reklama
Marteczko - nie wiem czy to wszystkie książkowe, ale tak:
7.07 czyli przy drugiej wizycie po "rozpoznaniu" ciąży komplet:
Toxo, HBS,wymaz z pochwy+antybiogram, morfologia, mocz, odczyn WR, grupa krwi
1.08. tarczycowe - TSH, FT3, FT4
7.10 drugi raz mocz + krew
6.11. glukoza 50
23.11. Toxo i powtórka TSH, FT3, FT4
USG robi mi przy każdym badaniu.
Ja chodze prywatnie do Ginki więc i za badania płacę. Natomiast chodze też do endokrynologa (już chyba z 15lat), bo mam jakieś tam guzki (na szczęście nie rosną i wyniki mam lux) a w ciąży to wszystkie hormony szaleją, tak więc teraz chodze częściej.
7.07 czyli przy drugiej wizycie po "rozpoznaniu" ciąży komplet:
Toxo, HBS,wymaz z pochwy+antybiogram, morfologia, mocz, odczyn WR, grupa krwi
1.08. tarczycowe - TSH, FT3, FT4
7.10 drugi raz mocz + krew
6.11. glukoza 50
23.11. Toxo i powtórka TSH, FT3, FT4
USG robi mi przy każdym badaniu.
Ja chodze prywatnie do Ginki więc i za badania płacę. Natomiast chodze też do endokrynologa (już chyba z 15lat), bo mam jakieś tam guzki (na szczęście nie rosną i wyniki mam lux) a w ciąży to wszystkie hormony szaleją, tak więc teraz chodze częściej.
Marteczko w pierwszej ciązy przytyłam 21 kg i mimo ze stosowałam kremy an rozstepy od samego początku to niestety nie ucroniło mnie to przed nimi:-zawstydzona/y:niedużo ich jest ale są na posladkach i troche ma brzuchu
a moja waga startowa wtej ciązy to 45 kg;-) a po Meli szybko zrzuciłam w sumie same mi uciekły ja nic nei robiłam nawet za duzo zrzuciłam bo wróciłam do wago sprzed ciązy;-) więc myslę ze teraz tez nie bedzie problemu;-)i tak bardzo się tym nie przejmuje
Telma nie mierzyliśmy ale na oko mówił że 600-650 g;-) wiec kawał chłopa
a wg USG wszystkie części ma na 27+1 tyg czyli o jeden tydzien do przodu;-)
a moja waga startowa wtej ciązy to 45 kg;-) a po Meli szybko zrzuciłam w sumie same mi uciekły ja nic nei robiłam nawet za duzo zrzuciłam bo wróciłam do wago sprzed ciązy;-) więc myslę ze teraz tez nie bedzie problemu;-)i tak bardzo się tym nie przejmuje
Telma nie mierzyliśmy ale na oko mówił że 600-650 g;-) wiec kawał chłopa
a wg USG wszystkie części ma na 27+1 tyg czyli o jeden tydzien do przodu;-)
Marteczka23
Fan(ka)
o shit!jeszcze ostatnia torebka miety!jutro trzeba jechac na zakupy jak nic o ile nas nie zasypie,a zaczelo sie od skonczonej Ramy
dziewczynom z niedoborem zelaza polecam picie herbatki Hipp natal dla kobiet w ciazy,kosztuje 10,smakuje jak sok wieloowocowy,gasi pragnienie no i zawiera ten pierwiastek
dziewczynom z niedoborem zelaza polecam picie herbatki Hipp natal dla kobiet w ciazy,kosztuje 10,smakuje jak sok wieloowocowy,gasi pragnienie no i zawiera ten pierwiastek
Migdały i jabłka polecammacie jakies sposoby na zgage bo mi sie manti skonczyl a do apteki kawalek:-(a juz nie moge bo zaraz chyba zwymiotuje!trzeba miete zaparzyc
chyba ta moja dziewczyna sie juz z wlosami dlugimi urodzi
dobra tez jest herbatka melonowa
Marteczka23
Fan(ka)
widzisz Weronika no to moze przez wywiad poczatkowy tak na ciebie uwazaja tez chodze prywatnie,place po 80 za wizyte i za kazdym razem mam usg,chociaz slyszalam od kolegi z pracy ze niby za czesto,ze jego zona tak nie miala a placila 100 ale znowu ona lezala w szpitalu bo miala krwawienia,a on jej robol problemy ze zwolnieniem!a moj powiedzial ze jak bede chciala to mam mowic i on mi wypisze,to pewnie zalezy od lekarza kazdy ma tam jakies swoje metody przeciez
reklama