reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Niekat moje w tej chwili szaleje na całej lini:sorry2::shocked2:ale nie martw sie pewnie odwróciło się do twoich pleców i tam ładuje;-)
Weronika z czasem się anuczysz forumowania a potem to już będzie nałog:-D

reklama
MILLA chcialas drugiego chlopca?? Nie gneb sie moze doktorek sie pomylil ;-)
Ja tez chce chlopca,tylko nie wiem czy pytac lekarza bo maz chce niespodzianke ehhhhh
MALY fika,wczoraj swiecilam mu lampka ale chyba sie boi,tak samo jest gdy poloze reke na brzuchu,jakis takis bojazliwy,nie wiem po kim :-D
w tej cholernej Holandii nie wiem co mi powiedza na kolejnym usg,ma byc dokladne,ale czy to jest genetyczne??? Jesli nie to zrobie sobie w grudniu w PL
NIEKAT idz koniecznie do lekarza niech rozwieje twoje watpliwosci.Nie ma na co czekac i denerwowac sie bez sensu.
Jesli chodzi o cesarke,na dzien dzisiejszy mam rodzic naturalnie ale mozre sie to zmienic bo mam.................2 szyjki macicy :tak:

Hello!!!

U was też dziś taki ponury dzionek za oknem:-(? U mnie teraz pada i jest nieprzyjemnie (dobrze, że jest jeszcze w miare ciepło).

Telma78- dziś króciótko leniuchowałam do 9:00 :-p. A już jestem po 2 godzinnym wypadzie z domu i teraz właśnie biorę się za gotowanie bigosiku:-) mniam mniam. Mam zamiar zrobić go na goloneczce i boczusiu wędzonym- miodzio! Szykuję się na przyjęcie gości w niedziele. A bigos podobno smakuje najlepiej po 3 dniach;-).
Chcecie wrócić do Polski? A gdzie planujesz rodzić w Irlandii czy w PL?

niekat- kuruj się kobieto, żeby Cię jakiś kaszel nie dorwał. Lepiej leczyć lekko rozwijające się przeziębienie niż zaawansowane. Tak to unikniesz antybiotyku. A jak Oli? Wyzdrowiała całkiem?

Skaba1- daj znać jak po wizycie? Wiecie już kogo nosisz pod serduszkiem?

Elip- ja byłam na usg 3/4D i przy okazji było badane echo serca płodu. Ale nie poszłam na nie z zalecenia tylko chciałam dla samej siebie to zrobić, aby być spokojna.

Dziewczyny właśnie dostałam od znajomej torbę ciuszków (malusich) po córci jej koleżanki i nie bardzo wiem do czego służy jeden ciuszek. Może spotkałyście się z czymś takim: wygląda jak długie body ale na końcu nie ma miejsca na nóżki i nie ma po środku trzech zatrzasków tylko po całości u dołu jest gumka:confused: Nie bardzo wiem do czego to służy:dry: Te ciuszki były kupowane w Stanach to może dziewczyny z USA spotkały się z czymś takim?

A jeszcze mam pytanko. Któraś z was kiedyś mówiła, że podobno nie depiluje się nóg w ciąży czy to prawda?

Pozdrowionka!

witam
te wstawanie po 5 mnie wykończy jak wychodze z domu rano to strasznie zimno a potem ciepło trudno wyczuć jak sie ubrać żeby dzidzi bylo ciepło
mam pytanie do mam czujących kopniaki bo ja dziś jadąc do domu poczułam jakby ktoś mi w brzuchu robił bańki myślałam ze to może mój układ pokarmowy ale za trzecim razem położylam ręke i czułam ze sie ruszyło a godzine wczesniej było to samo tylko że delikatniej bardzo przyjemne uczucie to chyba kopniaczki co?;-)
czekam aż się powtórzy żeby pokazać mężowi ale narazie cisza a już się tak martwiłam
wszystkie chorujące mamy wracajcie szybko do zdrowia
trzymajcie się ciepło

