reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

dziewczynki ile ja w koncu jestem w ciazy??
ostatnia malpa byla 3 czerwca a porod lekarz wyliczyl na 14 marca??
Jestem 12 czy 13 tyg w ciazy :eek:
Kindzia100 jestes dzis w 12tc i 6 dc czyli jutro wchodzisz w 13 tc:)
ze piersi mniej bolą to normalne (poprzednio tez tak miałam) ale dosć szybko skoczyłaś rozmiarem w górę;-).tez na codzień nosze 36/38 ale nadal mieszcze sie w większosc rzeczy.wiadomo te bardziej obcisłe i nieelastyczne juz odlozyłam na głębsza półkę ale jeszcze przez jakiś czas nie musze się zaopatrywać:happy2:Na razie mam tylko problemik ze spodniami. w sumie zostały mi 4 pary nadające sie do wyjscia więc jeszce nie tragedia ale jadnak 2 z nich juz cisną dosc niewygodnie i przypuszczam ze ich kariera skonczy się lada moment.We wrzesniu to juz sobie odpuszcze ale za te 3 tygodnie to na bank będe musiała coś nabyć.A tez znów widziałam taki śliczny kangurek-sweterek na allegro:happy2:chyba się skuszę:tak:jakoś ciuszki dla Motylka jeszcze mnie nie przyciagają.Mam w schowku chyba ze 4 worki ciuszków po Oliwii i od kuzynki po jej Bliźniakach eh:rofl2:

reklama
Według mnie jesteś w 13tc :-). 12 tydzień i 6 dzień to tydzień 13, 13 tydzień i 1 dzień to już 14 :-)

Miłego dnia!
Aha! super to ja juz jestem w 13tc:-)

a swoją droga zastanawiałam sie wczoraj jak to sie dzieje że dwie kobiety które mają taki sam wiek ciążowy róznia się wielkoscia brzucha tak bardzo.czemu jednej brzucho wywala wcześciej a innej póxniej?czy to na pewno tylko wina słabych czy silnych miesni brzucha, ew. nadwagi czy po prostu figury?.Mrowa np jest przeciez szczuplutka a brzuszek od razu miała pieknie zaznaczony... hmm.Szczerze mówiąc nie spieszy mi sie do wielkiego brzucha i wolałabym żeby nie robił mi prędko za podstawke pod kubek.jak bedzie taki jak w ciazy z Oli będe zadowolona.tylko teraz mam jakby silniejsze mieśnie brzucha a mimo to jest juz widoczny.Przeciez dzidzia jest takiej samiej wielkosci u każdej... a moze reszta "wyposażenia" tak rozpycha macicę...:confused: nie ma to zabic sobie klina z samego rana:dry:

Witam Was wszystkie!!!!
Chciałabym sie do Was dołączyć.Mam termin na 7 marca, a wiec zaczyna sie 15 tydzień:-).
Na razie powiem tylko tyle że jest to moje pierwsze dziecko (ciąża nie jest pierwsza).Mieszkam na stałe w W-wie i lat mam (jeszcze) 31.
Jeszcze mój Bździoch nie pokazał co ma miedzy nogami ...a jak byłam na usg ostatnio (przeziernośc fałdu karkowego i ocena noska) to lekarz mi tak mocno cisnął na brzuch bo maluch non stop pokazywal swoje małe 4 litery, ze trzeba go było na siłe odwracać;-)...tak wiec widziałam 2 nogi , 2 rączki ale nic "piątego" niestety.
Przez miesiac byłam na zwolnieniu bo nieustannie "rozmawiałam z wielkim uchem":sick:.Od kilku dni chodze do pracy ale nie powiem żebym na 100% dobrze sie czuła, rano cały czas mam "lekkie" mdłości.
Czy któras z Was miała jak ja...?Wiem że każda babka w ciązy to sprawa bardzo indywidualna....zazdroszcze tym co kwitna ,ćwierkają i porażaja urodą:happy2:

Witam z rana:-)!

