reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Samych słonecznych dni dla naszych nowych dwulatków
Ninja sto latek i udanych starań, życzę Ci tym razem córeczki :)

U nas poprawa zdrówka już jest ale antybiotyk do czwartku powinniśmy dostawać trzy razy dziennie, więc chyba w czwartek wyjdziemy.
Ja w tym roku wiem że za wiele nie zrobię na święta i na te urodzinki Basi, ale chociaż chcę doprowadzić dom do takiego stanu jak go zostawiałam zanim przyszłam do szpitala :) no i z dziewczynkami chciałabym pisanki zrobić, iść do święconki itd. Podejrzewam że mój mąż wogóle im nie powiedział że nadchodzi Wielkanoc, a ja lubię Ali zawsze przed świętami wytłumaczyć skąd te wszystkie tradycje się wzieły itp.

Wczoraj mąż mi tu przywiózł leżaczek małej i teraz leży i śpi, a miała straszne problemy żeby zasnąć w szpitalnym łóżku. Inne dzieci zresztą też hałasują od rana do wieczora ktoś płacze...

Siwona udanej imprezy
Beti nie forsuj się zbytnio bo na święta trafisz na porodówkę

reklama
Wszystkiego najlepszego dla kolejnych dwulatków dużo radości i uśmiechu na codzien!!!!

Siwona ogromnie gratuluje:-)
Ninja sto lat!!! i owocnych starań :-)
Asiu ale sie jakies paskudztwo do was przyplątało :-( dużo zdrówka dla was :-)
Beti ślicznie Justynka :-)

U na spo starmeu, ostatnio miałam doła z choroba mamy ale juz do przodu :-) Kondek tez nie nalezy do gaduł, ale myśle ze ma to zwiazek z tym ze my wiemy o co mu chodzi i niechce sie wysilac ;-p zbój mały.

KUBUSIU,
wielki buziak z okazji urodzin :*

HBirt004..gif

Witam słonecznie:-)

Asiu, mam nadzieję, że szybko dojdziecie do siebie z Ewunią... rzeczywiście, nie ma to jak pielęgnowanie tradycji świątecznych... 3maj się kochana ciepło
Mrowa, dobrze, że ze zdrowiem mamy już lepiej... ciężko jak bliska nam osoba choruje, a my jesteśmy w tej sytuacji bezradni:-(
pewnie Kondzik wykorzystuje Was, ale gorzej będzie jak pójdzie do przedszkola:sorry2:

A ja z jednej strony jestem zadowolona, bo od niedawna Jola sama zasypia podczas dziennej drzemki i na wieczór, ale za to mam problem w nocy... około 2 razy muszę do niej wstać, bo płacze lub budzi się i przychodzi do nas... nie wiem z czym to jest związane, bo ma ograniczony czas oglądania telewizji, a poza tym nic innego nie przychodzi mi do głowy:dry:

Wszystkiego najlepszego dla kolejnych naszych kochanych dwulatków :-)
Ninja,
Tobie też wszystkiego najlepszego. Owocnego starania. Żeby z mężem Ci się dobrze układało. I samej pociechy z Bubu.
Beti, może to zbieg okoliczności, ale Przemek też się budził pod koniec mojej ciąży z Milą. W ogóle on wtedy się zrobił bardzo drażliwy, płaczliwy i marudny. A jak Mila się urodziła, to mu przeszło. Nawet jak mała płakała czasem w nocy, to najwyżej oczy otworzył, sprawdził co się dzieje i przewracała się na drugi bok.
Asiu, cieszę się, że Ewunia już lepiej się czuje.
U nas weekend minął towarzysko, rodzinnie i spacerowo. Wczoraj Mila odmówiła dziennej drzemki. Wieczorem miała problemy z zaśnięciem. Zawsze zasypia sama, a wczoraj trzymała mnie za rękę przytuloną do jej policzka i nie pozwoliła mi odejść. I jakoś tak dużo wcześniej to nie padła. A rano Przemka ciężko było dobudzić do przedszkola. Mila wstała wcześniej, ale długo marudziła, bo jednak wczorajszy dzień taki rozbity dla niej był. Ale potem już się rozkręciła i do żłobka poszła zadowolona.

