reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

MrsF tez mam zgagę po jogurcie, w ogóle po produktach mlecznych, po owocach zresztą też, chyba po wszystkim:wściekła/y:
Giza ja tez mam nadzieję, że moja chyba dziewczynka zostanie już do końca dziewczynką:tak::tak:
Mrówa super ze z dzidzia wszystko dobrze!!!!!:-):-)

reklama
witam dwupaczki:-) wszystkiego dobrego dla wszystkich MILOSZY:-D
befatka-nie jestes sama jesli chodzi o ilsc body:-):-):-)
mrowa-super ze z dzidziolkiem wszystko oki:tak::-D

marteczka-to teraz czekamy na otwarcie marcowek :-D:-)
sabincia-dobrze ze ci sie udalo tam dzisiaj wbic bo czekac jeszcze przez weekend a tak co sie dalo to spr i juz lzej i powodzenia na nastepnym badaniu:tak:

Dołączam się z najlepszymi życzeniami dla waszych Miłoszków!!
Asze instrukcja - rewelka, muszę wieczorem mężusiowi pokazać:-D:-D
Stwierdzam, że BB ma skutki uboczne - człowiek się naczyta, naczyta, ślinka wisi do pasa no i efekt jest taki, że wsunęłam właśnie paczkę delicji:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Mam do was pytanko: kiedy powinno się wykonać KTG? Moja ginka jakoś nie kwapi się do skierowania mnie na to badanie. Przy każdej wizycie jest "zachwycona" moją ciążą, że wszystko jest cudownie, wspaniale i lepiej być nie może:tak::tak: ale chyba mimo to powinnam zrobić to KTG??

Wszystkiego najlepszego dla Miłoszków.

Ja wczoraj byłam na USG, wszystko wskazuje że tylko trzy dni mogę urodzić przez terminem dzidzia trzyma się dzielnie, zdrowo, a poza tym to chyba strasznie się wstydzi, zawsze zasłania buźkę rączkami
No ale już jesteśmy całkowicie pewni że to dziewczynka, i będzie miała na imię Alicja, teraz tylko czas na zakupowe szaleństwo i trochę lenistwa.

Nie wiem czy te które mają już dzieci tak samo mają jak ja ? Boję się bardziej niż przed pierwszym porodem:szok:

Może to dlatego że wiem co mnie czeka.
Chcę urodzić siłami natury i myślę że będzie nam to dane. Jestem dobrej myśli.
Trzymajcie się mamusie, niedługo będziemy podziwiać galeryjkę naszych maluchów, zacznie się pogoda na dworze, spacery i wogóle będzie super.:-)

siwona - nam na szkole rodzenia położna mówiła, że KTG robi się dopiero po terminie porodu. Przynajmniej w szpitalu, w którym chcę rodzić. Na KTG należy się zgłosić 2 dni po terminie i powtarzane jest co 2 dni. 11 dni po terminie robią próbę oksytocynową (podają niewielką dawkę oksytocyny), żeby sprawdzić jak dziecko reaguje na skurcze. Jeśli wszystko jest ok, to dalej jest kontrola, a jeśli dziecku w czasie skurczu np. spada tętno, to wywołują poród. Tak, więc jeśli się zacznie rodzić w terminie, to KTG robią dopiero przy przyjęciu do szpitala na poród.

reklama
Do góry