w weekend remont pokoju małej a ja się na ten czas wynoszę do rodziców! Jak wrócę to zostanie mi tylko układanie i pranie ale to pewnie na cały tydzień sobie po troszkę rozłożę;)

Malinka wietrz to łóżeczko żeby dla malucha było gotowe. Ja z mojego ponad 2 tygodnie lakier czułam i ciągle wietrzyłam mały pokój!

A teraz standardowo biorę się za pisanie pracy bo czuję presję czasu a tu dopiero połowa za mną!

ja dlatego poszłam już na L4...bo co chwilę jakieś katary i kaszle.... gin mnie postraszył wcześniejszym porodem od kaszli...w szkole rodzenia powiedzieli że nie dobrze rodzić z infekcją (i że czasem jest to wskazanie do cc) ... a że nam bliżej niż dalej ... to teraz siedzę w domu...:-)

Miluś- aż taka stara to ty nie jesteś:-D

Wiem Futro, a ja wlasnie poleglam mozna powiedziec, znow zapalenie nerek, oby tylko sie znow nie nasililo i przedluzylo...

Zaraz Was bede nadrabiac, bo ja dzisiaj jeszcze bardziej przykuta do lozka niz ostatnio.

Dziewczyny muszę sie położyć..znikam z kompa...az mi sie płakać chce takie mnie skurcze dopadły a nospa jeszcze nie dziala- grrrrrrrrrr:-(

Rruda-
pewnie taka Twoja uroda ze łatwo Cie choróbsko łapie- oj Ty nasz biedaczku!

Ewi- oj dentysta- brrrr to taka mniej miala wizyta:) hi hi mam nadzieje ze bedzie wszystko oki:)

Hej laseczki-marcóweczki
Dołączam do klubu niewyspanych- wstawałam dziś chyba z 12 razy
Dołączam też do tych chorych - mam infekcję pęcherza i to na tyle poważną, że od razu na 20 dni dostałam antybiotyk:-( żeby do cc sie wyleczyc i nie było nawrotów to od razu z grubej rury i długo ech...

Dzień doberek Mamusiom :D

Futrzaczku niestety nie udało mi się zasnąć przed północą, bo jeszcze kiślu mi się zachciało ;)))) My już od jakiegoś czasu śpimy osobno, bo w sypialni ja nie mogę z wiadomych powodów, a wersalka ma 120cm szerokości, więc ciężko nam się we trójkę pomieścić ;) ale dzisiaj postawiłam na nieprzespaną noc byle bym tylko mogła się przytulić do eMka i chyba lepiej mi się spało niż samej, mimo że tak ciasno i musiałam się tak delikatnie przewalać z jednego na drugi bok, żeby go nie obudzić, bo biedak wstawał raniutko.. Ale co z tego, jak doszło mu jeszcze jedno miejsce w trasie i nie zdąży wrócić na zwiedzanie porodówki, sama będę człapać i podpierać się o ściany :/

Cliford mnie się zdaję, że do niewyspania można się przyzwyczaić, mi już właściwie wszystko jedno ;) Jak nie muszę nigdzie wychodzić i straszyć swoimi podkrążonymi ślepiami, to mogę se drzemkę w dzień strzelić, albo chociaż poleżeć i jakoś mija kolejny dzionek..

Rudzik trzymam kciuki za powrót do formy, może się uda bez antybola :*

Mila to dałaś czadu z tymi krówkami ;) Przypomnij sobie, kto Ci je przyniosł i na niego zwal całą winę!!
Nie wiem, czy to na wszystkich działa, ale jak mnie łapie fala skurczy, to łykam 2 nospy, 2 magnezy i próbuję zasną, ostatnio obudziłam się po 20min z miękkim brzuszkiem :D

Harszka, Vetka trzymajcie się i zdrowiejcie :*

Witam sie ostatnio malo mnie jest bo jestem pochlonieta kompletowaniem malutkich ubranek i innych rzeczy:)to takie przyjemne ze na nic wiecej nie mam czasu postaram sie was podczytac:)

reklama
Cześć
Miluś na stronie szpitala powinna być informacja czy wa internet wi-fi
Pinka Pzreprowadzki na lepesze zawsze cieszą , tylko nam się nie przeforsuj, uwazaj na siebie.

