reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Witam nadal 2w1 :-( choć mój suwaczek wskazuje na to że Julka juz na świecie:-(
ja tylko na chwilkę bo zaraz wybywam do mojego gina no i zabieram ze sobą torbę oczywiście:tak:to juz się stało tradycją;-)

Doris - no właśńie, jak to jest z tym becikowym?? Ile można wydrzeć od państwa?? Bo chyba tysiak się należy czy tak czy tak, a z tym drugim to jak nie przekracza ileś tam na łebka (ale nie wiem ile).
Bo z tego co wiem, na pewno to dostanę tego tysiaka i 800 z PZU za urodzenie dziecka ;-) Ale może można więcej wysępić??

Kasia - Ty nadal tu??? :nerd:

co do becikowego to u na sjest tak że 1000 od państwa nalezy sie każdemu (i to chyba jest tak wszędzie) z tym jednorazowym 1000 do zasiłku rodzinnego to tez tak jak pisała Beti nie można przekroczyć 504 zł/osobę, a jesli chodzi o becikowe z miasta to u nas biorą pod uwagę dochody za 2006 r. (jeśli dziecko urodzi się pomiędzy VIII.2007 a VIII.2008) i wtedy nie mozna przekroczyć nie pamiętam dokłądnie ile ale ok 1010zł/osobę.

reklama
Asze - uwierz mi kochana że ja nie chcę żadnej kolejki nikomu blokować i już na prawdę chcę urodzić, tylko ta moja leniwa córcia uparta jak diabli :wściekła/y:
No i my chyba też będziemy "za bogaci" w takim razie bo w papierach tak ja jak i mąż mamy najniższą krajową czyli teraz jest coś ok 840zł :wściekła/y:

A ja z tych moich ostatnich biegunek :wściekła/y::angry::wściekła/y: nabawiłam się hemoroidów :angry: :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::angry: byłam dziś w aptece i kupiłam maść "procto-glyvenol". I tak sie właśnie zastanawiam że jak teraz przy biegunce mam to co będzie po porodzie :confused::sorry2::angry::confused:

No i muszę ponarzekać na to moje dziecko, znowu dziś nie fika :angry::angry::angry:

Dzień doberek!
Ja dzisiaj zaciskam nóżki z całych sił, bo do jutra jesteśmy same w domku...:-( Mam nadzieję, że Martynce nie śpieszy się na ten świat i nie zrobi nam dzisiaj żadnego psikusa...:no:
Mamuśki ruszajcie na porodówkę, bo mały zator nam się zrobił i jak na razie mamy więcej lutowych dzieciaczków, niż marcowych..:-):-D:-)

AsiaM no to faktycznie miałaś pecha z tym becikowym... 2 dni...:baffled: Moja Zuza przyszła na świat 17-go listopada, więc nam się udało, ale do ostatniej chwili nie byliśmy pewni czy się załapiemy...:sorry2: Właśnie zauważyłam, że będziemy mieć dzieciaczki praktycznie w tym samym wieku - i to pierwsze i drugie, hehe :-):-D:-) A wiesz kto teraz siedzi w Twoim brzuszku czy czekasz na niespodziankę?!:happy2::confused:
Co do becikowego to teraz wpadnie nam chyba tylko ten 1000 zł, chyba że coś się w przepisach zmieniło, ale z tego co widzę to nie...:no:
Darinia widzę, że masz wyjątkowe szczęście do niekompetentnych urzędniczek... Życzę udanego, sobotniego spacerku:-)!
mrowa1 no to super Wam nocka minęła :tak::tak::tak:!!! Oby tak dalej! A brzydka i wietrzna pogoda chyba dopiero dzisiaj do Ciebie dotarła...
Asze fajnie, że Zuzia jest zdrowiutka:happy2: Mam nadzieję, że będzie miała dzisiaj lepszy dzień i da Mamusi odsapnąć:wink:?!
Kathi cieszę się, że jesteś zadowolona z wizyty u lekarza i z dzidzią wszystko oki! A z tym porodem to się tak nie śpiesz, bo obiecałaś, że będziemy rodzić razem pod koniec marca...:-D Dużo zdrówka dla Mężusia!
Doris współczuję tych problemów z kolkami i jeszcze to uczulenie się przyplątało... Oby szybko Ci przeszło... Może weź sobie wapno, to szybciej minie:confused:
kasia_s zmykaj do gina i wracaj do nas najlepiej już rozdwojona:-)!

