reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

buziaczek, faktycznie latwe do zrobienia :) jakies wykorzystanie tego tutejszego chleba. Szczerze powiedziawszy jak mam tutaj pieczywo kupowac, to mnie szlag trafia. Jeden chleb z siemieniem lnianym byl nawet ok, to od kilku tygodni nigdzie go nie ma.

Moj brat zlamal sobie nos w 3 miejscach. Przed jego domem mieli miejsce takie sliskie, ze wypierdzielily sie tam 4 osoby! dopiero jak ktos zrobil sobie cos powaznego, to posypali to miejsce. Opieprzylam ich. Chyba zimno w Polsce, bo moich zawialo i nie moga nigdzie sie ruszyc. A u mnie dzis wiosenna pogoda w miare byla, 10st na plusie. Na bzie jakies paki nawet widac.
Juz chce wiosne, tylko zeby nie padalo.

Chcialam sobie dzis jakies ubrano kupic. Tak dawno nic sobie nie kupilam. No, buty ostatnio. Cale szczescie mi nogi nie puchna to w nich moge chodzic :) W Primarku fajna kurteczke mierzylam z 'namiotem' na brzuszek :) chyba pojade ja kupic. Ale malo kolorow bylo w moim rozmiarze. W moim plaszczyku musze guziki poprzeszywac, na brzuchu juz sie bardzo rozjezdza, nie bede miala zaraz w czym chodzic, a 17f to nieduzo. M.tylko nosem cos krecil, ale on sie nie zna :p

reklama
aga wywalilam ten przepis po ang bo papcie po pl chciala i znalazlam nawet lepsza wersje bo z tamtego przepisu to duzo porcji nie wyjdzie, ten jest lepszy. a co do chleba to ja tez nie lubie tego co tu maja ale znalazlam w sainsburym teraz taki co sie nazywa TIGER BREAD tylko onjest dobry jak go tobie tam pokrojom ja ich zawsze prosze bo tak to mi sie nie chce bawic i wogole to dluzej jest swierzy... i szczerze to mi i m najbardziej smakuje a polski to kupuje tylko jak na niego najde gdzies na zakupach w innym miescie a to sie czesto nie zdarza na swieta jechalismy na polskie zakupy 30 mil bo nie ma nic nigdzie indziej...ale ten chleb polecam...jeszcze taki dobry jest z soya w srodku i slonecznikiem tez w sainsburym chyba choc dawno go nie widzielam jak bylam na diecie przed ciaza to jadlam tylko ten i w 4 miechy schudlam 8 kilo:pno + silownia bo bez tego to ani rusz za to teraz nadrobilam 2x:-D

Haha, widzę, że plany na sylwestra mamy wszystkie podobne :-) Z tym, że u mnie eMek zaprosił swojego przyjaciela, niestety samotnego, więc damskiego towarzystwa brak :dry:.. Chyba pójdę za radą Cornellki i wmówię sobie, że jestem na mega imprezie :-D
Papciu, dzięki, że przypomniałaś o Piccolo! Bez niego jutrzejszy wieczór byłby nieważny ;-)
Malinaa, my też już z eMkiem świrujemy w temacie wakacji. Pewnie przyjdzie nam w tym roku wyjechać nad polskie morze. Chociaż ja to z tych leniwych, co to wolą mieć wszystko pod nos podane.. No ale tropiki i drinki z palemką zostawiamy sobie jak już Gabrysia rok skończy.
A o dentyście nawet nie chcę myśleć, bo po wizycie kontrolnej w styczniu to pewnie u niego zamieszkam do porodu :crazy:

Strasznie zabiegany dzień dzisiaj miałam. Rano odebraliśmy w końcu klucze od nowego mieszkania. Po nowym roku jedziemy podpisywać umowy z gazownią i energetyką. Jak dobrze pójdzie to w pierwszym tygodniu lutego się przeprowadzamy!!! :rofl2: Potem jeszcze oprowadzanie siostry po Wroclawiu w poszukiwaniu sukienki na studniówkę i jestem tak wykończona jakbym co najmniej tonę węgla przerzuciła..

Ja najczesciej tez kupuje te male chlebki w Sainsburym, ale ostatnio to bulki i bagietki, ale na drugi dzien juz sa malo swieze. Chleb musialam jakis wziac bo teraz bank holidaye i sklepy pozamykaja.

