reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Witam was kochane mamusie po długiej przerwie.
Nazbierało się u mnie trochę problemów, mianowicie to prawdopodobnie nie żołądek mnie bolał a kamienie na woreczku żółciowym, pozaty miałam bardzo wysokie wyniki wątrobowe tj.transminazy ALAT 803,1 u/l (norma to 45) więc w taki oto sposób dzien po napisaniu że boli mnie żołądek wylądowałam w szpitalu. Wyniki poprawiły się, wypuścili mnie wczoraj, dziś umówię się na wizytę u gin. I zobaczymy co dalej. Oczywiście czeka mnie stała kontrola u hepatologa.
Cieszę się jednak że mojej fasolce nic nie grozi, to tylko mój organizm szwankuje, jestem jednak bardzo dobrej myśli. Moja fasolka zwana teraz "dzwoneczkiem" ponieważ widziałam jak bije serduszko owej we mnie istotce, ma się dobrze i jest jak to określił lekarz przy USG "książkowym bobasem" bo dzwoneczek w 7 tyg i 5 dniu miał 7 mm czyli tak jak to opisują w książkach.

Teraz czuję się raz lepiej raz gorzej, nie objadam się wcale, bo jakoś jedzenie mi nie smakuje, i rzeczywiście brzuch mi się większy zrobił, a w pierwszej ciąży to w 4 miesiącu taki miałam. Miłe to uczucie patrzeć jak zmieniamy się w oka mgnieniu.
Zdjęcie brzusia pokaże jak tylko namówię męża by mi strzelił kilka fotek, oczywiście postaram się wam pokazać zdjęcie z usg, muszę tylko pomyśleć jak sprytnie to zrobić:-)

Co do ciuszków to mam chęć czasami wpaść w szaleństwo zakupowe, ale zbierają dla mnie moje najdroższe koleżanki, więc narazie odmawiam sobie, ale myślę że z czasem i zaczniemy szykować miejsce dla nowego domownika.
Trzymajcie się cieplutko, a ja lece nadrobić zaległości.
Zaglądam też na stronę Pampers.pl . tam jest kalendarz ciąży i zdjęcia tydzień po tygodniu, nie ma jednak opisanych dolegliwości jakie możemy odczuwać, więc strona całkowicie uzupełnia się z kalendarzem ciąży z BB :-)

reklama
witam
czy to prawda ze podczas ciąży nie można farbować włosów? na stronie pampersa pisze że lepiej z tego zrezygnować Hmmm

Wlasnie wrocilam od lekarza z wielkim rogalem na buzi. Dzidzia ladnie urosla i wg tych pomiarow usg genetycznych, zdrowa!:-)
Bedac w centrum kupilam sobie 2 pary spodni ciazaowych bo trafilam duza na przecene w Mothercare i bardzo sie ciesze bo mam w czym chodzic wreszcie. Brzusio z dnia na dzien wiekszy, nawet lekarka powiedziala przed badaniem ze po brzuszku widac ze dzidzia ladnie rosnie ;)

Jak juz pisalam wczesniej troszke ubranek juz kupilam. Ostatnio kupilam pajacyki (7 szt za 7 euro) tylko dlatego ze mialy napisane Baby Sailing Club i takie rozne rzeczy odnosnie plywania, zeglowania, oceanu. Tatus dzidziusia zapalony zeglarz bardzo sie ucieszyl z mojego zakupu. Postanowilam nie wierzyc w przesady. W poprzedniej ciazy nic nie kupilam i poronilam. Teraz kupie wiecej jak bede znac plec.Mam nadzieje ze USG 3d pokaze. Mam zabukowane w jak bede w Polsce na 21 wrzesnia...

Witam nowo przybyle marcowki

Amie- Fajnie, że już jesteś i wszystko jest w porządku. Musisz dbać o siebie i o "dzwoneczka"! Jesteś na jakiejś specjalnej diecie? Czy możesz jeść wsio?

darina- ja też się zastanawiałam co do farbowania włosów i nawet poruszałam ten wątek na BB i jednak zrobiłam tak jak większośc radziła czyli wstrzymałam się z farbowaniem włosów do końca I trymestru w sumie jak tylko wybił 12 tydzień poleciałam po szampon koloryzujący, postanowiłam, że przez całą ciąże nie będę stosować farb. Ale powiem Ci szczerze,że szampon nie jest zapachowy i cieszę sie, że nie wybrałam farby, bo chyba bym nie zniosła zapachu.

agatkaa- Super, że wszystko w porządeczku. Ja dzisiaj też buszowałam po centrum handlowym i jestem strasznie zadowolona, bo wreszcie udało mi się coś kupić (coś co będze rosło razem ze mną;-)i to nie na dziale ciężarnych:happy2:). Moda nam pasuje, bo na czasie są tuniki i luźne ciuszki. Szkoda tylko, że promocje się pokończyły. Kupiłam sobie sukienkę (letnia ale jeszcze nie w promocji:wściekła/y:) ale tak mi podpasowała, że nie mogłam się oprzeć. No i zaopatrzyłam się w bawełniane staniczki. Jeszcze tak tanio stanika nie kupiłam ja dziś 19 zł i 29zł (w promocji-w atlanticu) na tym chociaż przyoszczędziłam :zawstydzona/y:.

No kobietki zbieram się do puniania :tak: jutro zajrzę... życzę kolorowych snówi i jak najrzadszego wstawania na siusiu...:-D

Kindzia - w końcu dobrze Cię widzieć!:tak: ciekawiej się zrobi :-D.
Ja mam gina 5 09 i też cały czas sie martwię. No i modlę się , chociaż b. dawno tego nie robiłam..

Pozdrawiam!

Hej dziewczyny j wróciłam z wakacji było barzdo sympatycznie i czuję się wypoczęta:-)
Elip ja zazywam prenatal:-)
Czuje się dobzre i niech tak już zostanie neistety nei będe was nadrabiac wybaczcie:-(;-)

reklama
darinia, tak jak dziewczyny pisaly, z farbowaniem lepiej zaczekać do drugiego trymestru, a wtedy lepiej robic to jak najłagodniejszym szamponem. Farby są w większosci na amoniaku, maja też mase innych świństw, które w czasie farbowania wdycha się, moga też dostać sie do organizmu przez skórę głowy. Choc oczywiście znam osoby które przez całą ciążę robiły sie regularnie na platynowo i mają śliczne i zdrowe dzieci, zawsze jednak jakieś ryzyko jest.

Mnie dziś boli żołądek, przespałam sie po południu i teraz nie mogę się dobudzić, jestem bardziej nieprzytomna niz wcześniej. Na szczęście córa zasnęła więc mogę sobie odetchnąć. A jak sie obudzi to śmigniemy do mojej przyjaciółki, która ma 10-tygodniową Maję. Się dziewczyny pobawią a matki poplotkują ;)

Do góry