Witam
beti-dziekuje a z brzuchem to zawsze mialam problemy juz w 7kl podstawowej mialam gastroskopie i stan przed wrzodowy rok byłam na lekach i diecie a teraz jak czuje ze cos nie tak to robie sobie diete lekkostrawna i nawet pomaga. Zdrowka dla Ciebie jeszcze troszke i bedziesz miala Justynke przy sobie
a075.gif
. Pochwal sie mebelkami
a075.gif
U nas chlopaki spia razem w pokoiku zasypiaja bez problemu rano ok 7.30 przychodza do nas do lozka wiec budzika nie musze nastawiac oni nam robia pobudke i wstajemy od razu bo do przedszkola trzeba z Arkiem jechac jedynie teraz jak byli chorzy to ok 2 w nocy Arek nam przychodzil a Domis ok 4 i spalismy wszyscy razem troche polaman wstawalam ale teraz jak sa zdrowi to znowu wstaja jak powinni
s070.gif

AsiaM-oj oj to zdrowka dla Ewusi malenstwo kochane. Ty dasz rade bo kto jak nie My-mamusie
p075.gif
. Co do obchodzenia urodzin to czas zmienic nastawienie tatusia wkoncu ma 4 spaniale kobietki
k025.gif
. Super ze jest poprawa oby tak dalej.
weronikaa-no to Nela twrda sztuka
r010.gif
i zdrowka dla Filipka
skaba-witaj no pewnie ze pamietamy nawet to ze mam Cie nawiedzic
h010.gif
a kiedy planujesz zabrac sie do dzialania (zafasolkowania)?
siwona-ja tez mialam zly dzien do szykowania urodzinek Domisiowi dobrze ze mial mi kto pomoc uff
mrowa-zdrowka dla mamy oby juz wszystko bylo dobrze. A Kondzik to z pewnoscia wykorzystuje to ze Wy wiecie o co mu chodzi w przedszkolu juz nie bedzie tak latwo i pewnie sie rozgada
s015.gif

giza-to pewnie tez ta zmiana czasu bo i u nas wczoraj troszke sie poprzestawialo spanko itd i dzisiaj byl problem ze sciagnieciem Arka z lozka bo on chcial spac a tu do przedszkola juzczas

A u nas ogolnie urodzinki udane (jedynie szykowanie cos mi nie szlo) dzieciaczki szalaly oj dosc dlugo kuzyn z zona i Karolinka zostali na noc to i na drugi dzien byly szalenstwa. Domis jeszcze spi mi raz dziennie od 1.5 do 2h zalezy, zasypia i w dzien i wieczorkiem sam bez problemu, zwroty grzecznosciowe tez ma opanowane ostatnio ma faze na-smacznego i na zdrowko
r015.gif
a po swietach biore sie za likwidacje pieluch.
ninja WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO I OWOCNYCH STARAN
a200.gif

oraz
WSZYSTKIEGO DOBREGO DLA NASZYCH DWULATKOW (tych zaleglych i obecnych) zdrowka kochani
h100.gif
h080.gif

kobitki wracam do was!!! mam internet!!!:-):-):-):-)

pytacie jak mi się mieszka... cuuuudnie!! siedzę właśnie w salonie przy kominku w rogu mojej ulubionej kanapy i klikam :-)żyć nie umierać!!:-D
dzieciaki też już się zadomowiły w pełni.. w tamtym tygodniu wyprowadziliśmy Marysię z naszej sypialni i ku memu zdziwieniu przyjęła to z radości - w końcu teraz śpi na górze tak jak starszy brat:-) razem są rewelacyjni! dogadują się świetnie i super sie razem bawią.. oczywiście bójki też się zdarzają, ale generalnie potrafią się wzajemnie sobą zająć:-)

kochane mamusie i dzieciaczki chciałabym wam złożyć najserdeczniejsze życzenia z okazji tych wszystkich urodzinek, które przegapiłam! mam nadzieję, że kolejnych już nie ominę:-):-)
wszystkiego najlepszego!!!

na dzisiaj tyle.. postaram się już być na bieżąco:-)

Skaba, super, że tak dobrze Wam się mieszka :-) No i skoro net juz macie, to mam nadzieję, że częściej będziesz tu zaglądać :tak:
Kasik, no to imprezka się udała. Miło patrzeć jak dzieciaki są szczęśliwe.
Beti, jak samopoczucie?
Martynko, Kayu wszystkiego najlepszego na urodzinki.
Swoją drogą Stefanny i Befatki dawno nie było :-(
Mila coś dziś kiepsko spała. Popłakiwała przez sen, rozkopywała się, potem płakała, bo jej zimno było. A przez tą zmianę czasu dzieciaki później zasypiają. Nie wyspałam się. Mam nadzieję, ze dziś będzie spokojna noc.

reklama
skaba-super ze w mieszkanku dobrze sie czujecie i prosze nawet Marysia juz w swoim pokoiku
c011.gif

giza-u nas tez jeszcze roznie z tym spaniem wczoraj chlopaki poszli pozno spac dzisiaj o 7 byli juz w naszym lozku ale ze Arus nie szedl do przedszkola bo na 11 mial psychologa to pospali u nas do 9
a084.gif
i tez wlasnie wczoraj myslalam o Stefanny bo jej baaardzo dlugo nie bylo a befatka ostatnio chyba zagladala ale tez mogla by relacje zdac co tam u niej
c041.gif

h075.gif
h085.gif
TO DLA WAS DZIEWCZYNKI
h090.gif
STO LAT MARTYNKO I KAYU

Do góry