a co to znaczy ze nie wierzysz w kosciół????? bo po raz pierwszy o takiej wierze słysze.............
albo wierzysz w Boga albo nie bez wzglendu na to jak sie księża zachowują dla mnie sprawa prosta ;-))
Bog nie rowna sie kosciol.
Bog to dla mnie pojecie czegos- jakiejs sily wyzszej, ktorej moj maly umysl nie potrafi pojac. Mamy przeciez rozne odlamy kosciola- ktore nie pochadza z tego- ze ludzie wierza w innego Boga- przyczyna lezy raczej w w akceptowaniu pewnych zachowan ( sluby ksiezy etc..) niz w wierze jako takiej.
Moj partner jest protestantem- z urodzenia- nie z wyboru. Ja urodzilam sie w rodzinie z korzeniami katolickimi...
Los chial, ze gdzies sie odnalezlismy pokochalismy i co dalej- religia powinna nas podzielic- bo ja sie upre ze bede wychowywala dziecko w swojej wierze a on w swojej.
Szczerze - to prowadzimy bardziej uczciwe zecie niz nie jedna dewotka- badz tez dewota ( tudziez nawet ksiadz- pedofil)
a tak na marginesie- mala historyjka ksiedza , ktory przyszedl raz do mojej babci po " haracz" - znaczy sie po kolendzie. babcia ma chora noge i nie moze chodzic, ksiadz zajrzawszy do koperty upomnial ja-, ze skoro nie chodzi do kosciola( bo nie moze sie ruszac) to chyba za malo dala- a za marmury do nowego kosciola musi z czegos zaplacic...Kaman....ufacie takiej " instytucji"??
Przy okazji moich podrozy nazwiedzalam sie wiele miejsc- i co jest najokazalszymi budowlami w miastach- koscioly- a za co zostaly postawione?..
Odnosnie chrztu- jak "chrzcilam" swoja chrzesnice- gromnica nie zdazyla zgasnac- a ksiadz juz mnie wzywal- zeby uregulowac platnosci...
dorzuce do tego czytanie kto ile dal na tace na niedzielnych mszach...czy tylko ja widze ta czarna strone kosciola?
Poza tym podatki- kazdy marudzi ze bedziemy placic o 1% wiecej- ja mam na to rozwiazanie- opodatkujmy kosciol ;-)
Dziewczyny niezlincujcie mnie- ale jeszcze mi sie smieszny kawal przypomnial:
Kto to jest ksiadz?
odp: to taki ktos do ktorego wszyscy mowia ojcze- oprocz jego wlasnych dzieci co mowia do niego wujku
Ok koniec dywagacji. dziewczynki wiedzcie ze ja was wszystkie kocham bezgranicznie- wyrazam jedynie swoja opinie- no offence ;-)