reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Doris ucałuj Emilke w głowke od ciotki :-**** jeszcz enei jeden raz napewno guza nabije kiedys musiał byc ten pierwszyr az ale i tak sei długo uchowaliscie bez:tak:
PM brawo dla Tosi Kondzik umie schodzic juz od jakichs 2 tyg ale wchodzic nei umie za króciótki jest:-D:-p
Ewa biedny Alex ze te frytki musiały mu zaszkodzic:no: fajnie ze zaszczepiliscie mu balkcyla teraz tylko Tosia podrosnie i w 4 bedziecie szusowac:tak:
Anetka zapomniałam napisac ze ejsets super zona skoro tak intensywnie meza pocieszasz:-) oby szybko znalazł prace:tak:
Weronika i jak Nelcia? a jak twoja familia zareagowała na ciaze?
Remeny witaj:happy:

Kondzioszcze dzie wyszła dolna dwójak i zebów ma w sumie 8:-) ma czym juz ugryźć:baffled::dry:

reklama
Doris - no nareszcie sie pojawiłaś :-) To najedliście sie strachu :-( biedna Emilka :-( ale do wesela sie zagoi :tak:
P.S. ja tak troszkę interesownie napiszę :zawstydzona/y: ale chciałam zapytać czy należy mi sie coś od naszego szacownego Państwa w mojej zaistniałej sytuacji?? Tzn. czy już muszę zostać na wychowawczym cały czas??
PM - gratki dla Tosi z okazji kolejnego ząbeczka i zdobycia nowych umiejętności!!! :-)
Dusia - już zaklimatyzowałaś sie w domku??
Mrowa - Nela ma oskrzela :-( napisałam juz na odpowiednim wątku.
A rodzina - nie uwierzyli na poczatku :-) mój ojciec sie załamał, a spowodowane było to tym że jak to określił "co z Nelą będzie" (że nie będę miała już tyle czasu) no i tekst że "dzieci dorobić sie łatwo" też od niego usłyszałam :-:)-(
Ale teraz jest OK :-)
P.S. Kondzio dogonił Nelkę w ilości ząbków :-) hehe juz nie jest przodowniczką:-D:-D:-D

Marteczka - przepraszam, że dopiero dzisiaj odpisałam na PW.
PM - ja słyszałam, żeby nie wychodzić przy -15 i też dzisiaj byłam na spacerku, ale tylko 30 min i zdążyłam zmarznąć, a Emilka miała buzię jak buraczek.
Weronika - o wychowawczym napiszę Ci na PW. Emilka z ilością ząbków też Was lada moment dogoni, bo ósmy już prześwituje.

Zdolne te Wasze dzieciaczki, Emilka nadal nie robi postępów, jedynie to, że już w miejscu nie uleży, tylko przesuwa się do tyłu - co chwilę muszę ją przenosić na środek dywanu. Jutro idziemy do neurologa, zobaczymy co powie.

U nas też już ósmy ząbek prawie na wierzchu. Właściwie to już go widać, ale jeszcze taka cieniutka skórka jest. Mila szybko wchodzi na kanapę chyba od dwóch tygodni, ale nie mogę jej nauczyć bezpiecznego schodzenia. A przedwczoraj sama wstała nie przytrzymując się niczego.
Milenka już zdrowa i wróciła dziś do żłobka. Za to ja się rozchorowałam. Gardło boli potwornie, mówić prawie nie mogę. Miałam problem, żeby się telefonicznie zarejestrować do lekarza, bo pani mnie ledwo słyszała.
Co do spacerów przy mrozie to nie wiem jakie są ograniczenia. Jak Przemko był taki jak Mila i mrozy były wtedy coś koło -20, to jak szliśmy do żłobka to na wózek zakładałam mu folię przeciwdeszczową, żeby chociaż nie wiało na niego. No ale to nie był długi spacer, tylko jakieś 15 minut.

Giza wracaj do zdrowka !!! Super że Milenka juz zdrowa!!! no i gratuluje kolejnego ząbka :-)

Doris ani się obejrzysz a Emilka nadrobi zaległości!! Nie ma się co martwić bo na wszystko przyjdzie czas :-) Filip też wielu rzeczy nie potrafi ale na pewno się nauczy :)

Weronika super suwaczek :-) mam nadzieje ze mój maż znajdzie prace i będę mogła popracować nad tym aby mieć drugi suwaczek :-)

Mrowa no tyle ząbków to już możesz śmiało kanapki robić :-) Filip na razie ma 6 zębali zobaczymy co następne wyjdzie bo poki co to nic więcej nie widać.

