reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Witam

U nas troszeczke lepiej z buziakiem i to chyba raczej potówki.Ale i tak jest mi zle bo u nas jak nie kolki ,t o wysyoka jak nie wysypka to sie doszukalam plesniawek:-:)-(Jak wroce to poszukam w necie cos na ten temat.
Wspolczuje wszystkim brzuszkowych problemow mamy to samo. Podaje dzidzi COLIEF do kazdej butli- te kropelki nam pomagaja a mimo wszystko czasem tez mamy problemy z kupcia i pierdziochami

Ninja - z tego co wiem gripe water mozna podawac jak dziecie skonczy miesiac.Podawal ktos wczesniej??

Oki uciekam jedziemy zarejstrowac dzidzie
Przepraszam znowu poczytalam tylko z grubsza i serdecznie dziekujemy za wszystkie porady naszym kosianym cioteczkom

Witaj MrsF fajnie ze juz jestes.Ale mam nosa hehehhe
Mrowa mam nadzieje ze z bioderkami bedzie wszystko ok.

reklama
u nas i kolki chyba się zaczynaja na powaznie tyle ze nie wieczorem a całodobowo:-(wysypka była ale się zmyła (po zmianie oliwki na balsam z HIPPA) z pleśniawkami walczymy Aftinem.Odparzenia musze potraktowac tormetiolem bo nic innego nie skutkuje a tylko pogarsza sprawę:-(

Witam po dluzszej nieobecnosci :)

Troche tam poczytalam co pisalyscie o kolkach i kupkach u mnie jest podobnie tz kupki sa juz samodzielne ale i kolki tez bo Kuba strasznie placze i nie moze spac:wściekła/y:
Nie moge za czesto siedziec przy kompie i pisac poniewaz Kuba bardzo marudny i zreszta musze tez sie zajmowac cora zeby sie nie poczula odrzucona:no:

Uciekam robic obiad pa

Wszystkim dzieciom zycze powodzenia zeby kolki ustaly i kupki byly samodzielne:-)

napisałam dużo i mnie wywaliło:wściekła/y:
dziś Zuzia znów spędziła czas z babcia moi rodzice ją uwielbiają a to mały głodomor herbatka mleko ściągnięte i to jej nie wystarczyło więc dostała mleko modyfikowane i później opróżniła dwie piersi jak wróciłam a miałam jak kamień pospałyśmy 2h i jak wróciliśmy do domu to mała od tej pory dalej śpi nawet rozbieranie jej nie obudziło :-)
u nas problemu z kupkami nie ma tylko mała dużo sobie bączków puszcza ale to dobrze chyba co?

giza- my kupowaliśmy rotarix i płaciłam za nią 299,90 (w takiej taniej aptece k/nas)ale ceny w aptekach wahają się do 310zł. I malutkiej to nawet smakowało. Przyznam szczerze, że bardzo fajną pielęgniarkę mieliśmy do szczepień. Taka młoda dziewczyna i baaardzo cierpliwa. Tosia ani kropelki nie wypluła szczepionki:tak:. A w nóżkę dostała Infanrix Heksa (172 zł) podobno to tanio, bo pediatra wzięła namiar na tą aptekę od nas, bo powiedziała, że będzie polecać swoim pacjentom (miło z jej strony). A w klinice na jednej szczepionce byśmy zapłacili 80 zł więcej:szok: takie mają ceny:no:. Ale fajnie, że jest możliwość ze swoimi przyjechać. Tylko trzeba mieć wcześniej receptę.

W sumie nie zauważyłam aby Tosia była strasznie marudna po szczepieniu. Dziś rano jedynie wydawało mi się, że ma gorączkę i miała 37,9st a teraz ma 37,3 to znaczy, że jest oki. Nawet nie dawałam jej paracetamolu.

Befatka- zgadza się gripe water jest od 1m-ca i tak jak pisała Ninja jest bardzo skuteczny:tak:. Polecam! My wcześniej stosowaliśmy herbatkę koperkową Hipp od 1 tygodnia. I teraz też ją czasami podaję jak widzę, że Tosi chce się pić;-).

My dziś mieliśmy gości (rodzinka wpadła na 3h) małe tornado przeszło przez nasze mieszkanie, bo przyjechało 6 osób i roczny (biegający) maluszek. Wszędzie go pełno taka iskierka:-p:rofl2:. Wow a był taki spokojny jak Tosia jak był malutki...a teraz:szok: oczy trzeba mieć dookoła głowy:-D:-D:-D.

Kurcze martwię się o Skabę i jej Marysie:zawstydzona/y::-(. Bo wczoraj wieczorkiem Skaba pisała smska, że jest zaniepokojona wynikami morfologii Marysi:zawstydzona/y::-(. I nie wiem co dalej. Chyba skrobnę do niej smska. Bo wiem, że chwilowo nie mają dostępu do netu.

COŚ O MACIERZYŃSTWIE (NA WESOŁO:-D:-D:-D)

Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog
potwierdzi ciąże.

Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej sie da.

Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJA sie Twoimi normalnymi
ciuchami.

*Przygotowanie do porodu:*

Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.

Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły
żadnego skutku.

Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.

*Ciuszki dziecięce:*

Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach,
koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.

Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi
ubraniami.

Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?

*Płacz:*

Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.

Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje
niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.

Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające
zabawki w łóżeczku.

*Gdy upadnie smoczek:*

Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.

Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.

Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.

*Przewijanie:*

Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna
czy czysta.

Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od
potrzeby.

Trzecie dziecko: Starasz sie zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży
sie na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.

*Zajęcia:*

Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo,
do teatrzyku itp.

Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.

Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.

*Twoje wyjścia:*

Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do
opiekunki.

Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.

Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się
krew.

*W domu:*

Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.

Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze
go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.

Trzecie dziecko: Kryjesz sie przed własnymi dziećmi.

*Połknięcie monety:*

Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.

Drugie dziecko: Czekasz aż wysra.

Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.

WNUKI: Nagroda od za nie zamordowanie własnych dzieci.

reklama
PrzyszłaMamusiu, ja dzwoniłam dzisiaj do kilku aptek i za Rotarix chcą od 390 do 410 zł :szok: To strasznie duża różnica. Muszę jeszcze poszukać.

Do góry