reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Mój facet to chyba nie może znieść tych moich narzekań, więc ostatnio przesiaduje w pracy od rana do wieczora, teraz jeszcze go nie ma :no: No a komu w końcu mam się wyżalić, jak nie swojemu ślubnemu

A jeśli chodzi o becikowe, to moja Ala urodziła się 7 listopada 2005, a oni przyznali becikowe dzieciom urodzonym od 9 listopada, więc wtedy na NIC się nie załapaliśmy. Teraz wpadnie chociaż ten tysiąc, wystarczy na 20 paczek pampersów albo na zorganizowanie chrztu...

Sabincia to już Nikosiowi różki zdążyły urosnąć??? Szybciutko :-D Każde dziecko czasami daje w kość

reklama
witam wieczorkiem :-)
nadal 2w1:-(
Sabincia fajnie że udało się wam trochę wydoic z naszego życzliwego i prorodzinnego państwa :-D nam jak się uda to dostaniemy tylko 2tys. ale zawsze do przodu:-)
AsiaM to miałaś rzeczywiście pecha:-( 2 dni :szok:

Witajcie kobietki, jest któraś tutaj?
Ja właśnie oddałam krew, mocz do ostatniego badania... i strasznie jestem głodna:tak:
Idę zrobić sobie chałkę z masełkiem i kakao... mmnniammmm:-)

Dzień dobry,
od razu życzę miłego dnia i samych dobrych rozwiązań ;)

Becikowe na pewno dostaniemy jedno, może uda się też dostać miejskie ale z tym może byc problem bo nie jesteśmy zameldowani w Krakowie. Znajomym udało się jakoś przekonać Kraków że należy im się drugi tysiąc, więc też spróbujemy, może się uda, szczerze mówiąc liczę na to. Przy Irence dostaliśmy tylko jedno becikowe.

Sabincia, próbowałaś pytać o tą receptę na Nikosiowe mleko? Ja dla młodej zawsze dostaję recepty na Bebilon Pepti (to dla alergików). Cieszę się że mały rośnie i nabiera pysiów, a że jest zdrowy - to najwspanialsza wiadomość :) Szkoda że tyle się musiałaś nadenerwować. Spacerujecie już? Macie wózek? Może na wiosnę spotkanie w Ogrodzie Botanicznym? :)

skaba, pracoholiku, apeluję o wrzucenie na luz :) Szybko minie macierzyński, wrócisz do roboty, a teraz ciepnij tym wszystkim i ciesz się życiem :)

My sobie troszkę powywoływaliśmy wczoraj wieczorem, czego efektem były nocne skurcze - ale narazie nieregularne. A teraz mam śluz z różowymi nitkami, co mi ewidentnie wygląda na czop. W sumie dobrze by było urodzić 13 marca, nie mielibyśmy problemów z zapamiętaniem kiedy nasze dzieci maja urodziny - Irenka ma 13 lutego :)

Kakao się skończyło...:-(, ale za to wszamałam pół dużej chałki:tak:

Remeny, niech Ci to wywoływanie pójdzie na zdrowie, a przy okazji od kiedy rodzice mają kłopoty z zapamiętywaniem dat urodzin swoich pociech?:-p

mhm ja juz czas temu 3 tys od panstwa wyłudziłam :D:D składasz dostajesz odp i kase z mies sie czeka

No to ładnie nasze kochane Państwo Ci sypnęło :-)
A Niko łobuzek się robi :-D Chyba jeszcze nie wie po co to mu :szok: Jak będzie starszy to będzie pielęgnował jak nic a teraz ..... a może już chce mieć większe gabaryty ?? :-D:-D:-D:-D

Doris - no właśńie, jak to jest z tym becikowym?? Ile można wydrzeć od państwa?? Bo chyba tysiak się należy czy tak czy tak, a z tym drugim to jak nie przekracza ileś tam na łebka (ale nie wiem ile).
Bo z tego co wiem, na pewno to dostanę tego tysiaka i 800 z PZU za urodzenie dziecka ;-) Ale może można więcej wysępić??

Kasia - Ty nadal tu??? :nerd:

Weronka, a z PZU masz jakieś specjalne ubezpieczenie, które Ci to gwarantuje?

U nas w firmie płaci się (nie obowiązkowo) 42 i jakieś tam grosze /m-c. To jest niby jako grupowe ubezpieczenie pracownicze i w razie np. pobytu dłużej niż 4 dni w szpitalu wypłacają 50 czy ileś tam (nie pamiętam dokładnie) za dzień, tak samo np. za śmierć mamy, teścia, wypadek w pracy, w drodze do pracy ..... i takie tam. I właśnie za urodzenie pierwszego dziecka dostaje 800zł, drugiego jest tam coś więcej (ale w to się nei wgłębiałam) ;-)

trzy podejścia do becikowego bo za każdym razem czegoś brakuje już pytamy czy to już wszystko a i tak sie okazuje że brakuje czegoś tam siedzą kobiety co się nie znają

ja nie wiedziałam że tak mało można spać i dawać rade jakoś funkcjonować
mieliśmy iść na spacerek ale nic z tego pogoda paskudna oby w sobotę było ciepło a muszę w końcu gdzieś wyjść bo cały czas siedzę w domu i nie wiem czy dam rade sama na jakiś spacer więc w sobotę idziemy na nasz pierwszy rodzinny spacerek

wczoraj położna powiedziała że przez pół roku nie będę sama mogła dźwigać wózka :wściekła/y: to się lekko załamałam że mogę tylko podnosić ciężary do wagi dziecka jak nie będę uważać to mogą mi się porobić bolesne krwiaki :wściekła/y::baffled: i jestem troche zła
mamy po dawnych cc faktycznie tak długo trzeba dbać o siebie?

reklama
Do góry