reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Giza - to świetnie, że lepiej się czujesz i pokarm wraca! :tak::tak::tak:

Weronikaa - ja dziś rano ściągnęłam 80 i wydaje mi się, że jak na 11 dniowe dziecko to sporo (patrzyłam ile Majka jadła w tym wieku, bo miała zapisywane i to było po ok 40-60)

Dziewczyny
- a może wrzućmy po 5-taku na konto, o którym napisała Gaga?

Miłego dnia!

reklama
Witam serdecznie...

Giza, cieszę się, że minęły straszne chwile z bólami piersi... gratulacje dłuższych, przespanych nocy...:tak:

Weronika, Ninja, powiedzcie że ściągacie z obu piersi... a laktatorem czy ręcznie?

Darina, czujności matczynej nigdy za wiele... smacznego:blink:

A ja karmię Jolę jedną piersią i zmieniam je przy każdym karmieniu... a odciągam tylko po karmieniu tą pierś, której używałam, żeby nie było zastojów... nie wiem czy dobrze, czy nie...
Dobrze, kończę na razie, bo smerfetka się budzi, a dzisiaj mamy wizytę położnej...
Poza tym dzisiaj powinnam jechać na zdjęcie szwów, ale chyba mogę to zrobić w zabiegowym w swojej przychodni?

Witam z rana!
Jeszcze nie do końca się tu orientuję, więc wybaczcie, jeśli kogoś pominę:zawstydzona/y:. Zdecydowanie łatwiej się Was czyta niż pisze z maluchem na rękach:laugh2:.
Przede wszystkim gratuluję Markowi i Doris córci - dobrze, że już po i teraz z pewnością będzie już tylko lepiej:tak:.
Giza - współczuję zapalenia, cieszę się, że czujesz się coraz lepiej, no i zazdroszczę tej przespanej nocy;-)- po tych przejściach należy ci się!
Weronika jak dla mnie to 80 ml to nieosiągalny wynik - max 50 ml, a zapotrzebowanie Jeremka to uwaga, uwaga: 120 - 150ml!:baffled:
A mój młodszy syn kończy dziś już miesiąc - jeszcze tylko 17 lat i 11 miesięcy do pełnoletności;-);-):-D:-D. Uciekam, bo moje dzieci chcą na spacer, trochę siąpi, no ale cóż...:-D

Marku gratulacje wielkie-ale przeżyliście niezle:no:Dobrze,że już jest ok:tak:
weronikaa ja tez sciagałam niedawno i udało mi sie tylko 70ml-byłam załamana bo jak pamiętam to zJaskiem 100 to leciało lekko,a tu musiałam się nagimnastykować-ale w sumie jak jej to podałam to do końca nawet nie wypiła i padła-ale fakt,że po butelce to bekła jak stary chłop:-DCzyli chyba jest ok z tymi ilościami
darinia wspólczuję katarku,ja też się boję o Gabrysię bo Jasiek jest maksymalnie zasmarkany:no:
U nas noc była calusieńka na cycu,już nawet tego nie kontrolowałam ale jestem padnięta...

Mammo, bidulko :-( miałam podobnie wczoraj, ale dzisiejsza noc to budzenie 3 razy, to sukces... będzie lepiej:tak:

My właśnie jesteśmy po wizycie patronażowej... mamy bardzo dobre noty:-D, ale ze spacerkiem to chyba jeszcze poczekamy... ale nie za długo...
A poza tym nareszcie bez szwów... trochę lżej...

Kra, przekaż dużego buziaka dla Jeremiego z okazji pierwszego miesiąca :*

Witam dziewczyny!!
Giza jak to dobrze, że juz Ci przeszło:tak: i zazdroszczę tych nocy!! Moja śpi w nocy ładnie, ale częściej się budzi, dzisiaj wprawdzie spałysmy do 9, ale było kilka przerw:tak:
Darinia współczuję katarku, u takich maleństw to okropne!!
Kra wszystkiego najlepszego dla synka - moja Zuzia wczoraj skończyła miesiąc:-)
Pa na razie ,musze jechac do banku póki mała spi:-)

reklama
wszystkim miesiecznym solenizantom wszystkiego najlepszego:-)
Darina biedna Zuzia to aktarek ja wymeczy
Ninja ja jestem za:-) 5 zł to nie duza kwota a jak wszystkie wpłacimy to wyjdzie jakas fajna sumka:-)

Do góry