reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Hej!

Ja juz standardowo z doskoku, ale mam nadzieję, że jeszcze 1-2 tygodnie i wrócą mi siły. Nie wymiotuję już, ale mam częste bóle brzucha i głowy więc niestety non stop na no-spie i leżenie. Obawiam się, że bole w podbrzuszu może wywoływac mój "kochany" mięśniak :dry:

niekat gratuluję usg i dobrych wieści :-) A oglądanie fikającego Bąbla to sama przyjemność :-)

mamma80 faktycznie motyw ze skarpetami super :-D Dzieci sa takie słodkie :-) Ja już nie moge się doczekać mojego Maleństwa :tak:

Pozdrawiam i całuje wszystkie marcóweczki!

reklama
Hejo
Ja za tydzień już na USG oj nie moge się doczekać,
ostatnio coś źle się czułam , ból głowy, mdłości, czyżby przechodzenie w II trymestr tak mnie potraktowało:-(
Widze że pare dzieciaczków do przedszkola poszło,
Wiecie co ja coś czuje że będzie drugi chłopak, no trudno przyznam się że dziewczynke chce, ale teraz już chce żeby było zdrowe

Hejo
Wiecie co ja coś czuje że będzie drugi chłopak, no trudno przyznam się że dziewczynke chce, ale teraz już chce żeby było zdrowe
taa a ja czuję ze bedzie znów córa:sorry2:mąż był troszkę podłamany wczoraj jak mu powiedizałam "pojedyńczy zywy płód" bo był na 100% pewny ze blixnięta mi zrobił:dry:więc teraz jego wiarygodnosc padła i nie wierze mu ze bedzie synek:dry:co rpawda z Oli był pewny że córa i trafił a był tak pewny ze nawet nie było dyskusji!wiedział co robił i już!teraz juz nie jestem taka pewna.chciałbym syna to oczywiste bo juz jedną córkę mam i parka byłaby fajna... ale szczerze mówiac nie bede rozczarowana jak bedzie drugi "dziurawiec":laugh2:

Ja cały czas nie dopuszczam myśli że mógłby to być drugi chłopak,ale przyznam wam się że jak zobaczyłam ostatnie usg to tak mi przemknęło przez myśl ze to chyba facet:sorry2:ale głośno tego nie mówiłam i dalej się upieram przy dziewczynce:rofl:

Ja dziś ide do gina moze juz bedize wiadomo jaka płec:tak:
a ja bym chciał chlopaka zeby była parka ale jak będize dziewczynka to się nei obrażę gorzej z moim mężem:-D

Mnie mój małzonek juz poinformował najdelikatniej jak mógł ze jeśli tym razem bedzie tez córka to mam sie szykowac na kolejne dziecko za kolejne trzy lata:dry: a ja mu na to: Ha Ha Ha!

Czesc Dziewczyny.... Dawno nie pisalam ale komputer mi sie popsul mam pare wirosuw no i nie moge go nawet wlaczyc. I dlatego sie do was nie oddzywalam teraz akurat jest w szkole i mam chwile zeby do was napisac. Ale w tym tygodniu kupuje nowego laptopa to mam nadziejej ze juz niedlugo bende z wami znowu na biezaco. Mam nadzieje ze nie wywalilyscie mnie z listy Marcoweczek dlatego ze sie nie oddzywalam... :-)

U mnie jak narazie wszystko dobrze...... bylam 21 u lekarza i wszystko z fasoleczka jest ok slyszalam serducho :-)
No a za miesiac ide na drugie usg mam nadziejej ze juz bendzie wiadomo plec dzidziusia :-)

Szczęściary z Was że możecie podgladac maluszki co miesiac na wizytach:-) Mój lekarz (i prowadzący i drugi od usg) sa starej daty 3 usg na ciążę (pomimo że płace za to), następną mam około 20 tyg więc jeszcze troszkę:-(, no ale chyba w tym miesiącu nie wytrzymam i wybiorę się do innego gabinetu na małe podglądanko:zawstydzona/y:
Widze też że trwa obstawianie siusiorek czy pipeczka. Ja do wczoraj obstawiałam opcję że będzie chłopak bo musi być drugi chłopak, ale koleżanka która miała objawy dziewuszkowe (tzn wszystko co słodkie to mniam, majonez i ogórki blee) była wczoraj na usg i okazało się że będzie pindolek mały:-D No i ja zaczęłam wątpić:eek:
A tak z innej beczki
Pokażę wam wózek który ( na dzień dzisiejszy ;-) ) jest faworytem i zamierzam go kupić
HAUCK TRAXX JAGUAR 4

A ja to USG ze względów tych plamień, no i przyznam się że chodzie państwowo do ginki i na USG na razie nie narzekam, i jeszcze musze porozmawiać o echu serca bąbelka
milla29 czujesz że to chłopak ? czy z wyliczeń ci tak wypada?
bo ja niby owu miałam 19 czerwca, kochaliśmy się 18 czerwca a jeszcze rano miałam USG podglądowe pęcherzyk i wychodziło że to nikła owulacja a tu niespodzianka

reklama
milla29 czujesz że to chłopak ? czy z wyliczeń ci tak wypada?
Z wyliczeń mi nic nie wypada bo przytulanki były i przed, i w trakcie, i po owulacji, więc jeśli wojsko było dobre to do jajnika dotarło jeszcze przed owulacją i czekało na jajo:-D
Stawiam na chłopaka bo z Przemkiem miałam takie same objawy, nie lubię czekolady, piekarnia smierdzi, ogórki małosolne kilogramami i gruszkiiiiiii:zawstydzona/y:

Do góry