Ja mam w domu remont przedpokoju , szpachlowanie, podwieszany sufit , dwie szafiki z regipsów (sa robione ) i szafa wnekowa zamowiona, ale dom wyglada jak po wojnie , zapomniałam powiedzieć ,ze podloga zerwana i poki co jest beton, wszędzie , naprawde wszędzie mam pełno pyłu. Zaraz zacznie się do tego remont lazienki, nie wiem czy to zniosę najchetniej przniosłabym sie do rodzicow , ale wtedy musiałabym wozić Ole do szkoły.

Wczoraj byłam u lekarza i na USG, uspokoiłam sią ,ze wszystko jest ok. A potem była ,,rodzinna osiemnastka" mojego brata, ale to dziwne pamietam jak mam jechała go rodzić a ten juz ma 18 lat .

Mnie jeszcze czeka 18stka mojej siostry..ale to dziwne. Ona/Oni tacy mlodzi, dopiero co zycie poznaja, a my juz mamy swoje rodziny...
U mojego Taty tez tak jest, najstarsza corka ma w tym roku chyba 50 lat, a najmlodszy 26? 25? Dziadkowie zaszaleli ;)

Weźcie sobie te moje Krówki!!!!!!!!!! Rano zanim podniosłam sie z łózka to zjadłam chyba z 8 na raz a potem dopiero śniadanko i boli mnie brzuszek!!!!! Idę wziasc nospe żeby mi się takie głupie skurcze nie kumulowały.....teraz będę jeść tylko suche wafle i pic czysta mineralna:(...........to wszystko za kare......:-:)zawstydzona/y::eek:

A wezme! Zebys wiedziala :)
Kurcze, Milutek, jakby co to pisz smsy, bo my jeszcze tak bardzo twoich dzieci poznac nie chcemy... Tak za 3 tygodnie, to moze..ale nie teraz...

hej

Ja od wczoraj nawet nie mam sily zeby dluzej posiedziec przy kompie, wiec przepraszam,ze dzis tak tylko o sobie.
Przedwczoraj popoludniu cos mnie zaczelo brac, i od tamtej pory biore paracetamol, masc rozgrzewajaca (vapo rub) herbatke z cytryna i miodem, syrop (exputex) i syrop z cebuli a czuje sie coraz gorzej. Ledwo patrze na oczy, katar ,temperatura. Dzis jeszcze czuje,ze cale gardlo mam zawalone.
Zapisalam sie do gina na wizyte (choc mialam isc dopiero za tydzien) zobaczymy co mi powie, ale cos czuje ze samo mi nie przejdzie ;/

Dlatego mam pytanie do chorujacych w ciazy....
czy ktoras z was brala juz dwa antybiotyki w czasie ciazy?? Co lekarz na to ??
Bo ja bralam juz jeden poltora miesiaca temu a wydaje mi sie ,ze teraz teraz tez mnie czeka antybiotyk bo samo to mi raczej nie przejdzie :(
Boje sie,ze moze to zaszkodzic maluszkowi,z Bartkiem nawet raz przeziebiona nie bylam a teraz ciagle cos... ;/

Ruda, ja jestem na antybiotyku od poczatku ciazy, plus dostaje jeszcze teraz co raz to mocniejsze w miare jak nerki mi sie rabia. Z tego co pytalam lekarza, to dla dziecka jest mniejsze obciazenie, szczegolnie z dobrym antybiotykiem, niz jesli mialoby walczyc z infekcja mamy...

Vetka, no to witaj w klubie... Nie wiem co tak nas wszystkich podopadalo..Moze przez temperature? Bo sie cieplej zrobilo i od razu mnostwo ludzi choruje...

Do góry