reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

MAsala...powiem Ci tak szczerze,że mi mój ginek też powiedział ,że to ,że dzidzia jest większa wcale nie oznacza ,że termin porodu się zmienia...jest większa i już, a termin porodu zostaje taki sam ...więc ja też już zgłupiałam;-)

Crazy...wpadła...powiedziała co wiedziała...i wypadła...;-) mało tego zasiała ziarno niepokoju...ale fakt jest faktem ,że do pierwszego weekendu lutego chcę mieć już wszystko w domu dla Wikiego i torbę do szpitala choć w większym stopniu spakowaną ;-)

reklama
mi tez sie strasznie termin zmienił dwa tygodnie, ale ja sie wole trzymac swojego pierwszego wyliczonego bo dla mnie im pozniej urodzic tym lepiej:)

a jesli chodzi o wyprawke to mamy juz wszystko plan wyprawki zrealizowany w 95 %

tez slyszalam ze data z pierwszego usg jest miarodajna zwlaszcza ze potem np. wiek glowki dzieka jest np. na 25 tc a brzuszek na inny tydzien ciazy itd.

wiążące terminy to te z @ oraz usg do 12 tc ;)

obrzygałam właśnie pół kuchni, M. teraz sprząta a ja leżę w łóżku... nie wezmę więcej tego żelaza jutro dzwonię do ginki.
Tylko martwię się, bo z powodu duszności astmatycznych jestem niedotleniona, hemoglobina też slabiutka, więc tlenu moze mniej niesc... nie wiem jak wytrzymam jeszcze 2 mieś. uduszę się do tego czasu :(

Vetka - to muszę kupić tę gazetkę, dałaś nadzieję na lepszą dietę podczas karmienia ;)

Żaden lekarz Bogiem nie jest i nie jest nieomylny.. O tym musimy pamiętać!!

W moim wypadku akurat ten, który wykonywał mi tamto pierwsze USG ma opinię kiepskiego otczytywacza obrazów usg (niestety dowiedziałam sie o tym za późno), obecny ma o niebo lepszą reputację :) Widze to choćby po czasie wykonywania badania i pomiarów, u tamtego po 5 minutach już byłam ubrana, a ten z 15 minut mnie gniecie aż wszystko znajdzie i pomierzy i powpisuje w tabelki, potem dostaję piękny stronicowy opis. U tamtego ledwie 2-3 mini fotki, 50zł i sajonara..
Kolejne co mnie przekonuje, to to, że jeśli teraz Jasio waży prawie 2500g, to ile ważyłby 2 III? Co najmniej piątaka ;)

masala mój gin określa datę porodu na podstawie kilku parametrów nie tylko wagi, a z tym 12 tygodniem to różnie bywa bo ja na przykład wiem, że zaszłam w ciąże, bo mi się cykl po ciepłych krajach pofiksował :zawstydzona/y: i 12 tydzień według położnej to wcale nie był mój 12 tydzień ciąży, tylko już później i mój gin też to potwierdził. Więc on mi tłumaczył, że dlatego się mierzy i waży dzidzię żeby się zorientować co i jak. Bo przecież tak na 100% to nie wiadomo kiedy się w ciążę zaszło dokładnie co do dnia. Później jeszcze dochodzą inne symptomy (obniżanie brzucha, skracanie szyjki i dlatego niby pod koniec każą częściej przychodzić), a ja myślę, że nasze maluchy i tak zrobią po swojemu :-) jak im będzie wygodniej.
Ja w sumie to bym chyba chciała wcześniej z zaskoczenia niż czekac w domu po terminie - tego bym się bardziej obawiała.

Ostatnia edycja:
Crazy mama- spokojnie ja melduje ze u mnie wszystko czeka i moze nie tylko u mnie:) hi hi:-)

Olus- a u mnie przydałby się ten śnieg jeszcze tak na parę dni bo po tym jak mi przekopali ta wodę po placu mam wymieszana glinę ze śniegiem i tylko patrzeć jak sie zrobi bagno i będę musiała chyba latać żeby z domku wyjść:(;-):tak:

Kasienka- z tym sprzątaniem to bez paniki żebyś ty nam na porodówce nie wylądowała:) Nie sprzątaj od razu czasem każdego śmiecia tylko potem po trochu etapami...a najlepiej jakby ci ktoś w tym pomógł:):-)

Mami-
spokojnie- każdej z nas usg wychodzi na inny termin niz OM ale nie możemy się tym sugerować. Nawet ostatnio tu pisałyśmy i to racja ze to ze dziecko jest większe i komputer wylicza ze termin się przesunął np.o 3 tyg.to nie znaczy ze wtedy będziemy rodzic bo np.ciąża donoszona!!! Czasem gin sugeruje sie innym terminem niż OM ale tylko na podstawie początkowych badan usg np.do 12 tyg.ciąży!!!! Moze Twój się tym zasugeruje ale czasem ginki czepiają się i trzymają tych terminów z OM.

Ostatnia edycja:
ja tam wole miec wszystko wczesniej przygotowane bo nie wadomo co bedzie, juz w szpitalu troche byłam, skurcze tez miała, jak ja bym pojechała rodzic to moj kochany mezulek by sobie z niczym nie poradził sam:)

reklama
Do góry