reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Sabincia- jak byłam w zeszłym tyg u ginki to też się okazało że przez 3 tyg przytyłam kilo! (a w sumie 10) Ale nic mi nie mówiła że to źle :blink: A mała ważyła (to był 32tc) 1900 czyli wszystko w normie - tak mi powiedziała.
A ile Twój Smyk waży? Nie powiedziała Ci ile przytył od ostatniej wizyty?

:cool:WOW:szok: Wskoczyłam dziś w 33tc! :szok::cool:

reklama
1400 wazy ale w sumie ta waga to niema duzego znaczenia bo didzius to co mu potzrebne to i tak sciagnie z organizmu mamy , no ja tez od poczatku ciązy przytyłam 9 kg to akurat nie problem bo w sumie morfologia i inne moje badania ok tylko to serduszko małego nas martwi ale moze poprostu taki jest albo ma ostatnio gorszy okres lepiej byc pos opieka i to sprawdzic

Witam!:-( Mam problem:/ ale czytając wcześniejsze posty to wszystkie jesteście w ciąży i z takim problemem jak mój dawno się uporałyście.
po prostu chcę aby ktoś powiedział mi czy jestem w ciąży(czy są to objawy ciąży)-poszłabym do lekarza ale w tej chwili jest to niemożliwe dopiero w przyszłym tygodniu:/ a ja nie mogę już wytrzymać z niecierpliwością.
A więc miesiączka spóznia mi się 19 dni,od kilku dni(ok 9 dni) moje piersi są obrzmiałe,wrażliwe na dotyk, moje podbrzusze również wygląda inaczej,czyli jest większe.A co najlepsze -zrobiłam tydzień temu test ciążowy (2 razy) -wynik negatywny:/ - wydaje mi się że troszkę przytyłam. Aha,jeszce co pewien czas występują bóle podbrzusza coś podobnego do przedmiesiączkowych, z tym ze występują krócej i cyklicznie.
:-(Proszę wyrazcie swoją opinię na ten temat!

Witam!:-( Mam problem:/ ale czytając wcześniejsze posty to wszystkie jesteście w ciąży i z takim problemem jak mój dawno się uporałyście.
po prostu chcę aby ktoś powiedział mi czy jestem w ciąży(czy są to objawy ciąży)-poszłabym do lekarza ale w tej chwili jest to niemożliwe dopiero w przyszłym tygodniu:/ a ja nie mogę już wytrzymać z niecierpliwością.
A więc miesiączka spóznia mi się 19 dni,od kilku dni(ok 9 dni) moje piersi są obrzmiałe,wrażliwe na dotyk, moje podbrzusze również wygląda inaczej,czyli jest większe.A co najlepsze -zrobiłam tydzień temu test ciążowy (2 razy) -wynik negatywny:/ - wydaje mi się że troszkę przytyłam.

W takim razie powtórz jeszcze raz test ale wypróbuj inny tym razem i koniecznie idz do lekarza bo owszem sa to objawy ciązy ale nie koniecznie takze zawsze lepiej sie przebadac.

Mleko wciąży powinno się max 4 szklanki dziennie lepiej jakiś jogurt lub kefir , ja pijam inke na mleku, co do wagi ja przez miesiąc przybierałam po 100g przez ponad 4 miesiące ale lekarka powiedziała żeby się nie martwić bo tak czy siak waga rośnie dodam że teraz jestem od początku ciąży 8kg +
Czy wasze bąbliki w brzuchach jeszcze tak bardzo dokazują? a jak z fazami snu śpią w nocy a w dzień rozrabiają?

A gdzie tam :p jak chodze to spi jak usiade to zaraz dokazuje kopie a jak ja mam zamiar spac to on ma zamiar sie bawic :p w denerwowanie mamusi :D albo jak go czkawka złapie :p cały brzuch wtedy chodzi :)

A więc miesiączka spóznia mi się 19 dni,od kilku dni(ok 9 dni) moje piersi są obrzmiałe,wrażliwe na dotyk, moje podbrzusze również wygląda inaczej,czyli jest większe.A co najlepsze -zrobiłam tydzień temu test ciążowy (2 razy) -wynik negatywny:/ - wydaje mi się że troszkę przytyłam. Aha,jeszce co pewien czas występują bóle podbrzusza coś podobnego do przedmiesiączkowych, z tym ze występują krócej i cyklicznie.

Nie napisałaś czy masz cykle regularne, bo jeśli tak to wydaje mi się że jesteś w ciąży. Objawy mogą być różne lub ich w cale nie być (ja z początku tylko często sikałam, żadnych nabrzmiałych piersi czy brzuch). To że przytyłaś - to chyba bardziej Twoja nadinterpretacja, bo nie tyje się ot tak szybko :no:
A może źle wykonałaś test? Spróbuj z innej firmy i dokładnie, kropka po kropce zastosuj się do instrukcji.

reklama
Amie tak to juz jest z facetami jak widza kobite za kierownica to od razu jej wina:dry::wściekła/y::no: dobrze ze w pore zareagowałas:tak:
ja tez duzo pije no i od Coli nie stronie dośc często mi sie zdarza łyyknąc:sorry2:
pije codziennie kakao bo uwielbiam, early grey herbatka i mineralna najczęsciej;-)
Sabincia to jak tak sie dzieje z dzidziusiem to lepiej byc pod stała kontrola lekarzy:tak: juz coraz blizej do końca;-)

Do góry