Buziaki Kochane i miłego dnia, papa

ehh rzeczywisćie trzebaby coś podziałać... ja próbuje wywołac ten mój poród już na wszelkie naturalnie dostepne sposoby:osytocyna od męzusia of course:-p, maltretowanie piersi:-p, mycie okien i ogólnie szalenstwo sprzątania bo nadal wychodzi mi syf z remontu.generalnie absolutnie nie oszczędzam się i korzystam w 100% z mojej energii (dzis troszkę mniejszej niz wczoraj).
wczorajsze ostatnie zakupki (w tym fotelik dla małego w który cały wieczór Oli zapinała swoje misie:sorry2:) pozwoliły mi zamknąć spakowaną ostatecznie torbe do szpitala.Jeszcze tylko dołoze kosmetyki, które uzywam na bieżąco co zajmnie mi 5 min i moge jechać... tylko po co jak ja jeszcze nie rodze!!!!!!a tak bym już chciała...
wczoraj wieczorem miałam ze dwa skurcze i dziś rano też ze dwa ale jest to nieregularne i słabiutkie wieć pewnie jeszcze sobie poczekam:dry:

Stefanna ja czekam też na drugą córkę, tak jak ty :-) Na razie nie mamy uzgodnionego imienia, niestety:baffled:

KasiaS może w końcu torba się przyda ;-)Ja też idę dziś popołudniu, ale bez torby, bo po pierwsze jeszcze się nie spakowałam, a po drugie to nie mam żadnych absolutnie objawów,więc na pewno wrócę potem do domku żeby grzecznie poczekać jeszcze te 10 dni. Ale Twoja pora to już nadeszła :-D

U mnie to co chwilę pada, więc z domu się nie ruszam. Siedzę sobie dużo na allegro, wczoraj zamówiłam pościel dla dzidziusia, teraz jednym okiem lukam na Alunię, która sprząta podłogę, używając do tego pędzelka :-). Na wątek z fotkami to już chyba wchodzić nie będę, bo zazdroszczę wszystkim rozdwojonym mamusiom i tylko się stresuję że ja jeszcze 2w1.

Mrowa Twoja córeczka na zdjęciu w podpisie to wygląda na taką dorosłą. Ja też chyba moją Alę zacznę traktować niedługo jak "duże dziecko"

Asze ciekawe, że tyle dzieciaczków w lutym było, a teraz zwolniły tempo przychodzenia na świat. :dry:Moja córa może chce mi zrobić prezent na urodziny 21 lub na zajączka :-)

Dziewczyny nierozdwojone - może za bardzo chcecie?? pamiętacie jak było ze mną?? ja w ten dzień nie chciałam i co?? od razu Zuzia zdecydowała się wyjść i to do tego w jakim tempie!!!;-);-)
Kasia życzę Ci żebyś wróciła od gina ale nie za szybko tylko już z Julką:-)
Weronika cierpliwości. wiem ze to się fajnie mówi, ja w TEN dzień też byłąm dzień przed terminem i byłam zaniepokojona, już sie zastanawiałam ile przenoszę.
Wszystkim nierozdwojonym a juz w terminie życze rozdwojenia!!! bezbolesnego i szybkiego!!:-):-):-)
AsiaM fajny by był prezent!!

Dziewczyny nierozdwojone - może za bardzo chcecie?? pamiętacie jak było ze mną?? ja w ten dzień nie chciałam i co?? od razu Zuzia zdecydowała się wyjść i to do tego w jakim tempie!!!;-)!

Hehe patrząc taką metodą, to nie chce urodzić w piątek w nocy albo w sobotę przez dzień bo w sobotę ma mężul wylewki w domku robić i mamy już wszystko załatwione (materiały i majstrów) i ona ma być do pomocy i jak zacznę rodzić to nie wiem co zrobię :baffled::no:

A kto jest jeszcze oprócz Kasi_S po terminie?? Bo nie pamiętam

Weronika znam ten ból czekania:tak:,umów się na badania na jutro i też 14-go urodzisz:-D.
Dowiedziałam się dzisiaj w gminie,że ten dodatkowy tysiąc zł przysługuje,jeżeli w roku 2006 dochody nie przekroczyły 504złnetto/na os.
I tu jest haczyk bo nie byliśmy małżeńśtwem oboje mieliśmy najniższę krajowe czyli jakieś 700 na rękę więc co?to 700(obojętnie w sumie czyje)musimy podzielic na nas troje?czy jak?
A wyobraźcie sobie,ze w tej nędznej gminie na pieniądze będziemy czekali do 23-29.04:szok:,nie potrzebnie chyba zrezygnowałam z wzięcia w Kielcach:wściekła/y: no i między innymi dlatego też musimy kupic wózeczek używany:-(

a u nas brzydka pogoda leje grad strasznie :wściekła/y:
dziś to mam lenia dalej chodzę w piżamie bo tak mi najwygodniej na uciska nic na ranę kończę obiad i idę położyć się koło mojego dzieciątka bo przez ta pogodę to aż ciemno:-(

reklama
Nikt się nie rozpakowuje:szok:
To zarządzam dziś wieczorny seksik na wywołanie:-D!
A z drugiej strony to korzystajcie póki można,bo mnie to już skręca normalnie:-Dnie ma już przeszkadzającego brzuszka,można ulubione pozy a tu lipa:no:,i jakaś niteczka mi jeszcze wygląda:baffled:więc się boję,a miały się rozpuścic:confused:to jak to tak?
Mycha usnęła w huśtawce i tak się śmieje przez sen:-Di odgłosy różne wydaje

Do góry