Witam nadal 2w1 :-( choć mój suwaczek wskazuje na to że Julka juz na świecie:-(
ja tylko na chwilkę bo zaraz wybywam do mojego gina no i zabieram ze sobą torbę oczywiście
to juz się stało tradycją;-)
co do becikowego to u na sjest tak że 1000 od państwa nalezy sie każdemu (i to chyba jest tak wszędzie) z tym jednorazowym 1000 do zasiłku rodzinnego to tez tak jak pisała Beti nie można przekroczyć 504 zł/osobę, a jesli chodzi o becikowe z miasta to u nas biorą pod uwagę dochody za 2006 r. (jeśli dziecko urodzi się pomiędzy VIII.2007 a VIII.2008) i wtedy nie mozna przekroczyć nie pamiętam dokłądnie ile ale ok 1010zł/osobę.
ja tylko na chwilkę bo zaraz wybywam do mojego gina no i zabieram ze sobą torbę oczywiście
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
Doris - no właśńie, jak to jest z tym becikowym?? Ile można wydrzeć od państwa?? Bo chyba tysiak się należy czy tak czy tak, a z tym drugim to jak nie przekracza ileś tam na łebka (ale nie wiem ile).
Bo z tego co wiem, na pewno to dostanę tego tysiaka i 800 z PZU za urodzenie dziecka ;-) Ale może można więcej wysępić??
Kasia - Ty nadal tu???![]()
co do becikowego to u na sjest tak że 1000 od państwa nalezy sie każdemu (i to chyba jest tak wszędzie) z tym jednorazowym 1000 do zasiłku rodzinnego to tez tak jak pisała Beti nie można przekroczyć 504 zł/osobę, a jesli chodzi o becikowe z miasta to u nas biorą pod uwagę dochody za 2006 r. (jeśli dziecko urodzi się pomiędzy VIII.2007 a VIII.2008) i wtedy nie mozna przekroczyć nie pamiętam dokłądnie ile ale ok 1010zł/osobę.