reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Witam seredecznie mrowa1 jestem z Nysy woj.opolskie. Dzięki za wskazówkę gdzie mogę szukać wiadomości o x-landerze, jak widzić świeżynka ze mnie :-D

reklama
oooo Boże!!!:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:Biedna kruszyneczka malutka!!!Nie wyobrażam sobie nawet takiej tragedii dla rodziców,dla matki,to jest straszne:no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no:Bóg zawsze zabiera nie tych ludzi...nie no brak mi słów normalnie!

A mnie dzisiaj cały dzień i noc,aż się nie wyspałam:-(tak malutka dokucza,że widac tylko pojawiające się i znikające bulwy na brzuszku,a ja już bardziej się do przodu wygiąc nie mogę:sorry2:
Asza gorące gratki z okazji córuni,tak się cieszę:-)i następna Zuźka nam się wyklarowała:tak:

Witam prosto spod gruzów:-DNadrobić ponad 10 stron to pół godziny czytania:tak:;-)U mnie stan fatalny tzn.odbija nam się pyłem-jednym słowem,ale plus taki że może nie muszę jednak się przenosić do mamy.
Co do obniżania sie brzucha to ja mam od wczoraj wrażenie że to u mnie nastąpiło:no:Jakoś przy siadaniu mam go za bardzo na nogach-a nie było tak wcześniej.Poza tym moje dziecko tak się rozpycha że szok!!!Obym tylko zakończyła te remonty jeszcze w dwupaku:dry:
Dobrej nocki dziewczęta...
A zapomniałam-Asze GRATULUJĘ CÓRCI!!!!!!!!!!!!!!!!!

Przez cały dzien próbowałam nadrobić zaległości na forum i marnie mi to wyszło..
w każdym razie troszkę mi lżej jak poczytałam o waszych ciążowych dolegliwościach.. ja też mam to wszystko.. twardnienie brzucha, ból krocza, ograniczone ruchy z boku na bok i schylanie się, nadmierne pragnienie, szalejący maluszek itd. itp. i tylko schody nadal pokonuje bez większych problemów - co dka mnie bardzo ważne, bo mieszkam na 4 piętrze:-).. no od razu mi lepiej.. nie ktoś wreszcie rozumie co czuję;-);-);-)

kalia ale masz śliczną gromadkę:-):-) pochwal się ile mają lat i jak mają na imię:-) jej, ale ci zazdroszczę takiej rodziny:-):-):-)

co do herbaty to ja od początku ciąży piję bardzo bardzo słabiutką czarną z dużą ilością cytryny - a to dla mnie duża nowość, bo nigdy nie przepadałam za herbatą z cytryną... kawkę też co jakiś czas sobie zaserwuję, ale jak tylko herbata lub kawa jest ciut za mocna od razu mam niesmak w ustach i jest mi niedobrze, więc wolę nie przesadzać..

a jeśli chodzi o mleko to tak jak pisałyście - nie ma reguły.. poprzednio jadłam ogromnę ilości nabiału w każdej postaci i popijalam litrami mleka i wszyscy mnie ostrzegali, że dziecko będzie miało skaze białkową, ale tak się nie stalo.. teraz dla odmiany mam ochote tylko na owoce i wmuszam w siebie czasem jogurty owocowe i to tyle z mlecznych produktów...

ninja śliczna bratanica:-) i za jej inspiracją postanowiłam nabyć śpiworek:-):-)

a ja dziś odwiedziałam w szpitalu moją kuzynkę - w czwartek urodziła cudną Annę Natalię.. i nawet moglam sobie ją dzisiaj przebrać:-):-) a przy okazji przekonałam się, że to co móiwą o naszym szpitalu to prawda: oddział położniczy jest super, ale oddział noworodków, a raczej jego personel to masakra... ale ja nie dam sobie kitów cisnąć i po mnie jeździć - mojej kuzynce kazali kupić sztuczne mleko (wytykając jej, że na dziecku oszczedza) i dokarmiać małą, pomimo, że mała ładnie chwyta, a kuzynka ma sporo mleka.. podobno jednak mała za mało je, bo przesypia cała noc.. bez komentarza..

sabincia trzymamy kciuki!! i czasem pobyt na patologii ciąży dobrze wpływa na ciążę - mnie bardzo uspokoił, bo wiedziałam, ze jestem pod stałą opieką...

dziewczyny podziwiam was, że macie siłę na przeprowadzki.. ja dziś "przeprowadziłam" przy pomocy męża łożko w pokoju Bartka z jednej strony na drugą i już mi na szafkę w sypialni sił zabrakło..

weronikaa ja też odwiedzam wszystkie składy budowlane w okolicy.. jak sie odrobię to opowiem o tym na odpowiednim wątku.. na pewno mi coś doradzicie:-):-)

[*]
[*]
[*] dla Majeczki...

nie umiem wyobrazić sobie takiej tragedii i modlę się o siłę dla jej rodziców...

reklama
[...] mojej kuzynce kazali kupić sztuczne mleko (wytykając jej, że na dziecku oszczedza) i dokarmiać małą, pomimo, że mała ładnie chwyta, a kuzynka ma sporo mleka.. podobno jednak mała za mało je, bo przesypia cała noc.. bez komentarza.. [...]
No ja się może nie znam, ale jeśli dziecko dobrze je i przesypia ładnie kilka godzin, to znaczy, że się najadło. No chyba, że spałoby 24 na dobę, to już nie jest ok.

Do góry