Jednym z moich ulubionych przedmiotów na studiach była embriologia
To jest niesamowite, w jaki sposób z dwóch komórek w ciągu dziewięciu miesięcy rozwija się taki doskonały, mały człowiek. Z ciekawostek to jeszcze mogę dodać, że do pewnego momentu nasze dzieci mają zaczątki zarówno męskiego, jak i żeńskiego układu płciowego, dopiero później pod wpływem hormonów się różnicują w dziewczynkę lub chłopca. To też mnie kiedyś zdziwiło
Mamy z południa Polski, które mają starsze maluchy - w Gazecie Krakowskiej co piątek są płyty z Franklinkiem, ma byc podobno tez o tym że Franklin czeka na rodzeństwo, poluje bo chcę pokazać córci. Dziś było zamiesznie w naszym labie, bo nie dowieźli płyt do kiosku i panie laborantki biegały dookoła szpitala żeby w któryms kiosku kupić Franklina
Polowanie na żółwia
Ale mieliśmy burzę w nocy. Wyłączyli prąd, ciemno, ściana deszczu. A jak zaświeciła błyskawica to widać było drzewa latajace za oknem. Koło naszego bloku wyrwało z korzeniami chyba ze trzy. Córa się cieszyła rano, bo są wielkie kałuże, od razu dorwała gumiaczki i chciała iśc robic ciapu ciapu