reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Giza - dokładnie tak samo jak Ty, w nocy przewijam go przy słabym świetle, nie gadam i od razu odkładam do łóżeczka i głaszczę po buziaku, ale na niego to nie działa :-D
Ale za to dziś stał się cud - obudził się wprawdzie znów PUNKTUALNIE o 03.00 ale jak zjadł i go odłożyłam to pokwękał i zasnął :-D Przebudził się ok 05.00 i 06.00 ale jedynie po to by mu wsadzić smoka. W nagrodę mama wzięła go do łóżka i spaliśmy do 08.30 - REKORD!!!!!:-):-):-):-):-):-):-):-) (może wcześniej po prostu za szybko reagowałam na każde kwęknięcie mojego Maminsynka :-p)

Wszystkiego najlepszego dla Tosi i Jeremiego!!!:tak::tak::tak::tak:

reklama
Wczoraj przechwaliłam swoje dziecko i teraz mam: wstał tak jak od tygodnia o 03.00 i nie śpi do tej pory dłużej niż po 10-20 minut - no i jakiś niespokojny jest cały czas Biedulek :baffled: Do tego tak już często się do niego podnosiłam, że się nie ubierałam (zawsze zarzucam w nocy na siebie bluzę) i się podziębiłam - w nosie kręci, katar no i kicham raz za razem :wściekła/y:
Dałam teraz chłopakom kopa na dwór - zobaczymy... (aha - bo nie pochwaliłam się, że do końca maja będę miała małżona na wyłączność - urlop odbiera :-))
No i zaliczyliśmy seksik - wprawdzie nie klasyczny, bo z tym czekam do gina, ale było zajebiście :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

Panie Jacku Remenowy - zdrówka zdrówka!!!

Skaba - puść eska jakby co , bo korzystam teraz z małżona laptopa i automatycznie jego gg tu się włącza, a ja zapominam przestawić na swoje.
biedaczyska - i Ty i Tymon:-(
my sexik nieklasyczny zaliczyliśmy 5 dni po porodzie:sorry2:
dzis przegląd podwozia - nie wiem czemu się na to cieszę...

Niekat ciekawe co cie tak cieszy z wizyty i gina;-):rofl2::-D
Ninja to pospaliscie troszke:rofl2:
Skaba to super ze z Marynia wszystko ok:-)

a ja dzis ide zrobic sobie pazurki jupi:rofl2:

Witajcie, ja tylko na chwilkę...
Cieszą mnie dobre wieści o waszych pociechach...

DAWIDKU I SONIU, BUZIACZKI DLA WAS!!!

Z Jolą po wczorajszej wizycie pielęgniarki wybraliśmy się dzisiaj do pediatry... od razu było ważonko i lekarz przepisał debridat oraz dał skierowanie do ortopedy na badanie bioderek...
dzisiaj jest dzień szczepień, więc dzieci co niemiara i krzyku też:-p ale kruszynka spokojna dała się zważyć i zmierzyć oraz pooglądać lekarzowi... ale byłam z niej dumna:-):tak:
Za tydzień mamy szczepienie, więc już nie pójdzie nam tak łatwo... a przy okazji, jak nazywa się ta maść łagodząca?

Jeśli chodzi o nocne spanko, to muszę się przyznać, że Jola jak zasnęła wczoraj około 21, to dzisiaj przebudziła się przed 4, tylko żeby trochę pociumkać cyca, zrobić kupkę i zasnęła... przebudziła się po 7... zuch dziewczyna:-D
Kochane, już niedługo nasze pociechy będą przesypiać całą noc...
Buziaczki :*

My dziś p szczepieniu, myślałam że mi serce pęknie :-(
Jak Pani Dr ją oglądała to była grzeczniutka - tak fajnie ją obserwowała :-) Ale po ukłuciu tak się rozpłakała że dr kazała mi dmuchnąć jej w pysio bo się "zaszła" :-:)-:)-:)-:)-( Bshe, czego tak dzieciaczki muszą cierpieć???
Dałabym się pokroić żeby mogła uniknąć tych choler*** szczepień!!!

Wróciliśmy do domu, zaczęłam ją rozbierać a ona znowu w płacz :-( A ja razem z nią - nie wytrzymałam:-:)zawstydzona/y: Efekt był taki że męzul musiał nas obie uspokajać. Teraz słodziutko śpi, dostała cyca, patrzyła na mnie z takim wyrzutem w oczkach ..... ale później nawet się uśmiechnęła do wyrodnej matki, cóż trzeba to przetrwać.

A ta maść to się smaruje przed ukłuciem??? Droga jest?? Cholerka czego jej nie kupiłam wcześniej?!?!?!:wściekła/y::angry:

Witam.
My juz po okuliscie, mamy zakrapiać solą fizj. a jak nie przejdzie to kolejny antybiotyk:baffled:
DAWIDKU I SONIU WSZYSTKIEGO DOBREGO!!:-):-)
Mała spi, ale czuje ze to długo nie potrwa..
Byłam dzisiaj z Milo u spowiedzi bo w sobote mamy rocznicę komunii a 24 maja chrzciny:-),
miłego wieczorku, pa:-):-)

reklama
Weronikaa - Emlą smaruje się grubą warstwę, godzinę przed szczepieniem i zakleja to miejsce dołączonym plasterkiem. Mała tubka chyba kosztuje ok 17 zł. Testowałam na sobie i faktycznie - zero czucia, ale krótko - przez ok 15 minut (dlatego trzeba pamiętać, by ja scierać bezpośrednio przed szczepieniem)

Do góry