reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek dla mam,które starają się o kolejne dziecko :)

Dokładnie... Dla nich wszystko jest takie proste - nie rozumieją czegoś innego niż to ,co się w ich ramach umysłowych mieści 🫣
To są chyba po prostu braki w wykształceniu. Nie warto się tym przejmować.

Ja póki co stoję w rozkroku, bo to jest wciąż pierwszy cykl poronieniowy i nie wiem co się dzieje, ale wczoraj dostałam takiego ciągnącego śluzu, że chyba z 10 cm miał po rozciągnięciu. Nigdy tak nie miałam, nawet jak brałam suple na poprawę śluzu. Ale zdecydowaliśmy z mężem, że czekamy na wizytę u gina w poniedziałek, bo póki co to nic nie wiem - genetyki nie udało się zbadać, wyników histpat jeszcze nie mam.

I jak to wczoraj zobaczyłam, to dostałam jakiegoś ataku paniki, czułam takie przerażenie, że co to będzie, czy się w ogóle uda, jak ja będę robić te zastrzyki i w ogóle... Ja wiem, że mnóstwo kobiet je bierze, ale ja już po prostu miałam nadzieję, że skoro raz mi się udało bez, to nie będą potrzebne. Mam w sobie dużo takiego lęku, który przez te trzy tygodnie od poronienia tłumiłam.

reklama
Też przed pierwszą ciążą paliłam jak smok, ale tylko jak się dowiedziałam że jestem w ciąży, to papierosa nie ruszyłam. Nawet nie było szczególnie ciężko, bo miałam w głowie tylko to że nie chce szkodzić maluszkowi..
Też znam przypadki osób, które paliły w ciąży I urodziły zdrowe dzieci, no ale nie ma to znaczenia. Trzeba brać pod uwagę że w tej sytuacji to maleństwo, które się w nas rozwija nie ma wyboru tak jak my i trzeba o nim pomyśleć i na pewno nie szkodzić.
To ja ze swojej strony powiem Wam że też dużo kopciłam, przy staraniach o pierwsze dziecko starałam się ograniczać, ale nie wychodziło. Aż pewnego dnia przestało mnie ciągnąć. Tak po prostu. Wręcz mnie odrzucało od fajek i od palaczy. To był mój objaw że się udało. Przed drugą tylko popalałam ale też od razu odrzut miałam od fajek. Zrobiłam test i ciąża. Przed trzecia udało mi się rzucić, a jak zaszłam odrzucało mnie od palaczy. Teraz... Teraz po prostu czuję że palacze śmierdzą ale aż tak mnie nie odrzuca. Mam nadzieję że to nie jest objaw że nic z tego nie będzie 🫣

Dziewczyny z dziećmi 6 lat i więcej - w jakim wieku Wasze dzieci zaczęły mieć już taki swój świat i woleć spędzać czas samemu niż z Wami? Rozmawiałam niedawno z koleżanką i mówiła, że jej 6-latka już dużo czasu chce spędzać sama, bawi się w swoim pokoju, nie przytula się tyle co wcześniej. I jakoś tak mi to siedzi w głowie... Mój 5-latek jest jeszcze mocno mamusiowy i zastanawiam się czy mam się nastawiać, że już zaraz będzie bardziej niezależny i będzie wolał spedzać czas sam niż ze mną. Myślałam, że to jak będzie miał z 10, a nie 6 🥺
Ja mam corke lat 6, no to Ona jest bardzo mamusiowa i tatusiowa, absolutnie myślę daleko do tego aby się zamknęła u siebie i ja się mega z tego cieszę 😊
Widzimy się mało w ciągu tygodnia, woec jakby mi się jeszcze zamykała w pokoju to serce by mi pękło 😌😌

Ja jestem przed testowaniem, 27 dc... Mam jakieś dziwne uczucie mokra od 3 dni a jeszcze wczoraj był seks to już wg 💦😂
Co jakiś czas coś mnie zakłuje, śluz taki wodnisty, potem mleczny gęsty, za chwilę jakby suchy - ehhh niech się już wyjaśni na czym stoję 😆😆🤦🏻‍♀️

Ja jestem przed testowaniem, 27 dc... Mam jakieś dziwne uczucie mokra od 3 dni a jeszcze wczoraj był seks to już wg 💦😂
Co jakiś czas coś mnie zakłuje, śluz taki wodnisty, potem mleczny gęsty, za chwilę jakby suchy - ehhh niech się już wyjaśni na czym stoję 😆😆🤦🏻‍♀️
To kiedy chcesz sikać na patyk?

reklama
Sikaj dzisiaj 😁 jeśli to objawy ciążowe to kreska wyjdzie

Do góry