reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Nie udzielam się za aktywnie, ale czytam zawsze z dużym zainteresowaniem forum. POmaga mi kiedy czytam że wszystkei mamy takie same problemy. też mnie meczą nudności i senność. To moja druga ciąża więc wiem że wkrótce powinno minąć (zaraz potem miałam czas wzmożonej aktywności nocnej :) ).
Jutro idę na pierwsze USG i do ginekologa - troszkę się martwie, troszkę niecierpliwię ... Mam nadzieję że wszystko ok. miałam jakieś paskudne bóle podbrzusza wczoraj. Jakoś szybko mi wyskoczył brzuch - a raczej wypełniło sie sadełko które mi zostało po pierwszej ciąży - z tego powodu mam handrę - bo jeszcze nie wyglądam jak w ciąży a tylko jak tłuścioch :(
Poza tym bije się zmyślami jako wszytko zorganizować. Moja mała ma teraz 2 latka. Zostaje w domu z nianią. Czy rezygnowac z niani (to w sumie koszty, a ja chętnie bym posiedziała w domu), czy nie ? Chce od nowego roku zacząć posyłać zuzie do przedszkola na zajęcia ... ale co będzie jak zachoruje? Ja będę wtedy w zaawansowanej ciązy może mi byc ciężko wszystkim się zająć... Poza tym kobieta jest bardzo w porządku ... Oj - tyle rzeczy do zorganizowania... Miłego dnia.

reklama
Moja Oli poszła do rpzedszkola jak miała 2 latka i 2 mieisace:)nie chorowała mi rpawie wcale prócz lekkiego katarku i kaszlu przy przeziębieniu ale przypuszczam ze jakby siedziała w domu byłoby podobnie.Przedszkole bardzo ja domieniło.jest teraz taak"duża":)jak masz mozliwosc to posieź w domu i odpocznij.Jak bardzo o tym marze ale nie mam niesttey mozliwosci poleniuchować.z aktywnoscia nocną miałam podbnie w poprzedniej ciaży.... na razie ejdnak jestem teraz na etapie leżenia jak kłoda z kwasna mina bo ciagle mi neidobrze.Mam nadzieję ze nudnosci jednak niedługo miną bo pamiętam ze w ciąży z Oliwią byłam aktywna i bardzo dobrze się czułam jak mi już przeszły nudności...powodzenia i zycze dobrej decyzji:)

Hej!!!!

Mrowa1 ja też przesadzam z jedzeniem, ale trochę tłumaczę się tym, że to jest jedyny okres w życiu, kiedy nie trzeba się aż tak bardzo pilnować i choć troszkę można sobie pofolgować. A po narodzinach trza będzie pasa zacisnąć ;-) Także wcinaj na zdrowie!!! Twoje i Twojej Fasoleczki :rofl2:

PrzyszłaMamusia ja też pooglądałam brzuszki mamuś lipcowych 2007 i teżnie mogę się już doczekać takiego brzuszka :-) Ale pewnie nawet się nie obejrzymy jak same takie będziemy miały :-)

Mim Ja też się tak srednio czuję fizycznie... Mam mdłości od niedawna i głowa mnie boli od chyba 2 dni bez przerwy :no: Ale podobno to jest przejściowe i trwa tak do 3-4 miesiąca, wiec musimy wytrzymać :tak:

Cześć Mamusie!

Ja dziś od rana się męczę dla urozmaicenia nie tylko z nudnościami ale po raz pierwszy z wymiotami. Rano na czczo musiałam jechać na badania krwi, moczu itp. Idąc do przystanku już "zaznaczałam" swoje ślady. Coś strasznego! Później na chwile przestało pojawiły się mdłości...i wracając z badań na jednym z przystanków wsiadło 2 młodych chłopaków (podpitych) i tak od nich zajeżdżało alkoholem i papierosami(właściwe takim kwasem tytoniowym), że na następnym musiałam wysiąść i od razu pod drzewko. Do domu dotarłam cała mokra z zimnego potu. Naprawdę współczuję mamusią, które zmagają się z wymiotami od początku ciąży.
Idę sobie troszkę poleżeć...

Trzymajcie się cieplutko!

Witam Marcóweczki, jestem tu nowa ale uwielbiam czytać Wasze posty, które wyjaśniają mi wiele wątpliwości i w ogóle tak jakoś raźniej. Termin mam na wstępnie na 22 marca:)
Pozdrawiam

Witam was Marcóweczki!!
Dawno do was nie pisalam, ale duzo sie u mnie dzialo. Niestety kilka dni temu zaczelam plamicm no i wpadlam w panike, moj lekarz na urlopie, ale trafilam do jego kolegi w trybie natychmiastowym i w zasadzie wszystko wporzadku, dzidzia ma sie dobrze, ale mam bezwzglednie lezec, co najgorsze w ta sobote (to juz za 5 dni) mam swoj wlany slub:)). Plamic przestalam praktycznie nastepnego dnia, przyjmuje luteine i zastrzyki. czasami boli mnie troszke brzuch, ale mam nadzieje, ze to takie naturalne.
Przyznam sie wam, ze boje sie potwornie - kolejna wizyta 16.08 trzymajcie kciuki!!
Pozdrawiam was serdecznie i bede czesciej zagladac obiecuje!!!!!

Martaaa123 ja krwawiłam i tez od czasu do czasu brzuch mnie pobolewa ale to jest od tego że macicia mi się piowiększa:confused2:oszczędzaj się i nei szalej na weselu za bardzo. wszystkiego najlepszego z okazji ślubu:-)

Czesc Marcoweczki mam pytanie moj maz we wrzesniu wyjezdza do irlandii i sam nie wie na ile ale chce mnie tam sciagnac jak najszybciej a nie wiem jak tam z porodem czy bede muszala wrocic do wawy zeby urodzic bo on chce chyba tam na stala zamieszkac POMOZCIE:-(

dorotaaa26 moja przyjaciolka chodzila w ciazy do lekarza w Irlandii. Jej zycie ulozylo sie tak ze w sumie urodzila w Polsce ale praktycznie cala ciaze przeszla tam. Tam jest troche iine podejscie niz u nas. Zadniej robi sie USG ale masz telefon do swojego gina i spokojnie mozesz dzwonic w kazdej sprawie. Jesli interesuja Cie jakies konkretne zagadnienia/pytania to napisz mi na priva to Ci odpowiem. Ona w pazdzierniku znowu tam jedzie wiec (tym razem juz z dzidzia) ale Ona bedzie dobrym informatorem :-D

reklama
Witam! dołączam dziś do Was z terminem na 27.03.2008!!!! :tak:
Jestem już po usg, ponieważ mój lekarz robi je podczas każdej wizyty kontrolnej:tak: a taką miała ona być hahahaahahaha!!! Rozmawiałam z nim na temat planowania maluszka od stycznia 2008 a za kilka minut powiedział że maleństwo już sobie we mnie siedzi:-). Drżę przy każdym kichnięciu i czekam na choć troszkę więcej pewności po I trymestrze.

Pozdrowionka dla wszystkich Marcóweczek!!!

Do góry