reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Ja też pije jak kaczka, duża butla stoi koło łóżka, a w ciągu dnia herbatek chyba z 2 litry wypije :zawstydzona/y: A potem niestety SIKU!!!!
W nocy to już norma że tak ok 4-5 rano trzeba iść, no i przy okazji z powrotem uzupełnić płyny i szklaneczkę wypić, a rano znowu ciśnie w pęcherzu. Ale lepiej pić niż jeść :tak::tak:

A tak zmieniając temat (bo nie wiem na którym wątku o to pytać). Bo daje się bobasowi podwójną pieluszkę między nóżki - żeby bioderka jak najszerzej. I to się zaraz po urodzeniu daje? i do kiedy? A co jak w użytku są pampersy??

reklama
A tak zmieniając temat (bo nie wiem na którym wątku o to pytać). Bo daje się bobasowi podwójną pieluszkę między nóżki - żeby bioderka jak najszerzej. I to się zaraz po urodzeniu daje? i do kiedy? A co jak w użytku są pampersy??

to robisz dopiero jak lekarz ortopeda po USG bioderek tak powie!!! w innym przypadku jak chcesz sama a nie chcesz zrobić krzywdy możesz pampersy zamienić na bella happy one są szersze i sztywniejsze niż pampki. Ale co chodzi o szerokie pieluchowanie na własną ręke nie proponuje , ewentualnie możesz nisić dziecko tak żeby jedną ręke mieć między jego nużkami co powoduje że dziecko ma szeżej nużki

Mnie też nocne pobudki na siusiu i picie też są w normie. W ciąży z Przemkiem budziłam się zawsze między 3 a 4 i potem Przemko tak się budził na jedzenie. W sumie fajnie, bo tylko jedną pobudkę miałam :tak: Zobaczymy jak będzie teraz.
Weronikaa, te pieluszki to się wkłada, jeśli jest podejrzenie, że z bioderkami coś jest nie tak. A żeby tak robić "na wszelki wypadek" to się nie spotkałam. Maluszka trzeba zbadać u ortopedy - robią USG ale nie pamiętam dokładnie kiedy, chyba jak najszybciej po urodzeniu. My byliśmy z Przemkiem jak miał miesiąc. Na to badanie ze skierowania to czeka się potwornie długo, więc we Wrocku zdecydowana większość robi to prywatnie :wściekła/y: W sumie w pierwszym roku życia robi się to badanie 3 razy.
A ja dzisiaj zostaję sama. Chłopaki jadą na weekend do dziadków.

a ja dostałam skierowanie jak wychodizłam ze szpitala żeby się zgłosić na badanie jak dziecko skonczy iles tam (juz nie pamieam) i przysłżma poczekałam w kolejce i sie zrobiło - dopiero wtedy jak lekarz zalecił rzeczywisćie druga pieluche to ubierałam pampersa i na niego pieluszkę i dopiero większe nieco body :tak:i było ok:-)tak do nastepnej i nastepnej wizyty az powiedział basta i jest wporzo:cool2:

Okazuje się, że nie jestem odosobniona z tym pragnieniem:-D:-D:-D.
Piję jak smok;-). I wiecie co w tym wszystkim jest najgorsze:confused:, że mam straszną ochotę na zwykłe herbatki w ciągu dnia:zawstydzona/y: a wiem, że nie bardzo są wskazane...ale robię sobie na cały dzbanek (1,5 l) tylko dwie saszetki i wychodzi mi taka leciuchna i do tego duuużo cytrynki i troszkę cukru...
Ale kawki nie pijam i coli też raczej nie (sporadycznie jak jest w domciu to kilka łyków, góra szklanka) i może mój organizm domaga się troszkę kofeinki:confused:
Macie coś takiego? A wy pijecie czasem czarną herbatkę?
Mam nadzieję, że nie szkodzi to córci?
Ale jak pomyślę o owocowych czy rooibos, to mnie wzdryga...i męczy mnie po nich zgaga na maxa:dry:.

A tak apropo's wstawania to u mnie jest odwrotnie...budzę się z pragnienia a przy okazji idę na siusiu:-D:-D:-D:-D:-D.
A to dobrze, że tyle pijemy lepsza jest przemiana materii;-).
ninja- zapomniałam pogratulować bratanicy:tak:...śliczności i ma włoski :tak:

A moja siostrzyczka zaliczyła dziś pierwsze spotkanie z panem kibelkiem:baffled:...zaczyna się:-D...będę miała powtórkę z rozrywki:-D.

ja jednak sporo pije herbatek zwyklych (w ciagu dnia ze 4) jedna kawe dziennie stuknąć stukne ale nie więcej - a pijałam ja litrami:sorry2:głównie jednak wchodzi mi po prostu woda:tak:jeszcze ew. herbatki Dilmah smakowe - byle nie owocowe - np. cynamonowa jest pycha albo brandy - o takie smaczki mi leżą:tak::-p:-)

reklama
Do góry