reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

reklama
Posprawdzałam te przedszkola.. ale tak jak myslałam - od 3 latek... troszkę szkoda, bo bartek bardzo ciągnie do dzieci i chetnie bym go posłała nawet na 2-3 godziny.. ale cóż dziecię przyjdzie na świat w marcu, a Bartek od wrzesnia do przedszkola.. myślę, że już się oswoimy z nową sytuacją i nie powinien poczuć się odtrącony... już mama zadba, żeby się poczuł odceniony i kochany;-);-);-)
zresztą on teraz prawie codziennie o dzidzi pyta i jak widzi kobietę w ciąży to od razu krzyczy: Mama dzidzi w brziuchu!!.. ale o skrapetki nie pytał:-):-):-)

angell8 aż strach pomyśleć jak własna mama potrafi czasem podnieść na duchu..:-:)-( ale ja przed moją nigdy się nie przyznam, ze coś jest nie tak.. i pretekstów do komentarzy staram się jej nie dawać, choć i tak ma zawsze coś do powiedzenia.. no cóż zęby zacisnę.. łza się w oku zakręci i tyle.. dobrze, że mam wspanialego tatę!

niekat, giza cieszę się, ze wieści z usg takie dobre:-):-) duże już te nasze dzieciaki:-)

AMK, Elip zbierajci siły!! i wypędzajcie już te dolegliwości!! w II trymestrze ma być lepiej!!:-)

no i zawsze aktulny temat płci na tapecie:-):-) ja mam wrażenie, że będzie drugi chłopak.. i chyba bym nawet chciała.. zresztą wszystko mi jedno.. w pierwszej ciąży byłam nastawiona na dziewuszkę, ale wcześnie dowiedziałam się, że chłop i teraz mam super chłopa.. nie mam nic przeciwko drugiemu takiem..(to tak cicha pisze o znajomości instrukcji:-)).. ale bym była dumną matką synów:-D:-D trzecia będzie córa:-):-)
a z wyliczeń teź chłop (chyba) - z tego co pamiętam to Bartka stworzyliśmy dokładnie w tym samym dniu cyklu.. i znajomi tez syna wróżą...

a co do zachcianek to nic nie wiadomo - w pierwszej ciąży jadłam tony nabiału.. wogóle jadłam tylko to co białe.. a to podobno na dziewczynę, a teraz .. podobnie jak PrzyszłaMamusia - ogórek kiszony z czekoladą.. a co do wagi.. jeszcze nie przybrałam.. i udziska mi schudły (spodnie wiszą na nogach, a nie dopinają się na brzuchu)

Dusia08 dobrze, że jesteś!! i czekamy na laptopa!

Milla29 wózeczek super!! mnie został po Bratku jak nówka, więc nie kupuję.. miałam Graco z gondolą i fotelikiem i jestem bardzo zadowolona.. juz dwoje dzieci się odchowało.. w foteliku trzecie, a materiał jak nóweczka, ani śladu użytkowania.. no i wybrałam go bo był najlżejszy, a przy moim czwartym piętrze każdy kg się liczy... tak mogę go wziąć pod pache kiedy chcę i lecę.. dlatego te z gumowymi kołami odpadają..
Mrowa1 na razie po cichu - gratuluję synusia:-):-):-)

darinia kuruj sie i nie dawaj choróbsku!! a może uda się bez antybiotyków, jak pisze AMK..

ja dzisiaj rano położyłam przypdkiem rękę na brzuchu i okazało się że coś tam wyrosło.. teraz już wyraźnie czuję góreczkę.. od tego juz tylko krok do ruchów.. i ta goreczka już nie taka mała.. aż mi się głupio zrobiło, że przegapiłam jej pojawianie się.. w pierwszej ciąży sprawdzałam wielkość góreczki każdego dnia..

skaba ja zapisałam Jaska do przedszkola teraz od wrzesnia,ale poszłam wczoraj i go wypisałam.Po pierwsze przeraziłam się że w jego grupie jest 30 dzieci,po drugie bałam się teraz zeby mi jakis świnek,osp nie przyniósł a po trzecie jak się dzidzia urodzi to znowu będzie okres choróbsk i znów mógłby cos przynieśc.Zapisze go za rok to już i małe nie będzie takie małe i w ogóle.Oczywiscie może i troche jestem przewrażliwiona ale....Teraz siedzimy razem w domu i...tez jest chory i...mnie zaraził,więc:baffled::baffled::hmm:

PrzyszłaMamusiu moze nawet bedziemy "jeczały i przeklinały " w tym samym czasie. Niestety ja się Karową zupełnie nie interesuję.Poza tym czytałam sobie rózne opinie dziewczyn które tam sie rozpakowały i dałam sobie spokój. Zamierzam rodzic w Bielańskim.Chodze prywatnie do gin która pracuje w tym szpitalu i tam zamierzam sie zapisać na szkołe rodzenia.dzisiaj własnie do niej idę, popytam co i jak.Jest świetnym lekarzem.Bielańska ginekologia podobno zatrudnia najlepszych lekarzy z Warszawy. Jak będziesz chciała to przesle Ci linki z opiniami:)
mrowa1- moja koleżanka to avocado2 z forum maj 2005 i tam mi sie wydawalo że gdzies mignęłas:)
Ja sama osobiscie jeszcze nie kupiłam żadnej rzeczy dla dzidziora...Za to moja mama kupiła mi już 2 "przyszlościowe tuniki".
natomiast mój męzuś siedzi nonstop w internecie i ogląda wózki. Najbardziej podobaja mu sie terenowe kółeczka i dynamiczne zawieszenie:baffled:
Czy zaczelyscie juz gromadzic jakies akcesoria dla maluszka?????
czy tylko ja tak sie ociągam???