Darina moim zdaniem maluszek daje znać o sobie;-):-) w końcu juz najwyższa pora:cool2:
Przyszła mamusiu a moze to jest śpiworek do spania? bo tak z opisu wnioskuje najlepiej wklej zdjęcie;-)o depilacji nóg w ciązy nie słyszałam

ello!! przepraszam, że wczoraj się nie odezwałam, ale przyjechałam po 22 do domu i nie miałam siły włączyć kompa.. no cóż.. tak jak przewidywałam - po wizycie byłam dość rozczarowana.. na szczęście z maluchem jest ok i wyniki też dobre.. tyle, że nie miałam połówkowego usg, bo lekarz powiedział, że robi go między 22 a 26 tygodniem no i tyle.. tatuś za to sobie pooglądał, bo przy okazji badania tętna lekarz szczegółowo mu cała anatomię maluszka opisał.. ale o płci nic nie wiadomo.. w pierwszej chwili mój J był pewny, że to chłopak, ale siusiak okazał się pępowiną:-).. no i nic więcej nie widział (a zatem może to dziewczynka).. reszta to domysły...:-)

milla gratuluję malutkiej panieneczki!!:-):-):-) nic się nie martw - namówisz męża na trzecie;-);-)

Witam przyszle mamusie.
Ja juz bulam na usg i mi lekarz powiedzial ze prawdobodobnie bedzie chlopak ide
no i koilejny chłopaczek:-):-) ach sama radość:-):-)

doris witam jeszcze raz!! i zaglądaj do nas często!

mamusie kaszlące i pociągające.. nosem - kurujcie się i dbajcie o siebie! dużoooo zdrówka!

niekat spóbuje jeszcze zmobilizować maluszka czymś słodkim.. a jesli nie pomoże to rzeczywiście najlepiej zajrzeć do gina, bo szkoda żebyś się niepotrzebnie martwiła.. ale może rzeczywiście być tak jak mówisz - dzidzia kopie od środka.. u mnie wczoraj na tym szybkim usg też maluch cały czas pedałował nóżkami a ja nic nie czułam..

PrzyszłaMamusia z opisu to mnie to też na śpiworek wygląda.. a o depilacji pierwsze słyszę..

Hej Kobitki, ale mam leniucha dzisiaj, chyba sobie jakąś kawkę lajsnę, bo zaraz padnę, a jeszcze mężula zadzwonił, że będzie później bo z jakimś klientem się wieczorkiem umówił:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Skaba-a już myslałam,że nie doczytałam co tam u Ciebie się w brzuszku chowa:-),:-) ale najważniejsze, że dzidziolek zdrowy! Super!
Weronikaa-pisz tutaj a za chwilę będziesz obcykana,że szok!
Przyszłamamusiu-słoiczek bigosiku do Dublina proszę:-D:-D! Mamy w planach wrócić do PL, ale nie przez najliższych kilka lat. Amelka już powoli po angielsku gada, chcemy żeby tu do szkoły poszła, (tutaj od 4lat)! Krótko mówiąć dopóki można tutaj trochę zarobić, to się stąd nie ruszamy!:-) A rodzić będę w PL, bo tu już miałam dosyć przejść z tymi idiotami,(czytaj ginekologami), ale to Wam kiedyś opiszę! W grudniu zjeżdżam z małą do PL i z pół roku sobie posiedzimy...
Darinia- no ja podobnie jak Mrowa uważam,że poczułaś swojego dzidziusia!
Niekat- kiedy masz planową wizytę u ginka?

Moja kuzynka ma 2 szyjki, a raczej to nie są 2 szyjki, tylko 2 wejścia, problem u niej polegał na tym,że przy porodzie miała rozwarcie w obu ujściach, efekt był taki, że musieli jej zrobić cesarkę, bo niby w takich przypadkach nie dochodzi do całkowitego zgładzenia szyjki! Problem polegał na tym,że lekarze nie zauważyli tego w ogóle i dopiero położna na porodówce. Przy drugiej ciąży nawet nie było mowy o porodzie siłami natury od razu robili cesarkę.

reklama
Dziewczyny,co tak pusto???:confused::-(
Słuchajcie- zapraszam wszystkie do "zakupów dla maluszków", gdzie zainicjowałam nowy temat, bo nic tam się od kilku dni nie dzieje:-:)-(!
Dlatego proszę o aktywny udział:-):-):-):-D:-D:-D!

Do góry