reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

reklama
no hej
widzę, że humory i samopoczucia to nie za bardzo mamy...
ja jednak jutro dzwonię do ginki w sprawie tego żelaza - Sorbifer Durules - nie mogę tego brać, wczoraj zrobiłam przerwę i czulam sie dobrze, a dizś od rana zdycham, bóle żołądka, biegunki, wymioty i leżę śnięta... blech

Bosa - nie dziwię się, że chudniesz skoro tyle stresu w pracy ;( współczuję tych weekendów, myślisz że warto tak się zabijać? Kurde Tobie należy sie odpoczynek, trzymaj się :* jak szyjka? Kiedyś pisalaś ze ma 2cm, jak teraz?

Bosa, a nie mozesz darowac sobie pracy... zwolnienie jakies:p Jak tak dalej pojdzie to z przepracowania Stelke wczesniej poznasz...
no hej
Bosa - nie dziwię się, że chudniesz skoro tyle stresu w pracy ;( współczuję tych weekendów, myślisz że warto tak się zabijać? Kurde Tobie należy sie odpoczynek, trzymaj się :* jak szyjka? Kiedyś pisalaś ze ma 2cm, jak teraz?

masala
, teoretycznie mogę sobie darować pracę poprzez zwolnienie, ale to oznacza, że już jej mieć nie będę. Wróciłabym tylko po wypowiedzenie.

Pastela
, odwieczny dylemat: warto czy nie warto? Problem polega na tym, że teraz nie bardzo mam niestety inne wyjście. Za dużo zobowiązań finansowych na głowie, żeby móc powiedzieć "adios" i nie martwić się niczym i najwyżej żyć nieco skromniej.

A moja szyjka to ciekawy przypadek, bo od samego początku krótka, ale krótka niezmiennie. Taka jej uroda ponoć i tyle. Najważniejsze, że się nie skraca.

hejka, uff cieszę się, ze to świąteczne leniuchowanie się już skończyło, bo już miałam dość

Moja córcia od wczoraj poszła do szkoły, ale oczywiście szkoła jest nudna tak samo jak przedszkole :confused2:, co ja mam z nią zrobić :-D chyba na jakiś obóz przetrwania wysłać żeby sie tak nie nudziła :-D

A ja muszę się w końcu za jakąś pracę wziąć, bo dom zapuściłam przez te 2 tygodnie, że hoho :rofl2:

życzę miłego dnia marcjanki :-)

o czesc witam sie i ja pierwszy raz wyspana:) raz tylko siusiu a tak spanie przez cala noc dopiero sie obudzilam chyba odsypialam te kilka nocy...bo na serio to juz sie tragicznie czulam przez to nie wyspanie...teraz wlaczylam rmf na lapku i budzi mnie t love nie nie nie:) ale fajne stare czasy:-)
milu kochana 25 km to w bielu rodzisz??

Ostatnia edycja:
Hej laseczki-marcóweczki
Wczoraj poczytałam was trochę w pracy (o dziwo) ale i tak dziś okazało się że mam 25 str do nadrobienia - jesteście niemozliwe!!!
Jesli któres ma czas kupcie sobie M jak Mama lutowe - jest bardzo dobry artykuł o prawdach i mitach żywienia mamy podczas laktacji. Ja generalnie zazwyczaj znajduje jakieś "dziury" i "półprawdy" w takich nie-naukowych opracowaniach ale tym razem dla mni bomba, a wniosek żeby jeść prawie wszystko. Pocztajcie-warto.
Bosa-ja rozumiem twoje podejście do pracy, u mnie waża nie tylko względy finansowe ale i typ ospbowości - nie umiem siedzieć w domu, tydzień urlopu między świetami a nowym rokiem wybił mi L4 z głowy. Ale torbe na wszelki wypadek spakowałam mając w pamięci wydarzenia sprzed 8 lat

witam sie i ja nie wyspana totalnie:angry::angry: mąz pół nocy chrapał myślałam ze go uduszę wiec rano wstałam z mego bólem głowy:tak: zaraz kawke sobie strzele bo juz o sniadaniu jestem potem zabrać sie za obiad i do pracy:laugh2:

Bosa- pozostaje mi tylko życzyć ci wytrwałośći jak najwiecej spokoju i cierpliwosci:tak:;-)
Milutek- twoj popi ostatni raz a mój mężuś do mnie wczoraj mówi Pauluś idę z chłopakami na kręgle w sobotę ostatni raz dobrze?????? ahhahaah
Malina- jak tak dalej pojdzie to małego zgubie:tak:

ależ młody daje mi popalić w brzuchu:cool::cool: nawet usiedziec nie mogę:no: a muszę wam powiedziec ze buzia juz mi tak sie zmienia ze hohoo widać iż koncówka ciąży:tak::-D

Witam się i ja. I podobnie jak Wy mam coraz większe problemy ze spaniem:-( Nie mogę znaleźć wygodnej pozycji, przy przewracaniu z boku na bok brzusio boli ehh i coraz bardziej jestem zmęczona. W związku z tym postanowiłam, że jeszcze 2 tygodnie do pracy i odpoczynek oraz przygotowywanie się na pojawienie się maluszka:-)

reklama
Cześć dziewuszki
ja też padam od rana obudziłam sie o11 i już jestem nie do życia dobrze że nie musze robić obiadu bo mi sie zostało
do moich wszystkich dolegliwośći dzisiaj doszła gorączka mam dość cały czas chuchałąm na siebie i dmuchałąm za dużo nie wychodziłam a tu taki klops

Bosa biedulko jak oni tak moga Ty sie zacharowujesz jak wół a oni nawet tego docenić nie potrafią kurde aż mnie krew zalewa na tą nasza zasraną polityke w tym państwie

Pinka Ty nas tu nie strasz masz sie kulać do samego końca

a co do tego odrywania to ja też tak miałam pamiętacie jak konsultowałam to z 2 ginkami to mówili że to normalne bo mięśnie pępka są już rozciągniete i bardzo delikatne dlatego tak boli

pewnie jeszcze komus miałam coś odpisać ale już oczywiście nie pamietam

Do góry