PM no jaka Tosia mądra, szybko zakumala jak trzeba schodzic zeby sie nie uszkodzic :-) I nawet się wdrapać na łózio potrafi :-) no proszę jaką zdolną masz córeczkę :)

Dusia No to szkoda że nie masz zdjęć ale najważniejsze są wspomnienia. Super że sylwester się udał. Łóżeczko pewnie zdało egzamin :-)

Życzę Wam miłego wieczoru :-) Ja jeszcze troszkę posiedzę na necie i ide spać bo jutro mam ostatni wolny dzień i muszę wysprzątać mieszkanko bo mi się z tego leniuchowania nazbierało :p Buziaczki dla maluchów na dobranoc :-*

A może powinnam zacząc od kubka treningowego???Może łatwiejszy jest w użyciu dla dziecka?Czasem coś siorpnie ale malutko a ze smoczka zdecydowanie więcej bo tak jak u ciebie Ewa ona mało pije ogólnie.
Nie podczytałam wstecz bo już padam a mała właśnie usypia dopiero:crazy:
A mój szkodnik zaczyna rozrabiac na maxa wczoraj zrzuciła laptopa normalnie bardzo ją korci żeby mi tu wciskac i oglądac jak jest włączony,ale był wyłączony zamknięty,tyle że w drugim pokoju leżał na ławie i zwisał kabel a ona poszła tam sobie jak jadłam śniadanie chciała przejśc między ławą a fotelami,zaczepiła szyją o kabel i huk i zaraz płacz.Poleciałam tam i oczywiscie szybko ją na ręce,ale tylko się wystraszyła na szczęście!Mąż przybiegł i zbierał laptopa(chwile grozy były)działa ale niestety był modem wsadzony i coś się gniazdko wcisnęło głębiej chyba bo nie da się go już wcisnąc.Pożyczyliśmy modemu usb z Plusa ale kolega nas oświecił,że jedna mikro rysa i tamten modem nie będzie działał:confused:a przy upadku bardzo to możliwe,koszt ok.800-1000zł:szok:,mimo tego spróbuję zawieźc jutro do kolegi,żeby spróbował to gniazdko naprawic.Trzymajcie kciukaski żeby wszystko działało...

dziewczyny!!! -22st dzis było u mnie:szok:jakim cudem auto nam odpaliło to ja nie wiem bo drzwi ledwo się otworzyły z potwornym skrzypieniem:nerd:
z dziećmi to ja nie wychodze ponizej -10 st - tak z Oliwią robiłam i tak robię/polecam robić mamie z Marcelem:tak:o ile nie trzeba oczywiscie bo ja tu pisze o dłuższym spacerku a nie o drodze do przedszkola, żłobka, lekarza czy sklepu;-)
tyle tych zęboli juz maja dzieciaczki a mój chomik tylko tymi dwoma dolnymi operuje - za to jak operuje :rofl2:wczoraj słyszeliśmy jak skrobał nimi stoł.Przykucnął, złapał w buzię brzeg stołu i skrobał tak głośno że słychać go było mimo nastawionego dośc głośno TV:-p:tak::-)
marteczka to ja trzymam kciukasy żeby udało się naprawic modem za złotówkę:tak::-)

Hej :-) jak minęły nocki? Filip już przesypia do rana (ok 6-7) no jest cudownie po prostu :-) Mąż pojechał do Urzędu Pracy o 6 rano a otwieraja o 7.30 i jest dziewiaty w kolejce i zgadnijcie co!!!- ZNÓW SIĘ AUTO ZEPSÓŁO- ledwo tam dojechal i wraca chyba tramwajem. :) :) :) ja juz sie nie denerwuje, jestem spokojna, jestem spokojna- bede sobie to powtarzać może BEDE SPOKOJNA bo mnie już trafia :-) no więc: jestem spokojna, jestem spokojna, jestem spokojna, jestem spokojna........

ooo a teraz mi przyniesli doplate do centralnego 200 zl :-) no miodzio :-)
jestem spokojna, jestem spokojna, jestem spokojna........

nie no mnie sie juz smiac chce z tego wszystkiego, .... nawet sie kolo w aucie nie kreci jedno i nie wiem czemu :-)

Chyba ide spać :-) wstane z łóżka dopiero jak się zacznie 2010 bo tego 2009 to już sie zaczęłam bać :-)

Ostatnia edycja:
Anetka mój budzi sie w nocy z 5-6 razy an cyca wiec zazdroszcze przespanej nocki:sorry2: ale dzis samochod mógł odmówic posłuszeństwa takie mrozy brrrr
Marteczka trzymam mocno&&&&
Niekat to macie w domu malego kornika :-D a jak Oli?
Weronika biedna Nelci zdrowka dla niej:happy:

u nas chyba było -15 ale koło 7-8 bo wtedy spojrzałam za okno;-)

Buziaki dla Zuzi na kolejny miesiac :-***

reklama
Anetka, może auto odmówiło posłuszeństwa tylko przez ten mróz. Może nie trzeba będzie do mechanika oddawać. A dopłatę na pewno można rozłożyć na raty. Nie wiem jakie macie teraz dochody, ale może warto się dowiedzieć o dodatek mieszkaniowy z pomocy społecznej. Podejrzewam, że nie są to wysokie kwoty, ale w Waszej sytuacji liczy się każda złotówka.
Chociaż synek rekompensuje Ci te problemy ładnie przesypiając nocki. Milenka przez tydzień ładnie spała, a teraz znowu po dwie pobudki w nocy.

Do góry