reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek dla mam,które starają się o kolejne dziecko :)

@Catia.a Brawo Mąż!
Pamiętam,że tuż po porodzie i szyciu (Strejser prawie zemdlał i go wyprosili) leżałam rozkraczona i odkryta i się zmartwiłam ,że widział te poturbowaną 😺
Ale mówił,że co z tego,że widział skoro dałam mu jego największy Skarb 😂
Często faceci nie mają wg pojęcia jak kobiecy cykl wygląda,ile potrzebuje podpasek/tamponów dziennie - gdzieś widziałam sondę,że jakiś nastolatek myślał,że okres nam leci przez cewkę moczową 😂 także naprawdę super,że są ŚWIADOMI mężczyźni

reklama
Ja dzisiaj obudziłam się i zwymiotowałam dziecku do nocnika🙈 był najbliżej, jakby widziałyście jak mój stary zadowolony wstał z łóżka i się cieszy że się udało 🤣 niestety musiałam ugasić jego radość bo niestety 6tpo to nie te mdłości co by chciał..🤣 także zaczynam po raz 3 w tym cyklu z jakąś chorobą😬 ten cykl mnie wykończy 🙈

Ja dzisiaj obudziłam się i zwymiotowałam dziecku do nocnika🙈 był najbliżej, jakby widziałyście jak mój stary zadowolony wstał z łóżka i się cieszy że się udało 🤣 niestety musiałam ugasić jego radość bo niestety 6tpo to nie te mdłości co by chciał..🤣 także zaczynam po raz 3 w tym cyklu z jakąś chorobą😬 ten cykl mnie wykończy 🙈
Ktoś kiedyś pisał na forum że jak organizm walczy z jakąś infekcją to teoretycznie łatwiej zajść bo obrona immunologiczna skupia się na patogenie i nie atakuje komórek zarodka (Chyba że coś źle zrozumiałam). Także ściskam kciuki 🤞 🤞 ☺️

Ktoś kiedyś pisał na forum że jak organizm walczy z jakąś infekcją to teoretycznie łatwiej zajść bo obrona immunologiczna skupia się na patogenie i nie atakuje komórek zarodka (Chyba że coś źle zrozumiałam). Także ściskam kciuki 🤞 🤞 ☺️
tak też to kiedyś gdzieś czytałam.. ale patrzeć na ten cykl i co się dzieje to chyba wolne zobaczyć biel 😬

To ciekawe, co piszecie, bo myślałam, że wszelkie choroby i przyjmowane leki negatywnie wpływają. Ja z kolei do okresu mam jeszcze sporo czasu, a od kilku dni czuję kłucie w podbrzuszu i oczywiście się nakręcam, sama nie wiem po co 🤦🏻‍♀️

@Catia.a Brawo Mąż!
Pamiętam,że tuż po porodzie i szyciu (Strejser prawie zemdlał i go wyprosili) leżałam rozkraczona i odkryta i się zmartwiłam ,że widział te poturbowaną 😺
Ale mówił,że co z tego,że widział skoro dałam mu jego największy Skarb 😂
Często faceci nie mają wg pojęcia jak kobiecy cykl wygląda,ile potrzebuje podpasek/tamponów dziennie - gdzieś widziałam sondę,że jakiś nastolatek myślał,że okres nam leci przez cewkę moczową 😂 także naprawdę super,że są ŚWIADOMI mężczyźni

Brawo! Kurczę czasem chyba niedoceniamy tych naszych facetów.
A jednak kurczę mają tam w głowie poukładane (choć swoje za uszami też mają - ale kto niema) Gdyby wszyscy tacy byli byłoby idealnie ❤️

Do góry