reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek dla mam,które starają się o kolejne dziecko :)

reklama
On się chyba Bonjesta nazywa?

Tak! Masz rację, wiedziałam że coś na B - ale mi lekarz tego w ogóle nie proponował więc możliwe, że na początku 2023 jeszcze tego nie było, albo mało znane.

Dziewczyny, jak długo normował się Wam cykl po porodzie? Ja po pierwszym miałam raczej szybko standardowe cykle, a teraz najpierw 40 dni, potem 37, a dzisiaj już po 20 dniach dostałam okres. Do tego w pierwszym i trzecim cyklu plamienia w połowie cyklu, nigdy tak nie miałam. To normalne czy powinnam iść pilnie do ginekologa?

Myślę, że to może być bardzo indywidualne. Pytanie też jak to wglądało u Ciebie wcześniej?
Bo np. ja przy dwóch poprzednich dzieciach miałam tak, że nawet redukcja karmień nie pomagała, karmiłam 2.5 letnie dziecko raz nad ranem, a i tak okresu brak. Okres wracał dopiero po całkowitym odstawieniu i też nie od razu tylko po jakiś 2-3 miesiącach. Teraz też nadal karmię (syn ma rok i 2 miesiące) i na razie nie ma owulacji (bo nie ma okresu, objawy pseudo owulacji to ja mam ciągle) - ale on bardzo dużo nadal je. Nie chodzi do żłobka tak jak jego starsze rodzeństwo więc pewnie dużo później samodzielnie się odstawi - no ale może okres wcześniej wróci zobaczymy :) mam koleżanki, którym okres nie wrócił, a są w kolejnej ciąży :)

Byłam badać dziś FSH, Estradiol,Testosteron, AMH , szkoda że jeszcze mi LH nie zleciła a zamiast niego progesteron dała. Robiłam w szpitalu gdzie chodzę do poradni i dały mi kod by sprawdzić wyniki, o dziwo bez problemu bo pamiętam że nie zawsze chcą dawać. No i sprawdzam na stronie szpitala od rana tam ciągle błąd serwera. Weszłam na aplikację z Diagnostyki a tam są te wszystkie badania, póki co tylko FSH jest a na resztę jeszcze czekam i wynosi 6.32 więc narazie nic mi to nie mówi.

reklama
Byłam badać dziś FSH, Estradiol,Testosteron, AMH , szkoda że jeszcze mi LH nie zleciła a zamiast niego progesteron dała. Robiłam w szpitalu gdzie chodzę do poradni i dały mi kod by sprawdzić wyniki, o dziwo bez problemu bo pamiętam że nie zawsze chcą dawać. No i sprawdzam na stronie szpitala od rana tam ciągle błąd serwera. Weszłam na aplikację z Diagnostyki a tam są te wszystkie badania, póki co tylko FSH jest a na resztę jeszcze czekam i wynosi 6.32 więc narazie nic mi to nie mówi.
Oby nie kazali za długo czekać - jakieś wyniki już doszły?

Do góry