reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Tymon wysypany na buźce strasznie :no: Bo pinda nie wiedziałam, że nie mogę jeść lodów :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: - wczoraj zjadłam po południu big milka a rano oprócz krostek na policzkach (tego trądziku) miał wysypane na czole - i rano poprawiłam drugim big milkiem :zawstydzona/y::zawstydzona/y: No i poszło na całą buźkę :baffled: Dopiero połozna przy ważeniu mi powiedziała, że to najpewniej od lodów :baffled: Siwona - przestaję jeść nabiał na kilka dni tak jak Ty :baffled::baffled::baffled:

reklama
PM mój troszke był marudny ale nic pozatym nie zauwazyłam;-)
Asze wszystkiego naj na rocznice oby nastepne lata były lepsze od poprzednich:tak::-)
Siwona Ninja współczuje wam:-:)-(
a my dziś cały dzionek spedzilismy na dworze:-)

witam po kolejnym dniu spędzonym na dworze.. żyć nie umierać:-):-):-)

Powiedzcie mi mamuśki, bo ide na to wesele za tydzień do koleżanki (która jest wdową i ma 5 letniego synka) i tak sobie pomyślałam, że może by jemu jakiś prezencik kupić, bo mama będzie dostawać prezenty i żeby i on dostał. Tylko co tu kupić??? Nie mam pojęcia czy takie dziecko już układa puzzle, czy jakąś gre, czy po prostu autko?? Doradźcie coś.

weronikaa dzięki za podpowiedź:-) ja mam jutro takie wesele.. mój kuzyn bedzie od razu podwójnym tatą - córa ma już 4 latka, a w październiku przyjdzie na świat ich wspólne potomstwo.. masz rację z tym prezentem - świetny pomysł:-) a co do chlopczyka to autko raczej jest pewniakiem, bo z puzzlami itp. to już od dziecka zależy

asze WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE Z OKAZJI 10 ROCZNICY:-):-):-)

Witam, jakoś nie zdążyłam napisać wcześniej, bo Jola się obudziła, a potem wstawić pranie... nie wiem jak Wy sobie radzicie, ale ja chyba bez pomocy domowników (mama, siostry) nie wyrobiłabym fizycznie i psychicznie... a do tego uzależnienie od bb :-p

beti jak ja jestem u rodziców to pomocników co niemiara, a ja nawet czasu zjeść nie mam (właśnie wróciłam i pałaszuję bułę).. jak jestem sama to jakoś się wszystko lepiej da zorganizować.. no i nikt nie ma do mnie pretensji jak z czymś nie zdążę albo czegoś nie zrobię.. możesz liczyć tylko na siebie i to pomaga się zmobilizować... nie wyobrażam sobie mieszkania z rodzicami:no: psychicznie nie dalabym rady...

samina fajnie, że jesteś:-):-):-) witamy ciebie i Natalkę:-) przeslij mi więcej danych to po weekendzie wrzucę na listę dzieciaczków:-)

siwona kiepsko, że tak sama zostałaś:no: i jeszcze musisz się troszczyć o małżona:no: a co do skazy to spokojnie.. mnie to też wróżyli - odstaw nabiał czym prędzej, a jak się wszystko uciszy to będziesz powoli wracać.. tylko pij dużo wapna (3 tabletki dziennie), żeby uzupełnić wapń

U nas w tym roku 5 rocznica ale to dopiero w lipcu;-).
PM u nas 5 w sierpniu:-)

Dopiero połozna przy ważeniu mi powiedziała, że to najpewniej od lodów :baffled: Siwona - przestaję jeść nabiał na kilka dni tak jak Ty :baffled::baffled::baffled:
ninja od lodów?:baffled: ja też ostatnio lody pałaszuję.. na razie nic się nie dzieje.. myslałam, ze to w miarę bezpieczny posiłek:baffled: pamiętaj o wapniu!

idę się pakować, bo jutro o 8 do fryzjera i lecimy na weselicho.. trzymajcie kciuki - oby Marysia miała ochote na zabawę albo chociaż na spanie:-)

Milenka i Przemko bardzo dziękują za życzenia :tak:
Ja też życzę wszystkim miesięczniakom i dwumiesięczniakom z ostatnich dni wszystkiego najlepszego.
Urodzinki się udały. Prezenty się podobają. Dzisiaj Przemko oswajał hulajnogę i nawet mu to coraz lepiej wychodzi. A że pogoda piękna, to prawie cały dzień dziś na dworze spędziliśmy. Jutro w planie puszczanie latawca.
U mnie doszło dodatkowe wstawanie w nocy bo od tygodnia Przemko śpi bez pieluchy i w nocy budzi się na siusiu. No i sił mi trochę zaczyna brakować. Zmykam spać, bo dzisiaj nie śpię od 4-tej :baffled: Najpierw Milenka nie mogła zasnąć po karmieniu, a potem Przemko oświadczył, że już się wyspał. Za to oboje padli prawie godzinę temu.
Przepraszam, ale nawet nie mam sił na poczytanie, co u Was.

