reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

mamma80 ja biorę 3x1 już od jakichś 8 tyg i chyba po prostu żoładek mi wysiadł. Wczoraj zapomniałam wziąć o 15 wzięłam dopiero 0 19 i prezz całe popołudnie dooskonale się czułam, żadnego uczucia ciężkości nie było ani "stania na żołądku", potem jak wieczorem wzięłam to po pół godz wróciły wszystkie przykre dolegliwości
PrzyszłaMamusia pisze:
Tak czytam ostatnie zaległości i tak się zastanawiam dlaczego mój lekarz mi nie przepisał żadnych witaminek.
Bo przeważnie folik się bierze pierwsze 3 miesiące a potem już witaminy, chyba że masz kiepskie wyniki i lekarz wprowadza witaminy wcześniej
PrzyszłaMamusia pisze:
że właśnie po Maternie podobno duże dzieci się rodzą
Prawda jest taka że jak porównasz ulotki to we wszystkich masz bardzo zblizony skład i ilości witamin, różnią się tylko dodatkami i nośnikami witamin.
Ja zaczynałam od Materny bo niby najlepsza była ale miała dodatek jakiegoś świństwa niby przeciw porannym mdłościom, mnie bolał żołądek, przeszłam na Elevit niestety za duże tablety ma jak dla mnie a potem w aptece porównałam skład elevitu i Feminatalu i wybrałam Feminatal, mniejsze tabletki no i cena niższa (Elevit ponad 30 zł Feminatal ok 20zł) rachunek prosty
Ania1982 no to kciuki za wizytę, może przepiszę Ci luteinę albo duphaston na te bóle brzuszka
niekat pisze:
Moje sterty ciuchow do prasowania skutecznie mnie odstraszają.Przekładam tą niemozliwa do wykonania prace z dnia na dzien a sterta rośnie.Chyba poprosze o pomoc...
To jak znajdziesz takiego to daj znac to podrzucę swoją porcję do prasowania
Elip pisze:
ja dziś do ginki
Będzie podglądanko??

reklama
Wiesz co niekat jakbyś się już rozpędziła z tym prasowaniem to zapraszam do mnie,jest tu trochę tego-przewiduję ze 2 godziny stania przy żelazku;-)Nie znalazłam jeszcze chętnego do tej pracy-a przecież to takie przyjemne zajęcie:rofl:

Hej Marcóweczki !!!!!!!!

Podczytywałam Was troszkę, ale i tak wszystkich zaległości nie nadrobiłam :tak:
Będę miała co robić w pracy ;-)
Mamma80 już się chwalę ZDAŁAM EGZAMIN NA PRAWKO !!!!!!!!!!! Egzaminator był straszny... Miałam wrażenie, że zaraz mnie uderzy ;-) Strasznie nerwowy, ale... Zaliczony !!!! Za 1-wszym razem :-D
Poza tym u mnie wszystko ok :-) Brzuch rośnie, nudności powoli znikają, tylko bóle głowy niestety nie... I nie bardzo wiem co z tym zrobić... Bo żadnych tabletek nie biorę :-:)sick: Czekam aż mi przejdzie, czasem nawet kilka godzin :szok:

Dobra... Biorę się do nadrabiania zaległości na BB i w pracy też ;-)

Pozdrawiam Marcóweczki !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Silka gratulacje:)
co do prasowania to sama mam problem wiec wątpię zebym mogła pomóc innym:baffled: ale juz mam w domu kandydatke do pomocy:happy2:siotry corki sa u nas na wakacjach to może dadzą się namówić na lody .... za małą przysługę:-p

aha Silka chcilam zauwazyć że wg ludowych tradycji będziesz miała syna:tak: podobno bóle głowy to wróżą;-) a co do nich własnie - mnie lekarz jeszcze w poprzedniej ciaży pozowlił brać Apap:ninja:

"chcilam zauwazyć że wg ludowych tradycji będziesz miała syna:tak: podobno bóle głowy to wróżą"

Skoro tak, to ja też czekam na syna...;-) Mineły upiorne mdłości a zaczął sie ból głowy....od wczoraj ledwo daję radę, nie mówiąc o tym, że nie mogłam spać w nocy. Na szczęscie jutro gin, musi coś na to poradzić.:tak:

A co do prasowania, to bardzo bym się cieszyła na samą myśl, że może ktoś mnie w tym wyręczyć. Ale nie...sama muszę:wściekła/y:

Silka Gratulacje zdanego prawka!!!
Ja mam egzamin 4.09 , tylko teorie, ale jak zdam odrazu dostaje takie tymczasowe, tj roczne prawko i moge jezdzic z kims kto ma juz normalne prawko. Wiec prosze za mnie trzymac kciuki!

U mnie ostatnio bardzo leniuchowo. Lekarka przedluzyla mi zwolnienie na ten tydzien. Spie i duzo spaceruje. Dzis chyba sie nawet na basen przejde. A w piatek mam kolejne USG. Niemoge sie doczekac. Ostatnio widzialam malucha w 8 tyg , mam nadzieje ze ladnie podrosl i bedzie wszystko OK. To bedzie juz to badanie genetyczne chyba, tj przeziernosc karkowa.

Kochane mam pytanie: W jakiej pozycji spicie? Czy juz uwazacie zeby nie spac na brzuszku? Czy spicie na lewym boku jak podobno zalecane ?
Ja staram sie spac na lewym boku ale mam taka tendencje do przekrecania sie na brzucho w nocy.

hej kobitki kochane:-):-):-)
oj ale mnie spanie zbiera.. ale walczę dzielnie:-)

Ania1982 oj ale miałaś atrakcje nocne:szok::szok::szok: dbaj o siebie i fasolkę!!

PrzyszłaMamusia podpisuję się pod tym, co piszą dziewczyny - witaminki wystraczy brac od II trymestru (lekarz mi powiedział, ze wcześniej to mogą tylko mnie powiększyć:-)).

Ja w poprzedniej ciąży brałam Falvit, bo był najtańszy (coś koło 7 zł), a Bartek miał 3870g, więc chyba nie zalezy tak wiele od witamin.. no i znów się zgadzam z dziewczynami - one wszystkie mają bardzo zbliżony skład.. teraz biorę Feminatal N..

niekat wymienię prasowanie na odkurzanie!! przy prasowaniu się relaksuje, ale za to odkurzacz:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: od jakiegoś czasu zamiatam szczotką...

ja też się strasznie męczę, ale mam wrażenie, ze to powoli mija.. ja też marzę o tym, zeby godziny w pracy mijały szybciej, ale coś nie chą:-:)-( choć dzisiaj było nieźle, bo fajną robotkę miałam... trochę mnie tylko stresuje, że za dużo przy komputerze siedzę..
ciekawy system zapisów ma twój lekarz.. ale chyba dosyć kłopotliwy..:-(

Silka gratulacje i szerokiej drogi!! zaglądaj do nas częściej!

agatkaa ja śpię większość nocy na prawym boku i nic na to nie poradzę.. mój brzusio zaczął mnie już troszkę uwierać i teraz mam nogę zarzuconą na małą poduszkę, żeby go nie uciskać (leżąc na lewym boku nogę zarzucam na męża:-)).. całkiem wygodna pozycja

Elip czekamy na doniesienia po wizycie!!

reklama
Ja już dziś po wizycie u ginki, nadal mam brać duphason, zapisana jestem na USG na 10 września a kolejna wizyta 19,
do tego czasu zakaz sexu i więkrzego wysiłku

Do góry