Ja dziś idę do nowego gina na 11:00 i z jednej strony się nie mogę doczekać a z drugiej się troszkę boję. Tym razem idę do babeczki ostatnio chodziłam do faceta. Mam nadzieję, że nie trafię na wredną zołze:crazy:. Szkoda, że nie będzie USG :-(. Chyba, że nie wystarczą jej zdjęcia z poprzedniego-robionego w 12 tc i mi da skierowanie :-) i będę mogła zobaczyć mojego dzidziuńka. Poprzedni lekarz mi oznajmił, że następne USG dopiero ok. 19-20tc. To jeszcze ze 3 tyg:angry:.

Powiedzcie mi czy wy też w nocy latacie na siusiu? Bo ja tak mam :crazy: już zaczynam się do tego przyzwyczajać, ale myślałam, że to się skończy i zacznie jak będę miała wielki brzunio. Ostatnio śmiałam się z męża, że zaczyna mieć objawy ciążowe, bo też zaczął wstawać w nocy na siusiu i to czasem wcześniej niż ja :-D.

A co do USG jak byliśmy u lekarza w 12tc to mąż od razu zapytał czy nie szkodzi to dziecku takie naświetlanie i promieniowanie, a lekarz powiedział, że jak jest często robione (np. przy każdej wizycie) to tak, ale jak jest 3-4(on taką ilość zalecał) w ciągu całej ciąży to nie. Ale wydaje mi się, że to innym przypadkiem jest ciąża zagrożona. Ale jeśli to nasz wybór to chyba lepiej ograniczyć zaglądanie do dzieciaczka. Chociaż ja najchętniej takie urządonko bym sobie wstawiła do domu i mogła bym codziennie patrzeć na dzidzie :sorry2:.
A swoją drogą czy słyszałyście, że jest jakieś urządzenie do kupna w aptece,dzięki któremu można w domu słuchać albo tetno albo bicie serduszka nie pamiętam. Wydaje mi się, że o czym ś takim słyszałam:eek:.

Zajrzę do Was po wizycie i opowiem jak było... zapisałam sobie nawet pytania do pani dr aby mi coś nie umknęło:rofl2::happy2:.

buziaczki!

Ja tam mam w domu stetoskop i sobie bede słuchac dzidziulka jak bedzie większy/większa:sorry2:
w sprawie siusiu to zdarza mi sie ale rzadko ze wstaje w nocy.czesciej jest tak ze nad ranem jak mam jeszcze np pół godzinki spania do budzika musze wstac i isc i potem już mi sie nie chce spac:dry:zawsze ale to zawsze budze się z w pęcherzem pełniutkim i bolącym tak ze z zamknietymi oczami lecę to toalety:sorry2:w ciagu dnia tez znczanie częściej latam na minutkę bez względu na wypijana ilosć płynów ale przyznaje ze piję teraz bardzo dużo wody:rofl2:dlatego nic dziwnego w sumie:-)

reklama
Witam kolejna marcówkę rozgość sie tu u nas:-) i pisz jak najczęściej.
Przyszła mamusia to koniecznie zdaj relację po.
Dołancza do grono chodzących na siusiu w nocy:baffled: nie ejst to zbyt przyjemne wychodzenie z pod kołderki i biegnięcie do kibelka ale ejszzce tylko 6 miesięcy;-)
Niekat wydaje mi sie że widocznośc brzuszka jest uwarunkowana budową ciała ja jestem bardzo szczupła i chyba dlatego idzie mi wszystko w brzuch z pierwsza ciążą było tak samo. Nie ma co sie zadręczać takimi sprawami juz nei długo nie da rady się ukryc co masz pod blużka:-D Powiem szzcerze ze ja wolałam mieć mneijszy brzuszek na początku bo już w 2 miesiącu było widac ze ja jestem w ciaży:szok: a nie powinno byc i jak tu ukryc cokolwiek jeśli neichcesz mówić:sorry2:

Do góry