Pokazywali kotka z tego okropnego filmu w wiadomosciach. Taki biedny wystraszony burasek :( lzy mi sie w oczach zakrecily.
Znalazlam pieluchy tetrowe z kotkami :)

Moje szczescie dzis lobuzuje od samego rana. Lepek wypina pod zebrami :baffled: przewrocil by sie juz no.

Ale budyniu bym zjadla! nie chce mi sie robic.

Agacina mi w sainsburym jeszcze jeden smakuje taki dosc duzy bialy i duzo maku ma z gory... i jest naprawde dlugo swiezy.
buziaczeka jak chodzisz tu do dentysty to masz to zaswiadczenie o tym, ze masz opieke dentystyczna za free? Bo ja to gdzies zgubilam i zastanawiam sie czy bede musiala musiala placic czy wystarczy, ze brzuch zobacza?:p
Ja dopiero siadlam, rano troszke staralam sie uczyc oczywiscie ze skutkiem standardowym ale tym razem to nie wina laptopa tylko telefonu, co chwile ktos dzwonil, a rozmowy to minimum 40 minut trwalo...i jak tu sie uczyc w takich warunkach:p Potem zachcialo mi sie kurczaka curry wiec musiala poczekac na emka i go do hipermarketu zaciagnac. O tym, ze curry wyszlo obrzydliwe wole nie wspominac.... nigdy nie wyszlo jakies super, takie jak lubie w moim ulubionym taka awayu, ale to co mi wyszlo to walalo o pomste do nieba;/ Nawet emek stwierdzil, ze nie pamieta kiedy tak schrzanilam obiad...:(( Tym sposobem dalej chce mi sie curry i chyba jutro pofatyguje sie do jakiejs knajpy;/
Chyba musze pomyslec o jakims tymczasowym zamienniku curry bo sie nie najadlam... moze kisiel?

aga- a ja mam taki budyn gotoey tylko na bread & butter wylac i ready:) a co do chleba to ten kup ale nie pociety tylko im daj zeby pocieli wtedy jest dluzej swierzy
masala- tak musialam im to pokazywac, ale zadzwon do nhs i ich popros o duplikat bo przeciez masz do tej opieki prawo jeszcze przez prawie 1,5 roku to ci sie przyda

Ostatnia edycja:
masala, popros polozna to Ci wystawi drugie, ale GP.
Ja zjadlam wlasnie activie brzoskwiniowa z platkami czekoladowymi i nie bylo to zbyt interesujace polaczenie. Na obiad maja byc kulki miesne z sosem pomidorowym i makaronem, ale zanim M. wstanie to ja juz nie bede mogla jesc, bo za pozno bedzie, bo max do 7 moge jesc.

A pamietacie jak ten formularz sie nazywa? Z polozna widze sie dopiero za 7 tygodni,a chcialam pojsc na przeglad do dentysty jakos w styczniu...wiec chyba do nhs zadzwonie

Buziaczek- tam na tej drugiej fotce (zrobionej ze sypialni) tez masz widok na Skrzyczne:) czyli jeszcze lepiej bo prawie masz jak u siebie w domku:) hi hi

Ewi- masz racje z tymi cenami- jak dostane kaskę z Zusu to bede negocjować:) A u Ciebei to zniowu jakies jaja- jak nie Zus kiedyś to teraz ta pościel...nie masz kobito spokoju.

Migotka- skoro takie nudy to wis Kochana na BB cały dzien- z nami szybko czas Ci zleci:)

Malinka- jak widać jeszcze jestem - nawet w całości;-):-D...i co były te fryteczki

Katjusza- ale fajne plany na sylwka: az Ci zazdroszczę. Macie racje potem będzie ciężko- życzę Wam udanej imprezki w takim razie:)

reklama
A pamietacie jak ten formularz sie nazywa? Z polozna widze sie dopiero za 7 tygodni,a chcialam pojsc na przeglad do dentysty jakos w styczniu...wiec chyba do nhs zadzwonie
Akurat portfel mam pod reka. Maternity Exemption. A tak w ogole moja kolezanka teraz jest w ciazy i jak byla na wizycie u GP to dal jej ten formularz i kazala isc do recepcji i tam babka jej zabrala i powiedziala, ze dostanie poczta odpowiedni papier. Dziwne, ja to mialam poloznej dac do podpisu przy zakladaniu ksiazki.

Do góry