reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

reklama
Marteczko - nie wiem czy to wszystkie książkowe, ale tak:

7.07 czyli przy drugiej wizycie po "rozpoznaniu" ciąży komplet:
Toxo, HBS,wymaz z pochwy+antybiogram, morfologia, mocz, odczyn WR, grupa krwi
1.08. tarczycowe - TSH, FT3, FT4
7.10 drugi raz mocz + krew
6.11. glukoza 50
23.11. Toxo i powtórka TSH, FT3, FT4

USG robi mi przy każdym badaniu.
Ja chodze prywatnie do Ginki więc i za badania płacę. Natomiast chodze też do endokrynologa (już chyba z 15lat), bo mam jakieś tam guzki (na szczęście nie rosną i wyniki mam lux) a w ciąży to wszystkie hormony szaleją, tak więc teraz chodze częściej.

Marteczko w pierwszej ciązy przytyłam 21 kg :-p i mimo ze stosowałam kremy an rozstepy od samego początku to niestety nie ucroniło mnie to przed nimi:-:)zawstydzona/y::dry:niedużo ich jest ale są na posladkach i troche ma brzuchu:dry:
a moja waga startowa wtej ciązy to 45 kg;-) a po Meli szybko zrzuciłam w sumie same mi uciekły ja nic nei robiłam:-D nawet za duzo zrzuciłam :-pbo wróciłam do wago sprzed ciązy;-) więc myslę ze teraz tez nie bedzie problemu;-)i tak bardzo się tym nie przejmuje:-D
Telma nie mierzyliśmy ale na oko mówił że 600-650 g;-) wiec kawał chłopa:-D
a wg USG wszystkie części ma na 27+1 tyg czyli o jeden tydzien do przodu;-)

o shit!jeszcze ostatnia torebka miety!jutro trzeba jechac na zakupy jak nic o ile nas nie zasypie,a zaczelo sie od skonczonej Ramy:wściekła/y:
dziewczynom z niedoborem zelaza polecam picie herbatki Hipp natal dla kobiet w ciazy,kosztuje 10,smakuje jak sok wieloowocowy,gasi pragnienie no i zawiera ten pierwiastek

O kurcze - Mrowa - moja Mała wg USG ma 652g a jestem dopiero w 23tc (wg suwaczka, ginka wpisała mi wksiążeczke ze 25tc - nic z tego nie kapuje)!!!!! :zawstydzona/y::wściekła/y::szok:Ale jeśli faktycznie tyle waży to o MATKO:szok::szok::szok:!!

widzisz Weronika no to moze przez wywiad poczatkowy tak na ciebie uwaza:confused:ja tez chodze prywatnie,place po 80 za wizyte i za kazdym razem mam usg,chociaz slyszalam od kolegi z pracy ze niby za czesto,ze jego zona tak nie miala a placila 100 ale znowu ona lezala w szpitalu bo miala krwawienia,a on jej robol problemy ze zwolnieniem!a moj powiedzial ze jak bede chciala to mam mowic i on mi wypisze,to pewnie zalezy od lekarza kazdy ma tam jakies swoje metody przeciez:eek:

reklama
ja słyszałam ze zalecane jest w ciąży bez komplikacji 3razy usg a jak już coś się dzieje to częściej
mój lekarz nic dodatkowo nie bierze za to badanie

Do góry