Ja kilka razy czytałam takie opinie, że nie jest groźne ale nie przyjemne dla malucha:dry:

Tylko pozazdrościć takiego lekarza:tak: bo większość niestety nie liczy tak jak Twój.
A poza tym ja nie napisałam że dziewczyny mają nie robić badań usg, tylko że mają prawo odmówić wykonania przy danej wizycie takiego badania. Ilosć wykonanych badań zależy od ich widzimisie. Ja mam lekarzy starej dady którzy uważają że na ciążę 3 badania to jest ok, ale pomimo tego chodze sobie do innego gabinetu i tam podglądam malucha

ja tez czytałam sporo na temat tych nieprzyjemnych dźwięków.. pewnie coś w tym jest.. ale teraz lekarz robił mi usg dość często.. nie wiem tylko czy to przez te mięśniaki, czy tak ma.. ale jak coś to też powiem, że nie chcę, choc serce podpowiada co innego;-);-)

dziewczynki ile ja w koncu jestem w ciazy??
ostatnia malpa byla 3 czerwca a porod lekarz wyliczyl na 14 marca??
Jestem 12 czy 13 tyg w ciazy :eek:

Kindzia ja miała ostatnią @ 2 czerwca, a termin mam na 9 marca..hmmm.. no i 14 tydzień..

Ibolya ja też cię witam wśród nas!! czuj się tu dobrze i podnoś frekwencję na forum:-):-)

Dołancza do grono chodzących na siusiu w nocy:baffled: nie ejst to zbyt przyjemne wychodzenie z pod kołderki i biegnięcie do kibelka ale ejszzce tylko 6 miesięcy;-)
Niekat wydaje mi sie że widocznośc brzuszka jest uwarunkowana budową ciała ja jestem bardzo szczupła i chyba dlatego idzie mi wszystko w brzuch z pierwsza ciążą było tak samo. Nie ma co sie zadręczać takimi sprawami juz nei długo nie da rady się ukryc co masz pod blużka:-D Powiem szzcerze ze ja wolałam mieć mneijszy brzuszek na początku bo już w 2 miesiącu było widac ze ja jestem w ciaży:szok: a nie powinno byc i jak tu ukryc cokolwiek jeśli neichcesz mówić:sorry2:

ja siusia w nocy tylko raz.. więc nie jest źle.. a ostatnio już i to mi przechodzi.. padam i zasypiam..

a co do brzusia.. to chyba genetyczna sprawa.. bo widziałam juz dzieczyny różnego wzrostu, wagi, budowy itd., a każda z nich inaczej sie w ciąży rozrosła.. i inaczej po ciąży wygląda..

skaba ja zapisałam Jaska do przedszkola teraz od wrzesnia,ale poszłam wczoraj i go wypisałam.Po pierwsze przeraziłam się że w jego grupie jest 30 dzieci,po drugie bałam się teraz zeby mi jakis świnek,osp nie przyniósł a po trzecie jak się dzidzia urodzi to znowu będzie okres choróbsk i znów mógłby cos przynieśc.Zapisze go za rok to już i małe nie będzie takie małe i w ogóle.Oczywiscie może i troche jestem przewrażliwiona ale....Teraz siedzimy razem w domu i...tez jest chory i...mnie zaraził,więc:baffled::baffled::hmm:

chyba masz rację.. Bartek tez wczoraj miał goraczkę.. mogła być tylko od ząbków, bo mu piątki idą, ale mam wrażenie, że trochę za wysoka.. no i pewnie już by do przedszkola nie poszedł.. no i nie wiem z kim by w domu został, bo niania (choć teraz jest tylko na 2 godziny) poszłaby w odstawkę...

Witam ja z pytaniem z innej beczki jak moge wkleic suwaczek do podpisu stworzylam go juz i mam skopoiowany tez tekst ktory trzeba gdzies wkleic tylko ja nie wiem gdzie;(

Czy zaczelyscie juz gromadzic jakies akcesoria dla maluszka?????
czy tylko ja tak sie ociągam???
Ja jeszcze na razie o tym nie myslę.Na allegro przegladam póki co tylko dział z ciuchami ciażowymi.Wózki ogladąłam co rpawda ale jeszcze mamy czas przecież.takie zakupy jak tez przygotowywanie garderoby dla Motylka zostawiam soebie na III trymests:sorry2:żebym miała co robic:sorry2:ale jesli chodiz o preferencje interesują mnie wózki wielofunkcyjne.chciałbym taki zeby była funkca gondoli, spacerówki i mozliwosc zainstalowania fotelika samochodowego ale na samym stelazu:-pim mniej zbędnych części tym lepiej.

Witam ja z pytaniem z innej beczki jak moge wkleic suwaczek do podpisu stworzylam go juz i mam skopoiowany tez tekst ktory trzeba gdzies wkleic tylko ja nie wiem gdzie;(
kopiuj nie tekst tylko sam obrazek prosto ze strony i wklej w miejsce w edycji podpisu gdzie jest napisane Twój podpis.Nie tam niżej gdzie masz linki do wklejenia...tylko wyzej gdzie masz miejsce do pisania:sorry2:

Ibolya ja mam dużo zreczy po Melci więc narazie nic nie gromadze;-) a ciuszki to mysle że zacznę kompletować pod koneic ciązy jak się okaze co we mnie siedzi:tak:

reklama
Do góry