Cześc Mamusie!
No kochane nabieracie tempa w pisaniu! Jeden dzień zaległości i tu tyle czytania, ale lubię tak jak się troszkę nazbiera
.
U mnie dziś strasznie gorąco na dworku, z resztą w domciu też-niewiadomo gdzie lepiej ;-). Właśnie wróciłam z 2-u godzinnego spaceru z koleżanką i od razu wskoczyłam pod zimnego prycholka...od reazu lepiej.
My z mężem wybraliśmy książkę "Ciąża pytania i odpowiedzi" polecam! Fajna jest bo jest opisany rozwój i zmiany dziecka i mojego ciała a prócz tego są pytania czytelniczek i odpowiedzi specjalistów. Czasopism typu "Dziecko" itp też nie kupuję, bo te wszystkie info są w sumie w necie. Nie wiem czy czytałyście na BB też jest kalendarz ciąży ale nie ma zdjęć dzidzi w poszczególnych tygodniach:-(.
Ja już 3-i dzień cierpię z uwagi na ból głowy, nawet mruganie powiekami mnie boli. Wczoraj myślałam, że się wykończe przez te zmiany ciśnienia za oknem (bo pewnie to jest główną przyczyną) i mężuś jak wrócił przyłożył mi do czoła lód i lat poleżałam z godzinkę i mi troszkę przeszło(na tyle, że mogłam się poruszać i wstać).
Co do płci dzieciaczka to chyba można ją poznać dopiero ok. 18-19 tyg.
Ja mam przeczucie, że to będzie chłopiec (i nawet na początku ciąży bardzo chciałam mieć chłopca, ale teraz równie mocno chcę dziewczynkę).
Wybieracie się na USG 3/4D (trójwymiarowe)? Moi znajomi byli w 6 miesiącu ciąży i dostali kilkuminutowy filmik na DVD swojego syncia, na którym ciągle pokazywał, że jest chłopaczkiem bo ustawiał się siusiaczkiem do monitora, ale w ostatniej minucie się przekręcił i widać nawet było do kogo jest podobny z buźki
. Niewiarygodne!
Dostali też zdjęcia. Ja już sie nie mogę doczekać tego usg. Fajna pamiątka.
A tak w ogóle
CICHA witamy na "pokładzie" :-).
Pozdrowionka!