Witam i najpierw NAJ NAJ DLA WSZYSTKICH DZIECIACZKÓW MAŁYCH I DUŻYCH!!!!No i oczywiście ASZE wszystkiego dobrego dla was dwojga:tak:
U mnie dzisiaj też cały dzień na dworze-mam dosyć szczerze powiem-bo dzień miło się nie skończył:crazy:Otóż Jasiek już po kąpieli,kładzie się spać i nagle shaftował się centralnie do łożka:wściekła/y:Pościel,materac-nie muszę kończyć....W tym czasie gabi oczywiście wyła na maxa-i pytanie w co ręce włożyć??????(p.s jestem sama..)Dlatego padam na twarz...
skaba fajnie że się zrelaksowałaś i miłego lansowania jutro no i przede wszystkim zabawy!!!!My w końcu też jutro jedziemy na to wesele ale tylko do kościoła i ew.obiad-dzieci zabieramy(co oczywiście mojej mamie znowu się w głowie nie mieści i ble,ble,ble:wściekła/y:-straszne są te baby na starość)
ninja ,niekat wspólczuję wam tych problemów skórnych(jak nie pupcia to buzka:no:)a tak a propos ja też wcinam lody i nic:dry:
marteczka fajnie że masz już spokój i teściową z głowy-trzeba uciekać jak atmosfera się zagęszcza bo po co się psychicznie wykańczać;-)
Tak piszę i piszę ale czas ucieka i chyba powinnam już lecieć w kimono-miłego dnia jutrzejszego bo pewnie nie zajrzę przez te moje wojarze...
Spokojnej nocki-a przypomniało mi sięSAMINA WITAJ!!!
Pa...

Dzięki dziewczyny za życzenia!!:-):-):-)
PM - aluminiowa?? ale mało romantyczna nazwa:-), ciekawe jak się nazywa 5??
Moja Zuzia po szczepieniu też była strasznie marudna, płakała i cały czas chciała być przy cycu, nikt jej nie mógł wziąć na ręce tylko ja, ale na szczęście na następny dzień było ok.
Skaba, Mamma miłej zabawy na weselu!!:-):-)
Ninja, Niekat tez wam współczuję - ja na szczęście jem juz prawie wszystko.
Ninja używałaś juz tych kosmetyków Musteli?? Świetnie pachną:-)
Giza to masz teraz niezłe nocki, musisz dosypiać w dzień bo się wykończysz.
Miłej, przespanej nocki wam życzę:-):tak:

asze -przepraszam wlasnie docztalam duzo milosci wzajemnego zrozumienia i spelnenia marzen kochani tego wam zycze z calego serca
Mamma,Skaba to milej zabawy na weselu zycze.
Ninaja ,siwona wspolczuje nabialowych problemow ja tez jeszcze walcze z wysypka u nas buziak wyglada juz lepiej ale to dziadostwo przenioslo sie na reszte cialka
Kurcze co wejda na bb to moja mala syrenka wyc zaczyna
uciekam buziaki milej spokojnej nocki i udanego weekendu

Haj ja na chwile bo mialam isc spac ale jeszcze mnie pokusilo zeby wejsc na bb
Asze-wszystkiego najlepszego i zycze kolejnych 10latek a co do nazw rocznic slubow to prosze: 1papierowa, 2bawelniana, 3skorzana, 4owocowa, 5drewniana, 6cukrowa, 7welniana, 8brazowa, 9gliniana, 10aluminiowa, 11stalowa, 12jedwabna, 13koronkowa, 14kosci sloniowej, 15krysztalowa, 20porcelanowa, 25srebrna, 30perlowa, 35koralowa, 40rubinowa, 45szafirowa, 50zlota, 55szmaragdowa, 60diamentowa
no to tyle ide nyny reszte doczytam jutro paaaaaaaaa:-):-):-)

witam w pieknie zapowiadajacy się dzionek:happy:!
Asze spóxnione ,ale szczere zyczenia rocznicowe..spłniena wszystkich planów i marzeń życiowych(wspólnych)..i miłosci:-):-):-)
Giza zazdroszcze ci że twój Przemcio juz pozbył sie pampersa w nocy..:-(o my jeszcze na etapie pampers nocą,i niewiem jak to zmienić..bo jest tak_mamus a pampersa.?!:no:..Za to gratuluje wm pozytywnego rezultatu:tak::happy::happy:
Skaba eee..ty własnie u fryzjera...!..to udanej imprezki,bo pogoda jest super!:-)
Ninja moja mała też jest ciagle opsypana na buźce(i tylko na buzi)..jedne jej znkaja..to za jakiś czas nowe..pierw miała na czole..teraz czółko śliczne a ma na policzku lewym..a dzis zauważyłam i na prawym..Przemywam jej wodw z sodą lu krochmalem..i przegotowaną wodą..A nie sądzę że to od lodów,tymardziej śmietankowych..
A co do pomocy teściowych,czy mam..to:szok:..Tez niewyorażała bym sobie mieszkać z mamą..a tymardziej z teściową:-p..Jak jestem sama (no całe szczęście że dziś P.wraca:happy:)to jakos mam wszystko zrobione(no prawie..:blink:)..
Kasik skąd ty znasz te nazwy??;-)
Pozdrawiam wszystkie mamuski,i miłego weekendu:rofl2::happy::happy::happy:

reklama
dzieki dziewczyny za życzonka:-) ja już wyfryzowana.. rodzinę spakowałam w nocy.. kończę sniadanko i w drogę:-) zaciskajcie kciuki, zeby się moim dzieciakom impreza spodobała:-)

Do góry