reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Tak - zawsze najpierw gin robi mi usg dopochwowe i ogląda szyjkę a dopiero później to zewnętrzne.

mrowa - zapomniałam - piękne to nowe zdjęcie masz w podpisie!!! :-):-):-)

a mnie robił usg dopochwowe tylko w pierwszym trymestrze.. ale lekarze oceniaja długość szyjki podczas standardowego badania.. to jest subiektywna ocena, dlatego jeden lekaez twierdził, że mam tylko 1,5 cm, a drugi - 2 cm.. tak samo jest z ocena rozwarcia..

reklama
a mnie robił usg dopochwowe tylko w pierwszym trymestrze.. ale lekarze oceniaja długość szyjki podczas standardowego badania.. to jest subiektywna ocena, dlatego jeden lekaez twierdził, że mam tylko 1,5 cm, a drugi - 2 cm.. tak samo jest z ocena rozwarcia..

Standardowe badanie też mi robi, żeby zobaczyć, czy szyjka jest/nie jest twarda. Zresztą myślę, że na pewno każdy lekarz umie określić mniej więcej długość szyjki za pomocą zwykłego badania. Po prostu na usg można zmierzyć co do milimetra właśnie.

marteczka na pewno wkleje zdjecie Oli - pszczółki:tak:moje oczka sa jeszcze w trakcie leczenia, ale nic mnie juz nie boli i plamka też dawno znikła.Na razie nie zakąłdam soczewek - planuję sobie kupic po porodzie bo teraz i tak będew domu siedzieć to moge i w brylkach;-)
ninja - zajefajne zdjecia - rzeczywiscie robią smaka na takie maleństwo już heheh:sorry2:
siedzę sobie teraz z laptopem na kolanach (nawet nie chce mi sie przychulic nad nim do stołu) nogi mam wysoko i brzuch swobodnie wisi nad klawiaturą;-)super wygodna ta pozycja:-p
Oli z oczkami coraz lepiej ale za to jakaś ciągle śpiaca - rano spała do 8.30, po południu 3 godziny i już po 19 wołała że chce sie już myć i spać... a właśnei przed chwilą wyszła od siebie z pokoiku po picie...sama nie wie czego chce chyba:dry:
mężuś nawala na swoim kompie w Crysisa i mnie tym wkurza...
jednak nic nie przycmi mi w tej chwili tego ze jutro idę osttani dzień do pracy a wieczorem mam wizyte u Gina i znów zobaczę mojego synunia:-):-):-)

Doris - nie martw się. Cesarka nie jest taka zła :) Jeżeli są wskazania to będzie to dla dobra malucha. A tak na prawdę nigdy nie wiadomo jak może potoczyc się akcja porodu siłami natury, niektóre moje koleżanki dłużej dochodziły do siebie po sn niż ja po cesarce. Boli jedno i drugie, ale zapewniam Cię, nie to będzie najważniejsze :)))

Ninja, witaj na łonie BB :) Dobrze że juz jesteś i dobrze że u Tymona wszystko gra. A zdjęcie z malutką - śliczne!

A co do 6-kilowego malucha to wybitnie potwierdza moją teorię - każde kolejne większe ;)))

O matko takiego klocka 6k siłami natury to jakby 2miesieczne dziecko urodzic.:szok: Biedna kobita.
Ninja sliczna dzidzia hehe juz niedługo swoją bedziesz tak tulic.
A ja chyba znowu was zaskocze nie wiem jak MrsF ale ja nie miałam jeszcze badania dopochwowego w tej ciązy.Rozmawiałam z jedną angielką wczoraj w poczekalini ona była w 35tyg i tez jeszcze nie miała i powiedziała ze chyba jak sie ma skurcze chyba wtedy sie bada:szok::szok::szok:Dla mnie szok ale na szczescie chodze tez do polskiej ginki i ona mnie zawsze zmaca inaczej chyba bym padła ze strachu.Ale jak juz pisałam wypytam sie w piątek co i jak.

Ninja witaj :-) Majeczka jest śliczna i rzeczywiście aż się chce mieć juz swoje obok:-):tak:
Skaba wiersze piękne szwgierki :tak: aż sama się wzruszyłam :tak:
a ja znowu cały dzień nie mogłam wbić się na stronę :wściekła/y: gg, skype działa ale strony otwierają się tak długo że w trakcie człowiek rezygnuje :wściekła/y:już mnie to wkurza ale umowe z dostawcą , mamy do końca sierpnia:crazy: niestety

a jutro ide do gina na usg :-) ale nie mojego idziemy prywatnie bo gość ma ponoć jakiś dobry sprzęt i wszyscy w Bydgoszczy go polecają :-D no to co nie będe gorsza :-) szkoda tylko że musze przejechać z jednego końca Bydzi na drugi:dry:

reklama
Ninja, Maja jest super!!!
Ja nadrabiam zaległości!
Mam pytanie, ale nie wiem czy to dobry wątek: w co ubierzecie dzidzie na wyjście ze szpitala? Chodzi mi o to czy w kombinezon wersja light?

Do góry