reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

reklama
Witam, może uda mi się coś skrobnąć.
Wczoraj byliśmy na szczepieniu, mała po tym strasznie marudziła. Za Infanrix płąciłąm 127 zł, nie wiem czemu u Was tak drogo, a rota mam juz wypisane ale jeszcze nie pytałam po ile u nas jest a byłam dzisiaj w aptece po sól bo małej oczka ropieja:wściekła/y:. nie mam czasu na kompa w ogóle, mała spi jak mysz pod miotła, takie krótkie drzemki, dluzej spi na dworze no i w nocy tez ładnie.
koncze bo woła. pa. pozdrawiam Was wszystkie

Ninja to wszystko wyjaśnia, ja szczepiłam 5 w 1:tak:
A zapomniałąm Wam napisać że w końcu byłam u fryzjera!!!!! Wróciłam do świata ludzi!!! Zrobiłąm sobie dwa kolorki i ściełąm. Całkiem fajnie to wyszło.

Z Jolą jest już lepiej... wszystkie leki na kolę są powyżej 1 miesiąca, więc mamusia musi się poświęcić i pić okropnie nie smaczną herbatę koperkową... nie dość, że nie można jeść tego co się lubi to jeszcze to:-p

Sabinko, no to wysypiaj się kochana, skoro masz taką okazję... ;-)ale Ci zazdroszczę:tak:

Asze, to dawaj jakieś zdjęcia:tak:
Ciekawe kiedy ja się wyrwę, jedynie net to moje okienko na wielki świat:-D

I PO lekarzu co sie okazao....: wodniaczki na jadrach :( nie odklejony napletek i ewidentny probem z nerkami ale powiedział zebym nic sie nie martwia ze wyprowadzi mi synka na zdrowego chopca. Swietnym lekarzem jest zmieni małemu mleko mowiac ze to co wypisai w szpitalu to bardzo zle mleko jest posiedzielismy tam troche bo facet ma kinike w domu prywatnie i jest sam i chyba potrzebowa sie wygadac i trafio na mnie umarła mu zona i corka w wypadku a 2 corce wybudował kinike weterynaryjna corka wyjechała do stanów i zagineła juz rok jej szuka wyglada facet jak wrak zal mi go strasznie musze wazyc codziennie Nikodema bo zatrzymuje wode w organizmie ja mysaam ze on taki pulchny bo duzo je a sie okazao ze opuchniete powieczki i oczka i policzki to od nerek i kazał co tydzien robic badanie moczu musze smarowac mascia jaderka i wykałaczka z watka moczona w naparze ze swietlika odklejac ten napeek bo pozniejto tyko operacja :( ae staram sie mimo wszystko nie zaamywac i trzymac mocno bo w koncu mam rodzinke na glowie i musze im dawac dobry przyklad i byc optymistycznie nastawiana bo czesto pesymizm sie udziela a po co nam to :) bedzie dobrze trzeba wierzyc. Moze to głupie ale mama moja ciagle mi powtarza ze "moze nie jestem nikim ważnym ale jestem wszystkim tym co mam" to skutkuje w takich chwiach :) Pozdrawiamy wszystkie cioteczki. Causki od Nikosia

SABINCIA wspolczuje ale co cie nie zabije to cie wzmocni twoja mama ma 100%racje takich kobiet powinno byc wiecej :-) nie zalamuj sie jestesmy z toba i bardzo mocno cie wspieramy:-):rofl2::-).Powodzenia

SABINKO ale ci zazdroszcze ja mam pobutke co 1.5 lub co 2 godz :wściekła/y:

A jeszcze te problemy z wymiotami dalej mamy nic nie pomaga nawet to mleko hypoalergiczne poprostu tragedia najbardziej szkoda mi kubusia bo sie meczy facet:wściekła/y:

Witajcie po dłuuuugiej przerwie

Sabincia - trzymaj sie mocno :tak:dobrze że tak się nastawiasz, to na pewno pomoże przetrwać Wam ten trudny czas :tak:

a my walczymy wieczorami (zawsze po kąpieli) i nie tylko z wrzaskami Julki, bo często to już nie jest płacz:-( już sama nie wiem czy to kolki czy coś innego:-(
bywa że niby szua cyca a jak juz dostanie to drze się i wypluwa go, próbowałam zminiać pozycję do karmienia bardziej na leżąco, często przerywamy i kładę ją pionowo aż odbije sobie i wtedy próbuję ponownie - raz pomaga a raz nie...:-( juz nie wiem co z tym robić:baffled:

ja też stosuję Apthin i lekarka kazała mi przed karmieniem smarować sutek i wtedy dawać Julce jeść- smak jej chyba odpowiada:tak:

reklama
hej hej! nie było mnie od poniedziałku, bo wreszcie zaczeły się prace budowlane na naszej działeczce i mój luby zabiegany, więc żeby mi się nie nudziło wybrałam się do rodziców.. miałam zostać do czwartku, ale już do domku tęskno było:biggrin2::biggrin2:

PM, mrowa dziękuję za troskę:-) moja mama znów zadziałała:wściekła/y: zrobiłam małej morfologię i na wynikach sa podane normy dla osób dorosłych.. a mama w panikę, bo wszystko poniżej albo powyżej normy.. pamiętałam mniej więcej ile powinno być hemoglobiny, erytrocytów i hemtokrytu, ale leukocytów i limfocytów nie:baffled: no i mama ze swoją panią doktor zaczeły mi opowiadać co oznacza jak poziom tych dwóch jest podniesiony.. a ja biedna bez netu i nie miałam gdzie sprawdzić:no: masakra:no: jutro idę do pediatry to się dowiem co i jak.. ale ogólnie Marysia ok - radosna i pogodna i dzisiaj nawet ładnie jadła, bo wróciła na cyca.. trochę mi się wszystko rozregulowało przez to dokarmianie:baffled: zobaczymy czy przybrała:baffled:

Do góry